Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Swiss 2012

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 14.12.2012 01:05

Ewa Zuber napisał(a):Czytam Twoje relacje, więc czasu mało :wink:

:lol:
A wiesz, że w Alpejskich Wędrówkach właśnie wpadłem z krótką wizytą do Thun, a teraz siedzę na tarasie nad jeziorem o tej samej nazwie...

Ewa Zuber napisał(a):Obecnie jestem z Tobą w Bretanii. A na marginesie , ile czasu potrzebuję na francuski koniec świata :?: ( 2 tygodnie, czy więcej ?)

Mnie wtedy musiało wystarczyć dwa tygodnie, a jeszcze przy okazji liznęliśmy odrobinę Normandii i parę zamków nad Loarą.

Pozdrawiam,
Wojtek
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 14.12.2012 01:19

Witam.
Tak sobie patrzę na ten ładny wodospad i się zastanawiam czy faktycznie ma aż 600m ta kaskada...
Wydaje się, że jednak mniej- nawet sumując całość.

Ostatnio podali, że na Titlis k/ Engelbergu oddano do użytku najwyżej położoną kładkę dla pieszych.
Wisi nad przepaścią na linach...

Czekam na ciąg dalszy...

P.S. Zdjęcie jak cała czwórka pije wodę z korytka bardzo fajne.
Pozdrawiam. :)
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 14.12.2012 01:31

Franz napisał(a):A wiesz, że w Alpejskich Wędrówkach właśnie wpadłem z krótką wizytą do Thun, a teraz siedzę na tarasie nad jeziorem o tej samej nazwie...

Na Thunersee patrzyłam kiedyś z zabytkowej kolejki na Schynige Platte. Miałam też przyjemność zwiedzić zamek w Oberhofen.
Zapewne miło jest siedzieć na tarasie w domku nad takim jeziorem.
Dobrej nocy
Ewa
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 15.12.2012 23:53

Fatamorgana napisał(a):Ostatnio podali, że na Titlis k/ Engelbergu oddano do użytku najwyżej położoną kładkę dla pieszych.
Wisi nad przepaścią na linach...

Titlis to także obrotowa kolejka

Obrazek

Pozdrawiam Ewa
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 16.12.2012 00:15

Wracam do zapowiadanej niespodzianki . Będzie to dzień spędzony w Adelboden na stokach Sillerenbuhl. Istnieje tutaj Trottinettland, czyli szalona jazda na hulajnogach. Mamy do dyspozycji 45 kilometrów tras o różnym stopniu trudności. Najdłuższa z nich trasa nr 2 ma 15 kilometrów. Jest to wspaniała zabawa dla dużych i małych.
Trotti wybiera się na górnych stacjach, potem zjazd wybraną trasą w dół, zwrot przy dolnej stacji kolejki. Następnie wsiadasz do kolejki, jedziesz na górę i znowu wybierasz hulajnogę, znowu jedziesz w dół i tak wiele, wiele razy. Mamy do dyspozycji mapkę tras, którą od czasu do czasu przeglądamy. Chcemy zaliczyć wszystkie warianty.

No to jedziemy :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn :papa:
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 16.12.2012 12:09

Ewa Zuber napisał(a):Będzie to dzień spędzony w Adelboden na stokach Sillerenbuhl. Istnieje tutaj Trottinettland, czyli szalona jazda na hulajnogach.

Miałem hulajnogę w dzieciństwie, ale łatwiej wtedy było ją od roweru odróżnić. ;)

Pozdrawiam,
Wojtek
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 16.12.2012 15:15

A ja nawet w czasie jednego zjazdu złapałam gumę. Z opresji wyratował mnie mój mąż, z którym zamieniliśmy się pojazdami i szczęśliwie udało się zjechać na sam dół . Tam oczywiście kontrola techniczna.
W każdym miejscu skąd można zabrać lub oddać hulajnogę istnieje elektroniczna rozpiska, ile pojazdów jest do dyspozycji. Pozwala to na efektywne planowanie zjazdów.
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 16.12.2012 15:18

Te hulajnogowe szaleństwa bardzo fajne są!
Czego to ci Szwajcarzy nie powymyślali dla turystów... :)
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 16.12.2012 15:27

Fatamorgana napisał(a):Te hulajnogowe szaleństwa bardzo fajne są!
Czego to ci Szwajcarzy nie powymyślali dla turystów... :)

Rzeczywiście fajne. A ja właśnie teraz na Twojej Braci jestem 8O
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 16.12.2012 15:37

Ewa Zuber napisał(a):A ja nawet w czasie jednego zjazdu złapałam gumę. Z opresji wyratował mnie mój mąż, z którym zamieniliśmy się pojazdami i szczęśliwie udało się zjechać na sam dół .

A on na tym flaku. :lol:

Pozdrawiam,
Wojtek
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 16.12.2012 16:21

Wojtek!
A ja dalej buszuję po Bretanii.Teraz pływam barką ( ceny za wynajem okrutne :evil: )
Miłego dnia
Ewa
Fresz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fresz » 10.01.2013 21:32

Dzięki za Matterhorn. Ta góra - ciągle w chmurach - siedzi mi w głowie. Ale nie wejście na sam szczyt oczywiście. Na sam szczyt to nie, ale do takiego samoobsługowego schroniska to chętnie.
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 14.01.2013 20:46

Witaj Fresz!
Cieszę się, że tutaj zajrzałeś.
Zapewne chodzi Ci o to miejsce: Solvay Hutte położone na wysokości 4003 m npm

Obrazek

a tu jeszcze bliżej

Obrazek

i jeszcze

Obrazek

Miłego dnia
Ewa :)
Fresz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fresz » 15.01.2013 20:37

Dzięki Ewa. Tak wysoko nie mierzyłem. Schronisko Hörnli na Grani Hörnli - powinno się udać. Pozdrawiam
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 18.01.2013 00:11

Witaj Fresz!
Mówisz - masz :D Od Schwarzsee to tylko 2 godziny drogi. A widok stamtąd - bezcenny 8O

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies