napisał(a) meg » 15.07.2009 12:40
właśnie wróciliśmy z Supetaru - było fantastycznie. Pogoda cudna, żadnych glonów, na żadnym z odcinków plaży nie było, woda kryształ i cudowni gospodarze. W razie czego służę namiarami. My mieliśmy kwaterę" przez biuro" adriatic.hr, ale bezposrednio jest taniej bo pytałam, myśląc o ew. tych z Was, którzy szukają ładnego miejsca do mieszkania. Dla mnie to ma znaczenie - wolę pójść 5-10 minut dłużej na plażę , ale też rano i wieczorem posiedzieć w ładnym otoczeniu.A patio ze stołem pod drzewem, obok winogrona nad głową, to dla mnie komplet. Dwa pokoje, kuchnia z takim jeszcze "salonikiem", w którym jest dodatkowe łóżko wiec w sumie 5 miejsc , ładne kolorowe wnętrze. Super. W Supetar jest kilka miejsc do plażowania - .to najblizsze "centrum" jest średnie - gęsto od ludzi, ale im dalej - w kierunku plaży vela luka ( chyba dobrze zapamiętałam), tym puściej. Ja lubię - puściej
A jeszcze dalej jest plaża z piaszczystym dnem, i długim, płytkim zejsciem do wody - kilkanaście metrów . Wracając warto zrobić postój w Plitwickich Jeziorach. Tam nocowaliśmy. Zanim tam, to po drodze jeszcze warto dotrzeć do Trogiru
. A teraz idę się rozpakować i tym razem zamiast bałtyckiego piasku wysypię zapewne trochę drobnych kamyczków
.