Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sv. Nedjelja - sklepy i restauracje

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
VValdek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) VValdek » 23.06.2006 22:07

To mój pierwszy post na tym forum, więc witam serdecznie wszystkich Cro-maniaków. Za tydzień wybieram się z rodzinką po raz pierwszy do Chorwacji. Ale jeszcze przed wyjazdem, za to po kilkutygodniowej lekturze tego forum mogę chyba stwierdzić, że już jestem Cro-maniakiem :D
Jedziemy najpierw do Pisaka, a później do Sv. Nedjelji. Mam pytanko dotyczące tej drugiej miejscowości. Z tego co się zorientowałem, to raczej większa wioska, niż miasteczko. Jak wygląda tam sytuacja "na froncie walki z głodem" ? Są jakieś restauracyjki i sklepy, czy też trzeba zaopatrywać się w innych miejscowościach ?
Już nie mogę doczekać się wyjazdy.
urbandi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) urbandi » 24.06.2006 10:04

Jeśli chodzi CI o sw.Nedjelję na Hvarze, to jest tam kilka sklepów, osobiście byłem w jednym, był ok. Widzxiałem też taką knajpkę przy plaży, gdzie sprzedaja miejscowe wino ( ta miejscowość słynie z winnicy która robi ponoc dobre wino)Poza tym cisza i spokój> Polecam jaskinię z kościółkiem która znajduję się w górach nad tą miejscowością -rewelacja!
PZDR
VValdek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) VValdek » 24.06.2006 17:56

Urbandi, wielkie dzięki za info. Jedziemy właśnie do tej Nedjelji na Hvarze.
Knajpka z winem na plaży - to brzmi bardzo zachęcająco :D
Maciej Winiecki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej Winiecki » 24.06.2006 19:48

Tak przypadkowo się składa, że my też pierwszy tydzień wakacji będziemy spędzali w Pisaku (już po raz drugi), a następny w Sv.Nedjelji. Mnie z kolei interesuje możliwość dostania się do miasta Hvar, jadąc na skróty, na zachód, wykluczając tym samym jazdę naokoło , czyli z powrotem przez Zavalę, tunel, itd. Z jednych map wynika, że na Sv. Nedjelji droga kończy się, z innych z kolei, że jest taka możliwość. Jak jest w rzeczywistości ? Oczywiście chodzi o przejazd samochodem, bo podejrzewam, że zapewne jest jakaś droga szrutowa, przejezdna tylko np. dla jednośladów. Pozdrawiam.
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 24.06.2006 23:42

Z tego co wiem to tylko ścieżka, podobno rowerem się przejedzie :)

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone