To jest ciekawsze, także droga na Sv. Jure w marcu.
maslinka napisał(a):Wow!
No nieźle! Mariusz, świetna fota!
Interseal napisał(a):maslinka napisał(a):Wow!
No nieźle! Mariusz, świetna fota!
Polecam Ci stronę : http://www.summitpost.org/biokovo/images/p-151261 tam je wyniuchałem.
Baszka napisał(a): Da się gdzieś wcześniej sprawdzić o której otwierany jest szlaban? Chcielibyśmy wyjechać jak najwcześniej, a boję się, że z okazji "pozasezonowości" może być coś zmienione.
Baszka napisał(a): Wybieramy się na św. Jurka na początku maja, zależy nam również na pochodzeniu po okolicy, nie tylko na samym wjeździe. Stąd moje pytanie - będzie jakiś problem z zostawieniem auta na parkingu pod szczytem na cały dzień?
Baszka napisał(a):(planujemy przejście Sv.Jure - Sv.Ilje i powrót tą samą drogą).
Baszka napisał(a):Zastanawiam się jeszcze, jakie jest ryzyko śniegu/oblodzeń na drodze i na szlakach o tej porze roku. Wiem, że ciężko wróżyć cokolwiek, ale nie orientuje się ktoś, czy da się gdzieś znaleźć informację o aktualnej grubości pokrywy śnieżnej itp., coś w stylu komunikatów turystycznych wydawanych u nas przez TPN ? Będę wdzięczna za każde informacje
Interseal napisał(a):
Czy jest to mozliwe do zrobienia w jeden dzień? Macie informacje ile zajmuje droga w jedną stronę?
Baszka napisał(a): Niestety, ze strony parku wynika, że szlaban jest w maju otwarty tylko 8-16, więc muszę wymyślić coś innego.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne