napisał(a) megidh » 07.03.2016 20:21
ewula91 napisał(a):Ja też w pierwszej połowie
tzn wpisaliśmy sobie urlopy od 6 czerwca i mam nadzieję, że tak je dostaniemy... Widzę, że masz takie samo podejście do sprawy jak ja- też planuję wyjście ok 5.00 rano, generalnie im wcześniej tym lepiej
Co do widoków to masz rację, lepsze ze szczytu Vošac ale jakoś tak mi się uznało zdobyć tego Jurka, a że samochodem się panicznie boję wjeżdżać po takich drogach to wolę się pomęczyć pieszo ;p
Ja wyjeżdżam dokładnie 6 czerwca, więc w tym samym czasie co Ty. Myślę, że na Sv. Jure nie dam rady wejść. Ale Vošac może się uda zdobyć. Tak więc czekamy na piękną pogodę i w drogę.
Ja samochodem był wjechała, ale jedziemy autokarem, więc takie „zdobycie” Sv. Jure odpada.
Jedyny dzień, kiedy na pewno nie będziemy się wybierać poza Makarską, to 12 czerwca, bowiem w tym dniu w Makarskiej będzie dzień piłki nożnej. Chorwacja będzie grać na mistrzostwach Europy z Turcją i mam nadzieję, że będzie wspaniała zabawa. Dwa lata temu podczas Mistrzostw Świata w Brazylii też byłam w Makarskiej i ludzie wspaniale się tam bawili w dniu otwarcia mistrzostw (wtedy był mecz Chorwacja-Brazylia).
To do zobaczenia na szlaku.