smoki3 napisał(a): I możesz zapłacić mandacik.
Założymy się?
Jacek Cieślewicz napisał(a):Niestety Pan 'consett0805' wykazuje się całkowitym brakiem zrozumienia problemu. Natomiast co do Pana 'Marsallah' to proszę o zajmowanie się własnym portfelem, a nie zaglądaniem do innych i ubliżaniem. Jeśli nie ma się niczego ciekawego w temacie do powiedzenia, to proponuję zająć się innymi wątkami i nie zaśmiecaniem bieżącego.
Marsallah napisał(a):dla mnie problemu nie ma, całe życie jeżdżę dzień i noc z włączonymi światłami mijania (jeździłem w w PL zanim wprowadzono całoroczny nakaz), więc się dziwię - nie mogę?
Marsallah napisał(a):
pogorszenie widoczności często zauważamy z opóźnieniem, zwłaszcza, gdy już od jakiegoś czasu siedzimy za kółkiem. Stąd moja decyzja, żeby zawsze jeździć ze światłami mijania.
Marsallah napisał(a):Dzięki za wyczerpujące wyjaśnienie, Stiopa.
Światła do jazdy dziennej pewnie wystarczą przy dobrej widoczności, ale właśnie - pogorszenie widoczności często zauważamy z opóźnieniem, zwłaszcza, gdy już od jakiegoś czasu siedzimy za kółkiem. Stąd moja decyzja, żeby zawsze jeździć ze światłami mijania.
Trochę z innej beczki. Czy w jakichś krajach (Europa) jazda z włączonymi światłami mijania przy dobrej widoczności jest niezgodna z przepisami (i karana? - ktoś wspomniał o Grecji)?
Jacek Cieślewicz napisał(a):.................. sprawie oszczędności paliwa przy stosowaniu świateł DRL,......
smoki3 napisał(a):Jacek Cieślewicz napisał(a):.................. sprawie oszczędności paliwa przy stosowaniu świateł DRL,......
0,3 litra mniej na setkę . Dużo nie dużo ale zawsze .
Jacek Cieślewicz napisał(a): proponowałbym pewną edukację przejść w sprawie oszczędności paliwa przy stosowaniu świateł DRL, zwłaszcza w mieście
smoki3 napisał(a): azda w dzień na światłach mijania w Grecji jest karana mandatem
Jacek Cieślewicz napisał(a):Chyba jednak już po włączeniu świateł pozycyjnych, mijania, a dalej idąc przy długich również.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi