Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Święta idą...

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 25.11.2004 21:31

JoeF napisał(a):
jacek gryczewski napisał(a):ludzie swieta ida a wy mi tu o dietach :P

Ale w duchu przyznajecie, że ta cała "nagonka" to z zazdrości. No to aby było Wam jeszcze bardziej żal :twisted: to podaję dzisiejszy wynik:
- po piątym dniu -3kg i to nic nie naciągane, nie liczę również -2kg z okresu dwóch tygodni przed uruchomieniem diety, gdy postanowiłem się do niej przygotować poprzez jedzenie tylko drugiego dania na obiad, połowy poprzedniej normy do pracy a kolacja normalnie i nawet trochę słodyczy.
Dla odrzucenia zarzutu, że to nie jest w temacie wątku przecież są to właśnie przygotowania do świąt :wink: Przepisy świąteczne są analizowane i zostaną przeliczone na kalorie :)
...
To był na pewno żart - już przed świętami będzie często smakowita jajecznica "po breńsku" a jak to było w kabarecie OTTO i zasmażka, i zasmażka, i zasmażka z majonezem :) plus dwa piwa :D

A w związku z forum to również jest to "w temacie", bo są to przygotowania do przyszłorocznego plażowania...

Pozdrawiam
Józek

Joseph!!!! Rany, ależ skuteczną masz tą dietę. Ledwo Cię poznałem... Rzuć tą dietę w cholerę, bo zaraz znikniesz...

No dobra, pożatrowaliśmy :lol:
Bogusia, tzn. duet mnie trochę wystraszyła z tymi kaloriami. Wiesz, ja je tak lubię, a tu jeszcze mniej niż miało być na początku. Przeliczanie odpada, bo nie mam do tego zapału.
W ubiegłym roku od września do grudnia piłem czerwoną herbatę, zrzuciłem ok. 6 kg, ale przestałem i... trochę wróciło.
Życzę powodzenie i zacięcia.
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 25.11.2004 21:43

Właśnie nie wiem, jak Bogusia to liczyła, bo mnie wyszło OK, to znaczy i tak mało tych kalorii ale przynajmniej zgodnie z instrukcją i przepisem w diecie, ale może ja nie umiem tego wyliczyć...
Dla mnie istotne jest to, że wcale nie chodzę "głodny i zły", woda mineralna załatwia problem burczenia w brzuchu a chyba od wczoraj nawet nie ma już tej "dolegliwości", a z tego co czytałem to po ósmym dniu jest już "z górki", żołądek jest już przyzwyczajony do mniejszych dawek jedzenia. Zresztą właśnie po wypowiedzi Bogusi zacząłem się dokładniej interesować tematem. Moja żona niby jest ze mną na tej diecie i je to samo co ja, ale przegryza jabłko, pomidora lub pije actimel w ciągu dnia. I tak schudła o 2 kg po pierwszych 3 dniach i mówi, że jej to wystarczy. Od dzisiaj stosujemy też modyfikację, z podzieleniem posiłków na dwie lub trzy części i rozłożeniem np. na okres 2 godzin, to jest prawie "wyżerka" przez cały dzień :wink:

Pozdrawiam
Józek

P.S. O ile nie przyplączą się jakieś dolegliwości to spokojnie dotrwam do końca, a do strusia mi jeszcze daleko :)
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 04.12.2004 13:20

Chciałem tylko złożyć meldunek o wynikach "przygotowań" do świąt.
Wczoraj skończyłem 13 dni diety kopenhaskiej. Zgodność z przepisem na około 95%. Żadnego alkoholu :( , żadnych słodyczy odstępstwa tylko w rodzajach mięsa, brokuły zamiast szpinaku i dokładność wagi kuchennej do sprawdzania ilości potraw.

Wynik dotychczasowy to MINUS SZEŚĆ kg a oprócz tego pisałem już, że w ciągu dwóch tygodni poprzedzających dietę, zracjonalizowałem jedzenie i zmniejszyłem masę o dodatkowe dwa kg. Żona towarzysząc mi przy jedzeniu produktów dietetycznych: dokładnie przez kilka dni, a pobieżnie przez pozostałe zrzuciła 3 kg.

Nie zauważyłem żadnych efektów ubocznych, po 3 - 4 dniach już nawet nie byłem głodny, chociaż na pewno miało się ochotę na "przekąszenie" czegoś dodatkowego. Około 4 dnia wyczytałem w internecie, że przy tej diecie może boleć głowa ze względu na brak cukru we krwi i zaraz potem lekko mnie rozbolała ale po kilku godzinach minęło i wszystko poszło OK. Może przez całe życie nie zjadłem tyle sałaty ile teraz bo jej raczej nie lubiłem, w czasie diety było w porządku ale teraz znów jej nie lubię :)

Pozdrawiam
Józek

P.S. Gdyby ktoś miał jakieś pytania dodatkowe, to służę informacjami, bo teraz jestem fachowcem od optymalnego odżywiania :wink:
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 04.12.2004 18:08

platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 04.12.2004 18:09

Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 04.12.2004 20:20

Chłopaki a co to jest dieta !!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja pamiętam dietę z lat 80 - tych. A dziś w dobie demokracji jakieś dziwne słowo. Szczególnie dla mnie :lol:
Józek niezły winik !!!!!!! jestem pełen podziwu za wytrwałość :papa:
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 11.12.2004 19:24

volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 14.12.2004 22:03

platon napisał(a):http://www.artificial-christmas-tree.com/?src=overture&OVRAW=Christmas%20Trees&OVKEY=christmas%20tree&OVMTC=content
czas na drzewko :)

...i koledy... http://www.muzickezelje.com/novo/danijela/index.html
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 15.12.2004 14:02

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.02.2005 10:05

Volumen,
skierowałeś dyskusję o odżywianiu do tego wątku, więc jestem. No cóż, ja też kiedyś miałem 92 cm w pasie...a teraz sporo mniej jak pewnie wiesz :lol: ....zastosowałem 60 % rad opisanych w pewnej książce, chyba dostępnej jeszcze na rynku. Jak wrócę z pracuni to dokładnie podam Ci jej tytuł na priva.
Pozdrawiam.
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 25.02.2005 10:27

slapol napisał(a):Volumen,
skierowałeś dyskusję o odżywianiu do tego wątku, więc jestem. No cóż, ja też kiedyś miałem 92 cm w pasie...a teraz sporo mniej jak pewnie wiesz :lol: ....zastosowałem 60 % rad opisanych w pewnej książce, chyba dostępnej jeszcze na rynku. Jak wrócę z pracuni to dokładnie podam Ci jej tytuł na priva.
Pozdrawiam.

Dzięki wielkie. Czekam więc na informacje.

P.S.
A czy po tej książce sekcja chińska także mi będzie zazdrościła :lol:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 25.02.2005 11:20

slapol napisał(a): No cóż, ja też kiedyś miałem 92 cm w pasie...a teraz ..............
mam więcej, właśnie dziś mnie mierzyli i robiłem badania. Ja też poproszę o tytuł na priva. Dzięki.
Pozdrawiam
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 13.03.2005 13:46

Zbliżają się kolejne święta :) , więc może się przyda ten link http://www.zyjzdrowo.pl/pages/prasa/prasa.php?link=view_single&magcode=918d8c4fc9c5e05ee3093cbf7bb20440&genid=387bc8fff8b20ae8bcf92ca95304aedc , aby się do nich odpowiednio przygotować. Ja własnie wczoraj, w sobotę zakończyłem podaną dietę z efektem... -15,5 kg :D
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 13.03.2005 15:41

volumen napisał(a):(...)
Ja własnie wczoraj, w sobotę zakończyłem podaną dietę z efektem... -15,5 kg :D

B.R.A.W.O :!:
A już myślałam, że ... całkiem zniknąłeś ;-) :-)
Teraz życzę Ci , żebyś jak najdłużej "utrzymał efekt" :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Święta idą... - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone