Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Świadkowie Jehowy na Chorwacji

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotr.liwoch
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.liwoch » 01.05.2006 01:26

Czy są miłośnicy Chorwacji ze Świadków Jehowy?? GG 2320196?
mirnie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirnie » 01.05.2006 23:31

może wśród .......nie wiem czy by się dało ze S J zrobić miłośników Chr. pewnie z plasteliny i z kredy też by się nie dało. Pozdrawiam..
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 02.05.2006 12:58

Chyba nie masz zamiaru chadzać z biblią i teczką w garniturze po cro i nawracać...?
:oops:
Widzialam takich...na szczęscie nie Polaków.
ebi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebi » 02.05.2006 16:03

Chorwacja to kraj o bardzo pięknej tradycji i jeszcze lepszej kulturze. Uważam iż Chorwaci są świadomi swego życia i historii i nie zajmują się rożnego rodzaju delikatnie mówiąc udziwnieniami i fanaberiami. Ale myśle że każdy kto choć raz był w Cro lub zna chorwatów to wie to. Wystarczy porozmawiać, uczestniczyć w życiu codziennym czy posłuchać muzyki albo pooglądać Telewizje.

Pozdrav

E Moj Narode .........
Judash
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Judash » 02.05.2006 18:45

W Dubrowniku widzialem Hari krishna i czy jakoś tak ;).To dlaczego nie mogłby po plaży chodzić np....Polak i głosić słowo Boże ;).Może jednak niech jedzie do Serbii lub Bośni ;).Tam z pewnością poczuje potęgę swojej wiary.
Ostatnio edytowano 09.12.2008 22:30 przez Judash, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.05.2006 18:52

madzia1981 napisał(a):Chyba nie masz zamiaru chadzać z biblią i teczką w garniturze po cro i nawracać...?

Dokładnie tak samo sobie pomyślałem, gdy po raz pierwszy przeczytałem post tytułowy. Spotkałem osobiście wielu Cromaniaków - pewnie o różnym stopniu zamożności, wiedzy, zainteresowaniach, miejsca w strukturze społecznej, itp. itd. ...łączy nas m.in. zamiłowanie do odpoczynku w Chorwacji. Bardzo chciałbym, by nie wpieprzyła się w to jakaś partia , sekta czy inny związek wyznaniowy....oczywiście z jedynymi , słusznymi poglądami na Świat (i nie daj Boże - życie pozagrobowe...)
ebi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebi » 03.05.2006 23:25

slapol napisał(a):
madzia1981 napisał(a):Spotkałem osobiście wielu Cromaniaków - pewnie o różnym stopniu zamożności, wiedzy, zainteresowaniach, miejsca w strukturze społecznej, itp. itd. ...łączy nas m.in. zamiłowanie do odpoczynku w Chorwacji. Bardzo chciałbym, by nie wpieprzyła się w to jakaś partia , sekta

No właśnie, to jest super Forum i niech tak pozostanie a partie i sekty ciao papa. :lol: :!:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 04.05.2006 06:59

Chyba miesiąc temu .. jadę sam, mam wolne miejsca, pada deszcz. Na drodze stoi gość i macha rękoma. Pomyslałem, szkoda gościa, zmoknie. Wsiadł, sekunda-dwie i zaczyna ...... wyciągnął pismo świete, mówi, ......nawraca mnie. To raptem było dokładnie 13 km jazdy. Niby nic do tego nie mam, ja jestem niereformowalny lecz jakiś niesmaczek pozostał. Wiar w boga jest na świecie, z tego co się orentuję około 200. Każda najważniejsza, każda jedynie słuszna. Kręćka można dostać.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 04.05.2006 10:39

facet napisał
,,Czy są miłośnicy Chorwacji ze Świadków Jehowy?? GG 2320196?''

czyli po mojemu chce pogadać na gg z podobnymi jemu ,więc nic zdrożnego nie robi by od razu go tak łomotać :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.05.2006 13:30

piotr.liwoch napisał(a):Czy są miłośnicy Chorwacji ze Świadków Jehowy?? GG 2320196?
Rydzyka nawracaj! :twisted:
didik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) didik » 19.01.2009 03:14

slapol napisał(a):
madzia1981 napisał(a):Chyba nie masz zamiaru chadzać z biblią i teczką w garniturze po cro i nawracać...?

Dokładnie tak samo sobie pomyślałem, gdy po raz pierwszy przeczytałem post tytułowy. Spotkałem osobiście wielu Cromaniaków - pewnie o różnym stopniu zamożności, wiedzy, zainteresowaniach, miejsca w strukturze społecznej, itp. itd. ...łączy nas m.in. zamiłowanie do odpoczynku w Chorwacji. Bardzo chciałbym, by nie wpieprzyła się w to jakaś partia , sekta czy inny związek wyznaniowy....oczywiście z jedynymi , słusznymi poglądami na Świat (i nie daj Boże - życie pozagrobowe...)

A sam w swojej relacji z Meksyku symboli "najważniejszej" wiary nie szczędziłeś...
Oczywiście dla celów poglądowych.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.01.2009 05:36

I skąd w tym tolerancyjnym narodzie naszym wybranym tyle agresji ? :wink:

Jedyny rozsądny post w tym wątku ,Andrzeja J., największego zdajsie kiedyś awanturnika tego forum. :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.01.2009 09:38

didik napisał(a):
slapol napisał(a):

A sam w swojej relacji z Meksyku symboli "najważniejszej" wiary nie szczędziłeś...
Oczywiście dla celów poglądowych.

Jeśli wszystko czytałeś, to zauważyłeś pewnie, że mówiłem tam o wierze Meksykanów, historii jej przyjęcia - czy dokładniej narzuconej ogniem i mieczem przez Hiszpanów. Opisuję tam to co widziałem, jednocześnie szanując ICH mocną wiarę. Gdyby wycieczka dotyczyła Dalekiego Wschodu, pewnie opisałbym tamtą, wraz z obiektami sakralnymi, które jak świat światem są jednymi z największych zabytków danego kraju.
Żeby była jasność - nie jestem "moherowym beretem", mam sporo krytycznych uwag do funkcjonowania Kościoła jako instytucji w naszym kraju, ale to, czy zasuwam na mszę, czy pół roku nie idę, to moja prywatna sprawa. Po prostu nie toleruję ekip reprezentujących jakąkolwiek wiarę czy sektę, chodzących po domach, atakujących przez internet na forach (czy w inny sposób), próbujących nakłaniać do wstąpienia w ich szeregi. Dlatego też napisałem post, który został wyżej zacytowany.

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone