boboo napisał(a):A ja mam do ogrzania to:
drewno-dom-ogrzewanie-t49557.html
A piec... kaflowy.
Węglem nie będę, bo to miejscowość wypoczynkowa.
No to faktycznie siłowni nie potrzebujesz Łupki na ścianach Musi pięknie się prezentować.
boboo napisał(a):A ja mam do ogrzania to:
drewno-dom-ogrzewanie-t49557.html
A piec... kaflowy.
Węglem nie będę, bo to miejscowość wypoczynkowa.
sdolas napisał(a):Habanero napisał(a):....Niemniej jednak czekam na jakieś wyprzedaże w Decath. na I3 ....
Obyś się nie rozczarował.
Prędzej uzyskasz 20% na Gumotexa niż obniżkę w D, bo oni tylko przeceniają końcówki serii, a to co w normalnej sprzedaży to jedynie może podrozeć w kolejnym sezonie.
Tego I2 co znalazłeś ostatniego, ten model co ja mam, to też była końcówka serii.
sdolas napisał(a):Miskę z wodą z jadrana mogłeś sobie przy stole postawić i byłby apartman z basenem
yzedef napisał(a):Tak myślałem, czyli te powiedzmy 5KM z całą rodziną na pokładzie znacznie mnie nie przyspieszy ?, z tego co czytałem właśnie tutaj musiałbym mieć z 10KM ....
Pytam bo za rok lecę tym razem na Hvar i z Zavali będę miał na wyspę Scedro w linii prostej jakieś 2,7 kilometra, no i to trochę dużo jak na moją Honde jakby się np. pogoda zmieniła itp. ...
yzedef napisał(a):więc jednak z tą zmiennością pogody chyba coś jest na rzeczy
:
sdolas napisał(a):......
a co cen w D...
Swojego Hudsona kupiłem z końcówki serii, potem okazało się że go wycofali i wszedł dużo droższy Willamette.
Rok później był strzał z I2 w dobrej cenie i znów po kilku miesiącach się okazało, że wszedł nowy droższy model I2.
Zerkaj co się dzieje, może znów zrobią nowy model, a stare przecenią.
Choć od czasu jak podnieśli ceny Sevilor'ów i wprowadzili swoje Itiwity to przecen jest mało.
Możesz jeszcze poszukać na wiosnę, jeśli doczekasz, targów wodnych, bo tam też bywa, że sprzedają gumiaki w dobrych cenach.
Albo szukać w sklepach.
Kolega z tego forum, kupił jakoś właśnie na przełomie zeszłego roku Pathfindera w bardzo dobrej cenie w necie.
Coś znajdziesz
beatabm napisał(a):yzedef napisał(a):więc jednak z tą zmiennością pogody chyba coś jest na rzeczy
:
Nie chyba a na pewno. Żadne prognozy nie są w stanie dać Ci pewności co do pogody. Sprawdzamy zawsze w kilku miejscach: dhmz, windguru, windy i ogólna sytuacja oczywiście się zgadza ale żadna prognoza nie poda miejscowych schodzących szkwałów. a one potrafią pojawić się bardzo nagle i tak samo bardzo nagle znikać. W ubiegłym roku w ciągu 15 minut rozwiało nam się z 2 do 7B, nic tego nie zapowiadało. Po godzinie wiatr ucichł tak samo nagle jak się pojawił. Ale fale jakie rozbudował trochę dłużej na wodzie zostały.
Katerina napisał(a):Na otwartym i na " zamkniętym" trzeba uważać.Ja miałam przeżycia, których nie polecam , na Mljecie, za sprawą niewinnego mistrala, który diametralnie odmienił płaską taflę Jadrana..Przywiązałam nawet wodoszczelną sakiewkę z dokumentami wokół kostki u nogi na wszelki wypadek Poza tym myślałam cały czas jaka będzie trajektoria lotu kotwicy po wywróceniu łódki i czy mnie aby w łeb nie walnie..
Katerina napisał(a): Poza tym myślałam cały czas jaka będzie trajektoria lotu kotwicy po wywróceniu łódki i czy mnie aby w łeb nie walnie..
gusia-s napisał(a):8O Trajektoria lotu kotwicy
Katerina napisał(a):Na otwartym i na " zamkniętym" trzeba uważać.Ja miałam przeżycia, których nie polecam , na Mljecie, za sprawą niewinnego mistrala, który diametralnie odmienił płaską taflę Jadrana..Przywiązałam nawet wodoszczelną sakiewkę z dokumentami wokół kostki u nogi na wszelki wypadek Poza tym myślałam cały czas jaka będzie trajektoria lotu kotwicy po wywróceniu łódki i czy mnie aby w łeb nie walnie..
AdamZ napisał(a):Habanero napisał(a): i zwiększam powoli obciążenia na siłce
Widzę że masz świetny motywator do poprawienia kondycji, ja jeszcze nad swoim (motywatorem) pracuję
A i pamiętaj żeby kotwicy nie zabierać, sam rozumiesz trajektoria i takie tam
Powrót do Nasze relacje z podróży