Jakby to powiedzieć...
...zobaczyć Panią recepcjonistkę przekupującą Alicję tiktakami - bezcenne
pozdrawiam
Tymona napisał(a):Jakby to powiedzieć...
...zobaczyć Panią recepcjonistkę przekupującą Alicję tiktakami - bezcenne
pozdrawiam
Ja na początku przeczytałam to zdanie - myślałam, że to taki żarcik...janusz.w. napisał(a):
Widzę, że już czas kończyć pisanie...
janusz.w. napisał(a):praktycznie zero obcokrajowców, turystów kempingowo-samochodowych!
Tymona napisał(a):myślałam, że Twoja relacja pomoże mi rozwiać moje włoskie/sycylijskie wątpliwości
janusz.w. napisał(a):Kolejne wakacje niebawem
janusz.w. napisał(a):Jakieś zdanie podsumowania by się zdało. Lekko ponad 6000 km... Sycylia mocno nas zaskoczyła! Zobaczyliśmy tylko jej niewielki skrawek. Ogólne wrażenie to betonowe rozwiązania drogowe, wielki bałagan, praktycznie zero obcokrajowców, turystów kempingowo-samochodowych! Bardzo kiepski standard kempingów na tle ich wysokich cen. Perełki... a i owszem, ale ogólnie spodziewałem się czegoś więcej. Subiektywnie rzecz biorąc, bardziej podobało mi się na Korsyce, o Krecie nie wspomnę! Mam wrażenie, że Sycylijczycy to turystów... olewają! Osobiście to mi najbardziej (poza Chorwacją ) służy klimat grecki No ale cóż z tego, że ja chcę na Kefalonię, skoro frakcja sardyńska się umacnia
Tymona napisał(a):Hm, myślałam, że Twoja relacja pomoże mi rozwiać moje włoskie/sycylijskie wątpliwości ale z tego, co na końcu napisałeś, te wątpliwości są. Wiele osób, które opowiadały mi o Sycylii, potwierdzają Twoją opinię...
maslinka napisał(a):Powiem szczerze: byłam strasznie napalona na Sycylię i krajobrazy, które widziałam na Twoich fotach bardzo mi się podobały, ale to co piszesz o campingach i o traktowaniu turystów, sprawia, że będę się musiała porządnie zastanowić, czy Sycylia, czy inna daleka wyprawa, np. Portugalia albo Grecja...
kulka53 napisał(a):Fajne rozwiązania terenowo-sypialniane
kaszubskiexpress napisał(a):Przejechałeś alles półotok a foto niet, łaj ?
Lidia K napisał(a):Dobrze wiedzieć, że nie wszystko jest tak piękne w rzeczywistości jak na zdjęciach.
mariusz-w napisał(a):Prawda szkoda ! ...
Basiulinek napisał(a):Fajnie sie z Toba podrozowalo!
Franz napisał(a):Od siebie dodam maleńki epizodzik z poprzedniego tysiąclecia.
janusz.w. napisał(a):Droga była prosta tzn. dobrze oznakowana, ale oczywiście serpentyniasta! Uwielbiam takie drogi, a że było pusto to gazu nie żałowałem. Do pionu postawił mnie Luk, który źle znosi zakrętasy.
janusz.w. napisał(a):Ruszyliśmy w kierunku starej kaldery, nie było na szczęście tłoku. Wszędzie opary i chmury, dziwne dziury , bardzo malowniczo.
Bocian napisał(a):Na sam szczyt Etny, czyli do głównego krateru,dostęp maja tylko wulkanolodzy.