napisał(a) agata26061 » 23.06.2013 09:52
22.06.2013 - "Sabat Czarownic"Zwiedzając województwo świętokrzyskie nie sposób pominąć koncertu jaki miał miejsce wczoraj w amiteatrze na kieleckiej Kadzielni.
Co roku organizowane jest widowisko "Sabat Czarownic" mające na celu promocję województwa świętokrzyskiego.
Biorą w nim udział różni wykonawcy, w tym roku np. Enej, Budka Suflera, Perfect, Lombard, Sylwia Grzeszczak, Kabaret Skeczów Męczących itd.
Cała impreza była prowadzona przez Katarzynę Pakosińską i Katarzynę Zielińską. Byłam już drugi raz na "Sabacie Czarownic", a organizowany był już 4 razy. Ogólnie widowisko fajne i moim zdaniem warto się wybrać i trochę się "rozkręcić". Wszystko można było obejrzeć w TVP2 na żywo.
Biletów niestety nie można było kupić, tylko wygrać w różnych konkursach. Co prawda, w tym roku było ich bardzo mało do wygrania, bo może coś około dwustu, a reszta (bo na amfiteatrze jest 5500 miejsc) była rozdawana w urzędach miasta i sponsorom koncertu. Mnie udało się wygrać dwie podwójne wejściówki, więc sobie poszłam
Pstrykałam jakieś zdjęcia, ale wyszły bardzo kiepsko. Coś może postaram się z nich wydobyć i wrzucić tutaj, ale chyba lepiej zrobię, jak po prostu wrzucę linka do filmików z koncertu.
Najpierw pokaże teledysk Kabaretu Skeczów Męczących również promujący województwo świętokrzyskie. Te babeczki, co tam "tańczą" w strojach ludowych są z miejscowości leżącej obok mnie i nazywają się "Bęczkowianie". Również pojawiły się wczoraj na scenie razem z kabaretem jak puszczano ten teledysk. Fajnie i zarazem śmiesznie to wyglądało:
Świętokrzyskie style (Gangnam Parody)