napisał(a) Mikromir » 18.02.2013 14:26
Witam Cię, Natko
Fajną masz rodzinkę
Z apartamentu na plażę chodziliśmy na skróty, przez ogród i ścieżką przez chaszcze, potem kilka schodków albo trochę z górki bez nich - tędy wózkiem nie byłoby wygodnie. Jednak jest też droga odpowiednia dla wózka, uliczką, niewiele dłuższa, ale wygodna, czasem tędy chodziliśmy. Sv. Filip i Jakov to takie małe miasteczko, gdzie spokojnie znajdziesz miejsce na spacery z maluchem. Nad samym brzegiem ciągnie się promenada prawie od centrum w stronę Biogradu do końca plaży miejskiej. Z drugiej strony starówki można dojść ulicą nad brzegiem (zamykaną dla samochodów wieczorami) aż do kolejnej miejscowości Turanj. Ja czasem jeździłam po spokojnej starówce, jeśli córka zasnęła w wózku, było tam trochę zacienionych miejsc, podobało mi się.
Generalnie miejscowość leży na terenach dość płaskich, minimalny klif tylko z "naszej" strony, ale spokojnie do obejścia. Plusem przy maluchach jest też przychodnia lekarska i apteka na miejscu, a jakby nie daj Boże coś groźnego się przytrafiło, to i szpital w Zadarze 25km dalej.
Jeśli chodzi o apartament, był dobrze wyposażony, a gospodarze fantastyczni. Typowy 2+2 z dodatkowym jeszcze łóżeczkiem dla małej, tylko że na pierwszym piętrze, 52m2. Mogę przesłać namiary na priva, lub udostępnij email. W domu są też inne apartmany.
Ostatnio edytowano 06.02.2014 15:15 przez
Mikromir, łącznie edytowano 1 raz