Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Swietlana CECA Raznjatovic

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pozi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pozi » 01.05.2007 22:41

Witam,jestem wielkim fanem Cecy,ale co z tego jak w Polsce nie moge namierzyc zadnego sklepu gdzie moglbym zakupic plyty Pani Cecy,posiłkuje sie tylko Emulkiem
Polecicie cos? A moze ktos by mi odsprzedal jakas plyte? O ile posiada :)
djecak18
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) djecak18 » 01.05.2007 23:41

Pozi napisał(a):Witam,jestem wielkim fanem Cecy,ale co z tego jak w Polsce nie moge namierzyc zadnego sklepu gdzie moglbym zakupic plyty Pani Cecy,posiłkuje sie tylko Emulkiem

Też lubię, zwłaszcza jej starsze kawałki. Jednakże obawiam się, że w Polsce raczej nie jest możliwym zakupienie jej płyt, podobnie jak innych płyt z oryginalną muzyką chorwacką (chyba, że się mylę). We wrześniu wybieram się do Chorwacji na jeden dzień na zakupy, głównie właśnie muzyczne, to się zaopatrzę odpowiednio ;). Pozdrav.
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 02.05.2007 07:06

Ale jaja!!!!
Svetlana Ceca Ražnjatović(ex. zona Željka Ražnjatovića Arkana) i kultura chorwacka ????
No comment!
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 02.05.2007 08:05

djecak18 napisał(a):
Pozi napisał(a):Witam,jestem wielkim fanem Cecy,ale co z tego jak w Polsce nie moge namierzyc zadnego sklepu gdzie moglbym zakupic plyty Pani Cecy,posiłkuje sie tylko Emulkiem

Też lubię, zwłaszcza jej starsze kawałki. Jednakże obawiam się, że w Polsce raczej nie jest możliwym zakupienie jej płyt, podobnie jak innych płyt z oryginalną muzyką chorwacką (chyba, że się mylę). We wrześniu wybieram się do Chorwacji na jeden dzień na zakupy, głównie właśnie muzyczne, to się zaopatrzę odpowiednio ;). Pozdrav.

Ty lepiej nie pytaj się o Cece w Chorwacji, bo ze sklepu możesz wyjść z nożem w plecach.
Ceca to żona Arkana - co Arkan robił w Chorwacji i jakie uczucia żywią do niego i jego carycy chorwaci, chyba nie muszę tłumaczyć.

Pozdrawiam
Rafał
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 02.05.2007 08:27

No Mirko i Rafał dzięki bo już zwątpiłem, myślałem że poranne problemy ze wzrokiem :wink:
Ale widziałem lepszy szczyt nietaktu. NA cyfrze + nadaje taki kanał muzyczny BKV czy jakoś tak - generalnie z Belgradu ale niby dla całej post Jugosławii (sms-y przychodzą rzeczywiście i z Serbii i z HR czy Macedonii).
No i kiedyś oglądałem sobie teledysk Burhana Sabana smutny bo o Sarajevie no ale co tam ledwo niebo skończyło płakać nad Sarajevem a na "scenę" wyskoczyła Arkanowa dziewoja 8O
Jak dla mnie szok, tym bardziej, że jak gdzieś czytałem ta Pani poglądy ma raczej zbliżone do swojego nieświętej pamięci męża, pewnie tylko nie morduje i nie gwałci...
djecak18
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) djecak18 » 02.05.2007 09:51

No tak, typowa ignorancja Polaka, dla którego Serb i Chorwat to je isto ;). Chociaż jeśli chodzi o pjevaków to akurat myślałem, że w tej branży nie ma podziałów, bo na przykład Srebrna Krila czy Kemal Monteno są popularni w całej byłej Jugosławii. Niestety nie wiedziałem, że Ceca w ogóle ma/miała męża, a tym bardziej nie byłem świadom, co ów mąż mógł robić w czasie wojny. Pozdrav :).
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 02.05.2007 11:12

Niestety, muszę was troszkę rozczarować ,przeciwnicy Cecy. Ona oprócz tego że była jego żoną nie miala nic wspólnego z Arkanem. Macieju masz rację nie mordowała i nie gwałciła , nie udzielała się w polityce i nie okazywała żadnej wrogości do innych narodów. To że jest uwielbiana w Serbi to wiadomo ale i koncertuje w różnych klubach w Chorwacji. Także muzyka a polityka to zupełnie co innego.

Ps. Pozi napisz do mnie maila, jest możliwosć przywiezienia płytek z Serbii.
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 02.05.2007 11:55

paolo napisał(a):Niestety, muszę was troszkę rozczarować ,przeciwnicy Cecy. Ona oprócz tego że była jego żoną nie miala nic wspólnego z Arkanem.

Ok czuję sie rozczarowany. Cholera, nie udało sie wykreować kolejnego zbrodniarza :twisted:
Pozostaje kwestia udokumentowanych kontaktów z Miloradem Lukovicem ps. "Legija", Dusanem Spasojevicem, podejrzenia o udział w spisku na zycie premiera Serbii i milionów dolarów z przemytu i handlu bronią.
Ale to pikuś - wszak Ceca to tylko żona Arkana - nic więcej.

Pozdrawiam
Rafał
djecak18
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) djecak18 » 02.05.2007 17:50

Widzę, że z tematu muzycznego rozpętała się dyskusja polityczna :twisted: .
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 02.05.2007 18:41

djecak18 napisał(a):Widzę, że z tematu muzycznego rozpętała się dyskusja polityczna :twisted: .

Jak to już wśród nas - polaków bywa :wink: każda okazja do popolitykowania jest dobra - w tym jesteśmy podobni do chorwatów :)

Pozdrawiam
Rafał
banko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) banko » 02.05.2007 22:02

[qu
Ostatnio edytowano 22.05.2007 23:04 przez banko, łącznie edytowano 1 raz
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 03.05.2007 18:21

banko napisał(a):nie, nie kazda, nie wolno np. o wielgusie i o janocie, a juz szczegolnie na tym forum, wsio wyczyszcza.............

Szkoda, że nie czyszczą zdublowanych tematów :twisted:

banko napisał(a):ale probuj.
sukcesow.

Coś Ty, nie mam zamiaru

:P

Pozdrawiam
Rafał
Morski Pas
Koordynator konkursów

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morski Pas » 03.05.2007 18:55

asikx napisał(a):Szkoda, że nie czyszczą zdublowanych tematów :twisted:
Pozdrawiam
Rafał

Masz pomysł jak to zrobić? Który zdublowany temat Twoim zdaniem jest gorszy od innych i należy go skasować? Konkretnie i z uzasadnieniem!
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 03.05.2007 19:08

banko napisał(a):
asikx napisał(a):
djecak18 napisał(a):Widzę, że z tematu muzycznego rozpętała się dyskusja polityczna :twisted: .

Jak to już wśród nas - polaków bywa :wink: każda okazja do popolitykowania jest dobra - w tym jesteśmy podobni do chorwatów :)

Pozdrawiam
Rafał

nie, nie kazda, nie wolno np. o wielgusie i o janocie, a juz szczegolnie na tym forum, wsio wyczyszcza.............

ale probuj.
sukcesow.

Wszyscy teraz :D dyskutują w Polsce o wielgusie i janocie dlatego dostajesz szansę :D
Tylko mam jedną prośbę nie bądż już taki żenuła jak mawia moja córa.
( ale ten post o policjantach pamiętam i inni pamietają i tu nie ma zmiłuj się).Także żenuła na wieki ? :twisted:
banko matoł spod Łodzi :D
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 03.05.2007 19:52

admin1 napisał(a):Masz pomysł jak to zrobić? Który zdublowany temat Twoim zdaniem jest gorszy od innych i należy go skasować? Konkretnie i z uzasadnieniem!

Mam pomysł, ale nie jest to temat do dyskusji na forum publicum. Zapraszam prywatnie r a f i k x x < a t > g m a i l . c o m

Pozdrawiam
Rafał
Następna strona

Powrót do Kultura chorwacka

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies