Galak napisał(a):Witam
Planuje wjazd za kilka dni na szczyt busem typu long 9 osobowym, co myślicie? warto próbować czy lepiej odpuścić? osobowym wiadomo łatwiej cofnąć czy się wyminąć...
Prośba o poradę.
Galak napisał(a):Witam
Planuje wjazd za kilka dni na szczyt busem typu long 9 osobowym, co myślicie? warto próbować czy lepiej odpuścić? osobowym wiadomo łatwiej cofnąć czy się wyminąć...
Prośba o poradę.
marekkowalak napisał(a):Władze parku ograniczyły liczbę wjeżdżających samochodów do 25 na godzinę, więc nie powinno być tak ciasno, tym bardziej, że pewnie połowa z nich cały czas stoi przy Skywalku, a niektóre dojeżdżają tylko tam, a nie na szczyt.
marciajn napisał(a):
Czy wiesz, czy są jakieś kolejki do Skywalk? Czy na bieżąco się wchodzi? Nie wiem, czy należy rezerwować sobie na to 15 minut, czy np. godzinę?
Radpul napisał(a): Polecam wycieczkę na taras widokowy Biokovo, wjeżdża się swoim autem i jest pilnowana ilość samochodów na górze. To tyle z moich spostrzeżeń.
marekkowalak napisał(a):Radpul napisał(a): Polecam wycieczkę na taras widokowy Biokovo, wjeżdża się swoim autem i jest pilnowana ilość samochodów na górze. To tyle z moich spostrzeżeń.
W jaki sposób pilnują liczby samochodów na górze? Są strażnicy, którzy ponaglają? Ile czasu można tam spędzić?
maciuś77 napisał(a):Widziałeś może pokonujących tą trasę na rowerze?
Radpul napisał(a):maciuś77 napisał(a):Widziałeś może pokonujących tą trasę na rowerze?
Pewnie to pytanie do mnie.
Tak mijałem kilku rowerzystów, a może raczej oni mijali mnie Na szczyt svieti jure jest 23 km, 1780 mnpm. Do szklanego tarasu jest ok 11 km ok1250 mnpm. Na motocyklach też wjeżdżali.