napisał(a) Rysio » 19.06.2007 09:28
Było, ale odpowiem bo rzeczywiście to akurat znaleźć może być trudno
1. Godzina - jak najwcześniej - park otwarty od 7 rano i tą godzinę na start spod szlabanów bym polecał a nawet być ciutkę wcześniej by mieć "pole position": spod szlabanów, bo pojedziesz własnym tempem, a nie za przymulonym 77 letnim Niemcem w S600, który zakręty zbiera na 3 razy i z nikim się minąć nie potrafi, a o cofnięciu to już zapomnij,
2. Wyjazd samochodem jest łatwy, dla kogoś kto na co dzień autem jeździ, potrafi używać ręcznego i lusterek wstecznych bo czasem przy mijankach trzeba cofnąć i ruszać wtedy ze względu na pochyłość z ręcznego,
3. Wyjazd jest płatny ale nie pamiętam ile płaciłem - są szlabany, dostajesz kolorową ulotkę o roślinkach , zwierzątkach itd wraz z biletem,
4. Na szczycie jest parking na kilka dosłownie samochodów więc kolejny argument za "pole position",
5. Jest na szczycie taras widokowy z lunetą, jak chcesz skorzystać musisz mieć drobne,
6. Ile dojazd - dobre pytanie
a jak szybko lubisz Ty i Twoi współtowarzysze jeździć po serpentynach
moja teściowa przez około 1,5 h słowem się nie odezwała (tyle mi zajęło), zjazd szybciej bo podjazdy dość skutecznie ograniczały możliwości mojego Pełgota 206 1,4. Po wjechaniu na szczyt teściowa od razu się rozgadała. Po zjechaniu w dół w zdecydowanie lepszym tempie zaniemówiła do wieczora
http://www.rich72.ao.pl/ - w zakładce Sumpetar 2004 od 17-20 masz moje fotki z Jure