FUX napisał(a):Z butelki nie robimy...
Wywar z kości/porcji rosołowych, buraków, przypraw, koncentratu pomidorowego, cytryny, czosnku, majeranku, pieprzu, soli, etc.
To jest baza do uszek rodzimego wyrobu, które pływają w tymże.
FUX napisał(a):Idąc tokiem rozumowania, to smażenie na oleju-fe , a nie maśle, ciasta, wypieki to samo-są pochodzenia zwierzęcego...
Mniej ortodoksji-więcej smaku...
FUX napisał(a):Anai napisał(a): Wigilijny barszcz z uszkami
na barszcz:
kilkanaście suszonych grzybów
(borowiki, podgrzybki)
2 ząbki czosnku
1/2 litra barszczu (czystego) w butelce
sól i pieprz do smaku.
Sorki, ale to koło barszczu raczej nie stało...
Janusz Bajcer napisał(a):No i coś mało tego barszczu, 1/2 litra to ja sam w Wigilię połykam
Janusz Bajcer napisał(a):FUX napisał(a):Anai napisał(a): Wigilijny barszcz z uszkami
na barszcz:
kilkanaście suszonych grzybów
(borowiki, podgrzybki)
2 ząbki czosnku
1/2 litra barszczu (czystego) w butelce
sól i pieprz do smaku.
Sorki, ale to koło barszczu raczej nie stało...
No i coś mało tego barszczu, 1/2 litra to ja sam w Wigilię połykam
mkm napisał(a):Mleko lub woda 600ml
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko