Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Święty Roch/Svaty Rok

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
DzieckoZaKierownica
Autostopowicz
Święty Roch/Svaty Rok

Nieprzeczytany postnapisał(a) DzieckoZaKierownica » 16.08.2010 21:26

Witam!

Na wstępie przepraszam, jeśli dubluję temat ale forum chyba nie ma opcji "szukaj" a jest wyjątkowo bogate.

Chciałam spytać, czy ktoś orientuje się kiedy została/zostanie oddana do użytku druga nitka słynnego korkogennego tunelu Świętego Rocha? Znalazłam wprawdzie informację, że ponoć od 2009 roku nie ma już zwężenia przed tym tunelem ale wolałabym mieć pewność, bo póki co mogę zmienić planowaną trasę i uniknąć smażenia się przez godzinę w korku na pustyni.

Z góry dzięki za wszelkie informacje i pozdrawiam miłośników chorwackich krajobrazów!
PiotrekS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PiotrekS » 16.08.2010 21:34

Choć jestem nowy to odpowiem. Tunel otwarty.
Opcja szukaj jest. Popatrz troszkę ponad twój post. Pozdrawiam
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 16.08.2010 22:48

Sveti Rok....dwunitkowy już od ponad roku...
tu, tu i tu
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 16.08.2010 22:56

DzieckoZaKierownica napisał(a):Witam!

Na wstępie przepraszam, jeśli dubluję temat ale forum chyba nie ma opcji "szukaj" a jest wyjątkowo bogate.

Chciałam spytać, czy ktoś orientuje się kiedy została/zostanie oddana do użytku druga nitka słynnego korkogennego tunelu Świętego Rocha? Znalazłam wprawdzie informację, że ponoć od 2009 roku nie ma już zwężenia przed tym tunelem ale wolałabym mieć pewność, bo póki co mogę zmienić planowaną trasę i uniknąć smażenia się przez godzinę w korku na pustyni.

Z góry dzięki za wszelkie informacje i pozdrawiam miłośników chorwackich krajobrazów!

:lol: :lol: :lol: już "gnasz" bez problemu od jakiegoś czasu :lol: :lol: :lol:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi