kawa62 napisał(a):Witam !
Mam pytanie do tych co tam byli. Ja będę w Drasnicach. Czy da się wjechać na tę górę od strony Podgory i jaka jest tam droga, czy też muszę jechać do Makarskiej ? A może da się wjechać z jeszcze innej strony ? Pozdrawiam
Mam pytanie do tych co tam byli. Ja będę w Drasnicach. Czy da się wjechać na tę górę od strony Podgory i jaka jest tam droga, czy też muszę jechać do Makarskiej ? A może da się wjechać z jeszcze innej strony ? Pozdrawiam
kawa62 napisał(a):Dzięki za odpowiedź, rozumiem że ta droga jest do przejechania zwykłym samochodem osobowym ?
kojacek napisał(a):kawa62 napisał(a):Witam !
Da się dojechać z Podgory.
Trzeba skręcić tu w drogę odchodzącą w prawo i pod górę.
Droga fajna, chociaż chwilami nieco kręta
Dojeżdżasz do skrzyżowania z 512, tam w prawo i po 600m skręcasz do PN Biokovo
Jadąc pod górę z Podgory czasem możesz odnieść wrażenie, że przejeżdżasz przez podwórka
kawa62 napisał(a):Dzięki za odpowiedź, rozumiem że ta droga jest do przejechania zwykłym samochodem osobowym ?
ApropoDefacto napisał(a):kawa62 napisał(a):Witam !
My od strony Podgory właśnie wyjeżdżaliśmy
https://goo.gl/maps/qF6XacZ6CR32
Nie wiem czy jest jakaś inna droga, tą na pewno wjeżdża się na teren całego Parku Biokovo
kawa62 napisał(a):Czyli od strony Podgory nie ma punktu sprzedaży wejściówek na Sv. Jure ?
czikitta napisał(a):1. Co sądzicie o wjeździe na górę samochodem Renault Trafic Long?
2. Planuje wjeżdżać jak najszybciej się da żeby uniknąć mijania się chociaż przy wjeździe. Z tego co czytałem otwarte jest od 7:00 ale jedna osoba pisała że jak była przy szlabanie o 7:00 to już minęła osoby zjeżdżające z góry. Czy jest możliwość wcześniejszego wjazdu na szczyt?
3. Gdzie dokładnie znajduje się ta bramka z opłatami?
czikitta napisał(a):1. Co sądzicie o wjeździe na górę samochodem Renault Trafic Long?
2. Planuje wjeżdżać jak najszybciej się da żeby uniknąć mijania się chociaż przy wjeździe. Z tego co czytałem otwarte jest od 7:00 ale jedna osoba pisała że jak była przy szlabanie o 7:00 to już minęła osoby zjeżdżające z góry. Czy jest możliwość wcześniejszego wjazdu na szczyt?
3. Gdzie dokładnie znajduje się ta bramka z opłatami?