Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sv. Rok -Tunele i I-go

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Sonti
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sonti » 17.08.2006 10:44

Sorry za moją "beszczelność" ale nie mogłem oprzeć się pokusie aby "dobić do setki" tym postem. Huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !.
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 17.08.2006 16:47

Sonti napisał(a):
Za chwilę ruszam pojeżdzić po ukochanej STOLYCY, włącze zapis zobaczymy.
A tak ogólnie to forum jest fajną sprawą.

Daj znać jaki bedzie wynik tego testu bo sam jestm ciekaw (wiem o opcji ale jej jeszcze nie testowałem).

Pozdrawiam
Sonti

REWELACJA:
Początek scieśki 17.08.2006 13:36:09
Koniec wybranej Scieski 17.08.2006 13:50:09
Czas trwania scieżki 13m 35s
średnia prędkośc 30,77km/h
odległość Całkowita 7km 122m

Dokładny odczyt z mojego MDA PRO.
Opcje :zmień nazwę
dopasuj do ekranu
wyślij
kolor na mapie(scieżki do wyboru)

Podsumowanie
1. Każda ścieżka ma nadany swój kolor
2.Można je pewnie wysyłać np, e-mail

Super zabawa.
W automapie, jest też zapis scieżki, ale nie widać czasów, godz: start , sto, średniej prędkości tak mi się wydaje.
Jescze raz dzięki Panie Profesorze.. :D :D :D :D

ps. ta średnia to wyjątkowo wysoka, jak na moje miasto.
zapisałem kilka scieżek, podaję tę gdzie szybkość średnia była max,
bo po co mają się ludzie ze mnie jaja robić
mANO
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mANO » 19.08.2006 11:38

18 sierpnia kolo godziny 17 stalem 2 godziny w korku do swietego rocha wiele samochodow nie wytrzymowalo 30 stopniowego upalu, wielu niemiaszkow wpychalo sie bocznym pasem, ludzie wychodzacy z samochodow w ogule nie mieli kamizelek
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 19.08.2006 12:08

mANO napisał(a):18 sierpnia kolo godziny 17 stalem 2 godziny w korku do swietego rocha wiele samochodow nie wytrzymowalo 30 stopniowego upalu, wielu niemiaszkow wpychalo sie bocznym pasem, ludzie wychodzacy z samochodow w ogule nie mieli kamizelek

Czytaj dokładnie- nie ten temat!!
mruczycho
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mruczycho » 20.08.2006 11:09

Przejechałm z IGO Słowację, Węgry i Chorwację.Program jest na 95%.
Chorwacja ma według mojej opini pokrycie 90%.Wiele dróg jest przesunięte względem mapy /znacznik obok strzałki/ co nie przeszkadza w poprawnej nawigacji.Dubrownik miasto jest ok.prawie 100% trafień,choć na SRD nie ma jednej z dróg od magistrali ale to nie proglem.Generalnie program bardzo dobry można bez obaw planować trasy i jechać .W jedny z postów podaje wspórzędne POI które może komuś ułatwią nawigacje.
Pozdrowienia
ryba850
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ryba850 » 23.08.2006 23:16

Testowałem I-go w czasie urlopu w Cro, spisuje się bardzo dobrze, mimo małych kosmetycznych błędów. Np. Jadranka miejscami wytyczona jest w morzu, śmiesznie wygląda jak auto robi za motorówkę ale nie ma to wpływu na nawigację, kieruje bezbłędnie. Jeszcze będąc w kraju naniosłem sobie do POI kilka potrzebnych punktów (sklepy Konzum, parkingi) i program mnie do nich sprawnie doprowadził. Polecam na pewno Was nie zawiedzie
jarojaw
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarojaw » 23.08.2006 23:26

Wiele dróg jest przesunięte względem mapy /znacznik obok strzałki/ co nie przeszkadza w poprawnej nawigacji.
Np. Jadranka miejscami wytyczona jest w morzu, śmiesznie wygląda jak auto robi za motorówkę ale nie ma to wpływu na nawigację, kieruje bezbłędnie.

Sprawdźcie sobie odbiornik GPS - ten wbudowany lub na kablu i BT.No i oczywiście czy już typu SiRF III.Przy odbiornikach wcześniejszej generacji tak sie niestety dzieje, nie zawsze droga zgadza się z mapą.To wina pozycjonowania i słabej jakości sygnału lub słabej widoczności odpowiedniej ilości satelit.
Ja wróciłem wczoraj z CRO(Trogir) i pierwsze słyszę ,że mój wóz miałby być motorówką lub jadąć ul.Milośevića jestem w iGO na Ravića.Absurd. 8)
ryba850
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ryba850 » 24.08.2006 00:15

Całkiem trafne spostrzeżenia, uzywam anteny kabelkowej starszej generacji, a dodatkowo mam ogrzewaną przednią szybę w aucie co na pewno sygnałowi nie pomaga, ale nie tutaj akurat tkwi przyczyna. Co do motorówki to nie masz racji, wyznacz sobie trasę Marina-Split i zobaczysz w skali 200m jak trasa przecina niebieskie (po mojemu to morze jak nic :) ), więc jest to wina mapy czyli programu, a nie odbiornika. Oczywiście jak już pisałem w niczym to nie przeszkadza i do programu mnie nie zniechęci. Pozdrawiam.
jarojaw
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarojaw » 24.08.2006 01:03

ryba850 napisał(a):Całkiem trafne spostrzeżenia, uzywam anteny kabelkowej starszej generacji, a dodatkowo mam ogrzewaną przednią szybę w aucie co na pewno sygnałowi nie pomaga, ale nie tutaj akurat tkwi przyczyna. Co do motorówki to nie masz racji, wyznacz sobie trasę Marina-Split i zobaczysz w skali 200m jak trasa przecina niebieskie (po mojemu to morze jak nic :) ), więc jest to wina mapy czyli programu, a nie odbiornika. Oczywiście jak już pisałem w niczym to nie przeszkadza i do programu mnie nie zniechęci. Pozdrawiam.

Nie masz racji :o Skoro się przyznałeś,że używasz odbiornika starszej generacji-choć piszesz o antenie, (a to nie to samo) i na dodatek masz przednia szybę ogrzewaną, więc sprawa wyjaśniona.Nie czepiaj się mapy-programu bo on(a) napewno jest poprawnie zrobiona.------------
Wcześniej używałem Yakumo(MIO168) i AM działała idealnie.Odkąd kupiłem francuza z szybą odblaskową(metalizowaną) AM działała tak jak opisałeś,strzałka obok drogi po której się poruszasz.Zmieniłem urządzenie,zmieniłem odbiornik GPS(leży na półce z tyłu samochodu) ,każdy rodzaj nawigacji działa znakomicie i poprawnie.Co do iGO to jechałem wzdłuż wybrzeża do Makarskiej i nawet się zastanawiałem stojąc w 3 godzinnym korku w okolica Omiśa aby nie zawrócić i nie pojechać równoległą drogą przez góry omijając 10km korek.Ani raz nie pokazał mojej pozycji poza drogą.

A wracając do mapy - wyznaczyłem trasę tak jak opisałeś.Jest tak faktycznie.Ale to,że jedziesz przez morze :D nie znaczy,że jest źle odwzorowana trasa.Droga prowadzi dokładnie tak jak jest narysowana.Więc źle nie wyznacza tylko źle odwzorowana jest mapa lądu.Strzałka nawigacji napewno prowadziła cie po tej drodze a nie po morzu obok drogi.Co innego gdy trasa(droga) przebiega obok punktu poruszania się pojazdu - to jest błąd nawigacyjny.Tu już trzeba się ukłonić ku aktualizacji z czerwca 2006.
ryba850
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ryba850 » 24.08.2006 07:41

A wracając do mapy - wyznaczyłem trasę tak jak opisałeś.Jest tak faktycznie.Ale to,że jedziesz przez morze :D nie znaczy,że jest źle odwzorowana trasa.Droga prowadzi dokładnie tak jak jest narysowana.Więc źle nie wyznacza tylko źle odwzorowana jest mapa lądu.Strzałka nawigacji napewno prowadziła cie po tej drodze a nie po morzu obok drogi.Co innego gdy trasa(droga) przebiega obok punktu poruszania się pojazdu - to jest błąd nawigacyjny.Tu już trzeba się ukłonić ku aktualizacji z czerwca 2006.[/quote]
Dokłądnie o to mi chodziło, nie napisałem ani razu że mnie prowadziło obok trasy, po prostu droga wybiega poza linię brzegową i "leci" po morzu. A nawiązując do korka o którym wspomniałeś to też miałem przyjemność w nim zakwitnąć na 3,5godziny jadąc do Stonu, więc jest on chyba stałym elementem krajobrazu w godzinach przedpołudniowych. na pocieszenie mamy tylko fakt że prace nad nad odcinkiem autostrady Split-Dubrownik idą pełną parą i podobno za dwa lata odciązy ona tą nieszczęsną, zapchaną ale jakże piąkną trasę. Pozdrawiam.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Sv. Rok -Tunele i I-go - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone