napisał(a) Mikromir » 27.03.2013 18:49
mervik napisał(a):Niestety mamy tylko parę godzin na zwiedzenie Budapesztu i chyba będziemy zwiedzać samochodem.
Jak jest tam z parkingami- czy tylko forinty a jak tak to np;jak bym kupił bilet na parę godzin ,to mogę stawiać na wszystkich parkingach ,czy są różne .
Pozdrawiam i proszę o odpowiedż
Trudno mi odpowiedzieć na to pytanie, nie planowaliśmy w ogóle korzystać z parkingów na ulicy w strefie płatnego parkowania, więc nie zgłębiałam tematu. O ile pamiętam, uliczny parkomat, na który zerknęłam zaraz po przyjeździe, przyjmował tylko forinty, których jeszcze nie mieliśmy, więc wypakowywaliśmy samochód na ulicy przy hostelu w lekkim popłochu. W okolicy, gdzie mieszkaliśmy (Klauzal utca w VII dzielnicy w pobliżu stacji metra Blaha Lujza ter) było kilka prywatnych parkingów w podwórkach w różnych cenach, na godziny lub dni, zdecydowanie tańszych niż parkingi na ulicy, ale nie wiem czy w innych miejscach też będą. Z Blaha Lujza ter mieliśmy doskonałe połączenia z różnymi miejscami w mieście. Samochodem jechaliśmy tylko dalej, np. do jaskiń, Parku Pomników, czy parku wodnego, ale tam już nie było problemu z bezpłatnym parkowaniem.
Niestety, niewiele mogę pomóc w tej kwestii