Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Święta Bożego Narodzenia

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 22.12.2009 22:01

lubelski napisał(a):...trzeba było wcześniej friend napisać..olej wysyłałem cromaniakowi to i Tobie bym grzybki podesłał....

najbardziej ze słodyczy lubię śledzie . . . oleju z pierwszego tłoczenia u mnie dostatek. . . kujawski! . . ale na te grzybki to ja chętnie kiedyś wpadnę tylko u Was w lesie niebezpiecznie bardzo, że nogi można połamać :wink: hmmm w sumie to się mało znam na grzybach . . . nie jednak nie chcę by mi ktoś weka podsyłał . . jeszcze muchomora mi zapakuje . . .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.12.2009 22:08

pasażer napisał(a):
lubelski napisał(a):...trzeba było wcześniej friend napisać..olej wysyłałem cromaniakowi to i Tobie bym grzybki podesłał....

najbardziej ze słodyczy lubię śledzie . . . oleju z pierwszego tłoczenia u mnie dostatek. . . kujawski! . . ale na te grzybki to ja chętnie kiedyś wpadnę tylko u Was w lesie niebezpiecznie bardzo, że nogi można połamać :wink: hmmm w sumie to się mało znam na grzybach . . . nie jednak nie chcę by mi ktoś weka podsyłał . . jeszcze muchomora mi zapakuje . . .

spoko Jarek..noga "poszła" w lasach koło Lipy a to już podkarpackie...w tym roku u nas też kiepsko było z grzybami...a co do oleju to nie taki jak w Kruszwicy robią..ten jest z targu..taki od gospodyni..a zapach i smak..ehhhhh już za dwa dni ziemniaczki pieczone wjadą na stół...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.12.2009 22:14

majeczka napisał(a):Może i mam kilka słoików za dużo

hmmmmm będę u syna, na Ogniku , z chęcia wezme parę..pozdrav :D
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 22.12.2009 22:17

lubelski napisał(a):

Zapraszam serdecznie, do mnie masz już stamtąd kilka kroków... :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.12.2009 22:19

majeczka napisał(a):
lubelski napisał(a):

Zapraszam serdecznie, do mnie masz już stamtąd kilka kroków... :papa:

Ja też chce grzybka Majeczka przyślij i mi cuś nie cuś. Za kuriera płacę. :D :D :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 22.12.2009 22:21

majeczka napisał(a):
pasażer napisał(a): ja podgrzybki lubię i bardzo chętnie kilka słoików przyjmę. Sam nie zbieram grzybów ale może ma ktoś kilka za dużo?

Może i mam kilka słoików za dużo, / uwielbiam nawet w pobliżu Poznania, zbierać może nie do końca przetwarzać..., etc.../, ale dlaczego mam się z nimi dzielić z Tobą... Wszak jestem poznanianką, a o ile mi wiadomo Ty nas, lub mnie negujesz? Czyżby osobiste "uraz"? :papa:

Wiedziałem, że kiedyś koleżanka się odkryje , to była tylko kwestia czasu. Wreszcie się doczekałem :evil: . Mieszkańcy Wielkopolski, a tym bardziej jej stolicy z nikim się nie podzielą :twisted: . Skąd ja to znam - ano z praktyki. W końcu troche czasu służbowego tam spędzam. Pozdrawiam koleżankę serdecznie i życzę miłych, pogodnych i obfitych jak na Zamojszczyżnie, Mazowszu czy Podlasiu Świąt Bożego Narodzenia.

P.S. Żeby czasami na stole koleżance niczego nie zabrakło. Bo wie koleżanka Wielkopolska to specyficzny region :D - szczególnie cukier się reglamentuje albo łyżeczki od herbaty się liczy czy czasem jakiś gość nie wyniósł :D . Tymczasem pozdrawiam koleżankę miło, serdecznie i całuję w rączki.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 22.12.2009 22:29

Zebik specjalnie dla Ciebie same prawdziwki oraz kilka grzybków halucynogennych... Wpłyną tylko odrobinkę na Twoją percepcję i emocje. :papa:
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 22.12.2009 22:31

:D Tak jest. Skrzeli równiez nalezy sie pozbyć. Metoda bezwzględną. Wyrwać !! :roll:

:-). Bravo. Trochę rodzynek i migdałów. Więcej cukru i mniej cebuli i
" po żydowsku " karpik gotowy. My wolimy po pikantemu :-).

Karpik w szarym sosie już W LODÓWCE ) .Yes, yes, YES ))

dobranoc
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.12.2009 22:33

majeczka napisał(a):Zebik specjalnie dla Ciebie same prawdziwki oraz kilka grzybków halucynogennych... Wpłyną tylko odrobinkę na Twoją percepcję i emocje. :papa:

Spoko ślij przydadzą się halucynogenne dam aligatorowi przy Wigilii.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 22.12.2009 22:35

darek1 napisał(a):Wiedziałem, że kiedyś koleżanka się odkryje , to była tylko kwestia czasu. Wreszcie się doczekałem :evil: . Mieszkańcy Wielkopolski, a tym bardziej jej stolicy z nikim się nie podzielą :twisted: . Skąd ja to znam - ano z praktyki. W końcu troche czasu służbowego tam spędzam. Pozdrawiam koleżankę serdecznie i życzę miłych, pogodnych i obfitych jak na Zamojszczyżnie, Mazowszu czy Podlasiu Świąt Bożego Narodzenia.

P.S. Żeby czasami na stole koleżance niczego nie zabrakło. Bo wie koleżanka Wielkopolska to specyficzny region :D - szczególnie cukier się reglamentuje albo łyżeczki od herbaty się liczy czy czasem jakiś gość nie wyniósł :D . Tymczasem pozdrawiam koleżankę miło, serdecznie i całuję w rączki.

Żartujesz, prawdopodobnie nie znasz prawdziwych poznaniaków :papa:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.12.2009 22:36

Majeczka--uwielbiam grzybki, oczywiście robimy wiele słoików sami, ale nie w tym roku--nie było dużo grzybów, a było wiele zajęć niepozwalających na grzybobranie.
Chętnie przyjmę kilka słoiczków, wymienię na moje wędzonki. Nowe będę robił w styczniu, ale raczej w lutym, po operacji żony.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.12.2009 22:39

kurde..a na co jeszcze możesz wymienić swoje wędzonki :?: :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.12.2009 22:41

lubelski napisał(a):kurde..a na co jeszcze możesz wymienić swoje wędzonki :?: :wink:

No na grzybki halucynogenne Majeczki.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 22.12.2009 22:44

maciek1956 napisał(a):Majeczka--uwielbiam grzybki, oczywiście robimy wiele słoików sami, ale nie w tym roku--nie było dużo grzybów, a było wiele zajęć niepozwalających na grzybobranie.
Chętnie przyjmę kilka słoiczków, wymienię na moje wędzonki. Nowe będę robił w styczniu, ale raczej w lutym, po operacji żony.

Okey Maćku skontaktujemy się po świętach. Ostatnio tylko kuchnia ewentualnie pogoda meteo, lub pogoda.onet. pl... :papa:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.12.2009 22:46

Andrzeju--napiszę kiedy będą kolejne wędzenia z odpowiednim wyprzedzeniem. Pod Węgrowem, masz niedaleko, jest gdzie nocować, coś przywieziesz, ja coś uwędzę i postawię.
A wiosną lub wczesnym latem zrobimy wędzenie z zabawą kociołkową na Mazurach.

Ps oleju nadal nie mam, nie mam czasu na targ, mama coś "nawala", ale obiecuje jutro poprawę
:D

Ogólnie grzybki jadam tylko te, które zebrałem ja lub moja mama, ale Majeczka wzbudza moje wielkie zaufanie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Święta Bożego Narodzenia - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone