Na jego końcu czai się, czy też wita gości... To zdjęcie dedykuję Beacie beatabm, sorry Zdzisławie za prywatę
Katerinka, skąd wiedziałaś że lubię wielkie koty, zwłaszcza rude????
Zdzihu, wybacz OT
Na jego końcu czai się, czy też wita gości... To zdjęcie dedykuję Beacie beatabm, sorry Zdzisławie za prywatę
Katerinka, skąd wiedziałaś że lubię wielkie koty, zwłaszcza rude????
Jak tak dalej pójdzie nie pozostanie nam nic innego jak założenie Klubu Miłośników Sutivanu. Dawno nie widziałem tak obfotografowanego miasteczka. Aż się prosi żeby te piękne ujęcia wrzucić w jeden wątek
AdamZ napisał(a):Jak tak dalej pójdzie nie pozostanie nam nic innego jak założenie Klubu Miłośników Sutivanu. Dawno nie widziałem tak obfotografowanego miasteczka. Aż się prosi żeby te piękne ujęcia wrzucić w jeden wątek
Habanero napisał(a):AdamZ napisał(a):Jak tak dalej pójdzie nie pozostanie nam nic innego jak założenie Klubu Miłośników Sutivanu. Dawno nie widziałem tak obfotografowanego miasteczka. Aż się prosi żeby te piękne ujęcia wrzucić w jeden wątek
Adam, byłbyś świetnym gospodarzem KMS
Jeżeli się zgadzasz, to stawiam Twoją kandydaturę.
Kto jest za ?
travel napisał(a):Jak tak dalej będą zachwalać to i masowy turysta się zjawi
AdamZ » 17.11.2018 21:27
travel napisał(a):
Jak tak dalej będą zachwalać to i masowy turysta się zjawi
Też się tego obawiałem że zakładając Klub się do tego przyczynię. Z drugiej strony odnoszę jednak wrażenie że masowy turysta nie wpada na to forum. Myślę że samo przeglądanie Cro.pl i poczytanie relacji, powoduje że odwiedzacz pozyskuje taką porcję wiedzy że staje się brzydko to ujmując , turystą elitarnym
Pozwolę się określić za tydzień kiedy jak mam nadzieję wyjaśnią się moje wątpliwości dotyczące wyjazdów na większe dystanse. Szkoda być gospodarzem nieodwiedzanego domu
AdamZ napisał(a):...
Przy okazji dorzucę że dziedzińcu opisywanego dworu, organizowane są lokalne festyny i występy okolicznych klap na dostawionej scenie.
Marsallah napisał(a):Aaah..Fishmarket Cipal zrobił mój dzień
beatabm napisał(a):Nie mam duszy szwędacza wgłębiającego sie w każdy najmniejszy detal odwiedzanych miast więc pisz, pisz dokładnie - będę nadrabiać swoje braki
gusia-s napisał(a):...A podczas naszego tak ...
Habanero napisał(a):Zdzichu, eksplorujesz dokładnie każdy sutivański zakamar i bardzo dobrze
Tej meliny nie widzieliśmy i nie żałuję ,ale nie wybaczę sobie ,
że nie zrobiliśmy rundki dookoła Hotelu Lemongarden
travel napisał(a):Dwór Jerolima Kavanjina - Zdzichu ,czy tam aby nie ma zakazu wstępu, bo grozi zawaleniem
Ja tylko nos tam wściubiłam , a Ty wszystko obleciałeś Tylko nie mów ,że żona też go zwiedzała
travel napisał(a):Pocieszające jest to ,że dwór ma być odbudowany ..... czy źle przeczytałam ?
pomorzanka zachodnia napisał(a):...Ja, gdziekolwiek jadę, nawet nie łudzę się, że dokładnie zwiedzę każdy zakątek, tym chętniej poczytam sobie (może kiedyś wprowadzę w życie) . Palmową aleję pamiętam z relacji Gusi, super zobaczyć jeszcze raz .
- i to prawda i my widzieliśmy niedowiarków, a Mariola zapragnęła kiedyś mieć je w ogrodzie...Katerina napisał(a): Te rośliny (ketmie?) Po polsku Ketmia, po łacinie Hibiscus, stąd... Hibiscus.
Katerina napisał(a): Nie mogę się również powstrzymać i nie pokazać trochę kwiecia z hotelu Lemongarden
Katerina napisał(a): ... pokazałam zdjęcie wnętrza budynku przylegającego do dworu... Jakiś czas temu było tam kino... Ktoś wie, czy taki stan nadal istnieje?
Katerina napisał(a): ...My trafiliśmy na Letni Karnawał na wyspie, który przypada na koniec września...
Katerina napisał(a): Nie wiem czy tu nie zaspojleruję Zdzihowi, ale wiem,że on nie jest nocną ćmą - jak ja, i być może nie zrobił zdjęcia nocnego zacnemu trotuarowi
Katerina napisał(a): ...przepraszam Zdzisławie za prywatę
beatabm napisał(a):...Zdzihu, wybacz OT
AdamZ napisał(a):Jak tak dalej pójdzie nie pozostanie nam nic innego jak założenie Klubu Miłośników Sutivanu. Dawno nie widziałem tak obfotografowanego miasteczka. Aż się prosi żeby te piękne ujęcia wrzucić w jeden wątek
Habanero napisał(a):...Adam, byłbyś świetnym gospodarzem KMS
Jeżeli się zgadzasz, to stawiam Twoją kandydaturę.
Kto jest za ?
Katerina napisał(a):Ja Jestem za.
travel napisał(a):...ja też !
Katerina napisał(a):...Sutivan - najbolje malo misto na Jadranu
https://www.otoci.eu/brac-ponosni-na-su ... jadranu/...
I oby tak zostało - myślę o braku turystyki masowej
travel napisał(a):Jak tak dalej będą zachwalać to i masowy turysta się zjawi
AdamZ napisał(a):...Też się tego obawiałem że zakładając Klub się do tego przyczynię. ...
Katerina napisał(a):AdamZ napisał(a):Pozwolę się określić za tydzień kiedy jak mam nadzieję wyjaśnią się moje wątpliwości dotyczące wyjazdów na większe dystanse. Szkoda być gospodarzem nieodwiedzanego domu
Ja myślę, że w najgorszym razie byłbyś Nieobecnym Gospodarzem odwiedzanego domu
Abakus68 napisał(a): W następnym odcinku przytoczę plany zagospodarowania pewnego miejsca. Byłęm w szoku widząc to, ale zastanawiało mnie, po co zostawiona jest na końcu obwodnicy, (gdzie idzie ostatnia w Sutivanie droga w dół) tak wypustka asfaltowa. Teraz wiem. Zresztą w następnym odcinku jeszcze parę tego typu info.
Wiesz, kupiłam sobie nowy, jednoczęściowy…
Zatem wybór naszej pierwszej w życiu FKK był mocno nietrafiony. A może w sumie trafiony. Pozwolił nam nabrać takiej asertywności wobec „rowerzystów i innych mniej lub bardziej nachalnych podglądaczy”, o których parę słów w innych odcinkach.
Abakus68 napisał(a):travel napisał(a):Dwór Jerolima Kavanjina - Zdzichu ,czy tam aby nie ma zakazu wstępu, bo grozi zawaleniem
Ja tylko nos tam wściubiłam , a Ty wszystko obleciałeś Tylko nie mów ,że żona też go zwiedzała
Żona zawsze w takich chwilach jest odprowadzana w bezpieczne miejsce..
Pocieszające jest to ,że dwór ma być odbudowany ..... czy źle przeczytałam ?
Masz rację, stąd w odcinku ostatnie zdanie małym drukiem...