Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj! [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Katerina napisał(a):Pierwsza! Na Brač wybieram się po raz pierwszy pod koniec września. Skłaniam się ku Supetarowi, ale może jeszcze zmienię zdanie Proszę o szybkie tempo , potrzebuję inspiracji do 1ego września.(Najpierw Vis i Pelješac, na deser Brač)
Witam Pierwszą Myślę że do końca sierpnia spokojnie się wyrobimy
pawel silesia napisał(a):Zapisuje się na wycieczkę
Witam i zapraszam
Katerina napisał(a):Zapomniałam dodać,że zdjęcia niezwykle zachęcające...
Bardzo dziękuję .
lotnikwsk napisał(a):Witam w Sutvanie nie byłem to sobie pooglądam u Ciebie.
Zapraszam do oglądania
loverosa napisał(a):Do Sutivanu nie dojechaliśmy także z chęcią będę obecna
Bardzo mi miło i zapraszam
laciatek napisał(a):Też się melduję
Super, zapraszam
maslinka napisał(a):Piękne zdjęcia w zajawce Jestem oczywiście
Ostro w tym roku nie było, ale na pewno smakowicie Witam i zapraszam
ruzica napisał(a):Jak do tej pory nasze najlepsze wakacje to był Pag, więc muszę tu być
Witaj, Pag jest cudowny i wcale Ci się nie dziwię
Janusz Bajcer napisał(a):Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać....
Witaj i nie powstrzymuj się Teraz ja się nie powstrzymam
Nie powstrzymujcie się
AniaJ. napisał(a):Obie wyspy fantastyczne, popatrzę: )
Zgadzam się, obie cudowne
wiolek_lp napisał(a):I u nas w tym roku Pag i Brač ale w odwrotnej konfiguracji niż u Ciebie Ciekawa jestem jak to dniowo się u Was rozłożyło i czy coś byście zmienili Także czekam z niecierpliwością na relację bo wyjeżdżamy za 16 dni Ps. Zgaduje, że skrót w tytule oznacza WAKACJE MARZEŃ
12 dni Brać i 6 dni Pag. Na Pagu zostałbym dłużej. Za 16 dni wyjeżdżacie - Zapraszam Szczęściarzy Ps. WM - gdzieś już pisałem, że masz szczęście
borsalino4 napisał(a):obie wyspy super zdjęcia niesamowite:)
Zgadzam się w 100 %, dzięki za miłe słowa
dr.kokos napisał(a):Jest Pag, jest dr.kokos
Witam i zapraszam na Pag, ale Brač też warto pooglądać
Kasia i Krzyś napisał(a):Był Pag, Hvar i Korčula, to teraz chyba czas na Brač... Ale jakoś nie mogę się przekonać do tej wyspy na dłuższy pobyt
Proponuję zarezerwować dwie miejscówki, w różnych miasteczkach i zrobić w pierwszym tygodniu połowę wyspy, a w drugim drugą. Mówię Wam, czuliśmy się jakbyśmy mieli wakacje x2, a z Pagiem to x3
Mikromir napisał(a):Moje plaże na Pagu! Obydwie wyspy lubię, więc czekam na więcej!
Witaj, wyspy cudowne, każda na swój sposób. Wybrać piękniejszą, to jakby wybierać między brunetką a blondynką
ewula91 napisał(a):
wiolek_lp napisał(a):Ps. Zgaduje, że skrót w tytule oznacza WAKACJE MARZEŃ
A dlaczego nie WIELKA MIŁOŚĆ ?? Zobaczę co tam ciekawego zajawka mi się baaaaardzo spodobała
Witaj, cieszę się, że Ci się podobała . Zapraszam baaaaaardzo WIELKA MIŁOŚĆ też była
Witam Wszystkich jeszcze raz Od czego tu zacząć Dobra, wiem . Zacznę od podziękowań dla wszystkich forumowiczów, których relacje i informacje na temat regionów, które obraliśmy sobie za cel tegorocznego urlopu , przyczyniły się do tego, byśmy mogli przeżyć wakacje naszych marzeń. Dzięki za życzliwość i bezinteresowność w dzieleniu się wiedzą. Jest mi niezmiernie miło, że mogę być tu z Wami . Ok, no to jedźmy do Chorwacji. Wyjazd w niedzielę 25.06.17. Z racji, że będziemy jechać nieco dalej niż do Rogoźnicy, przenocujemy w Słowenii, nie daleko drogi, którą można ominąć słoweńską autostradę, a mianowicie w miejscowości Jiršovci. Wyjeżdżamy o 6:30 z Wrocławia, pierwszy postój będzie na stacji EuroOil https://www.google.pl/maps/place/EuroOi ... 18.3079246 o gdzie 9:00. Tutaj jesteśmy umówieni z Forumowiczką Kasią z Torunia (pozdrawiam ), którą będziemy pilotować do Graz. Kasia winietki zakupiła wcześniej i bardzo dobrze zrobiła, bo na stacji były tylko 10 dniowe 310 koron poszło, ale co tam, obyśmy tylko takie problemy mieli. Po 15 min postoju jedziemy dalej do Breclav, kierunek Austria . Aha, wcześniejsze tankowanie do pełna w Polsce tu https://www.google.pl/maps/place/Stacja ... 18.5795216 w Świerklanach. No to w drogę
I już Austria
Za Wiedniem zaczęło padać, ale dzielnie dawaliśmy radę do następnego postoju. Tu była przerwa, w opadach również.
Potem już tylko prosto do Graz, pomrugaliśmy sobie i pożegnaliśmy Kasia z Laurą do Graz, a my kierunek Mureck
Ostatnio edytowano 19.10.2017 07:54 przez Habanero, łącznie edytowano 1 raz
Do Mureck dojechaliśmy o 15:40 i jechało się bardzo przyjemnie. Ruch był umiarkowany, trochę popadało, ale to nic w porównaniu do opadów jakie mogą przytrafić się w drodze do Chorwacji. Zajęło nam to z dwoma postojami i dwoma tankowaniami 9 godzin. Teraz, po krótkim postoju, kierujemy się do Jiršovci, gdzie będziemy nocować. W Słowenii nie pada, ale niebo jest zachmurzone i słońce czasami przebija się przez chmury. W końcu jesteśmy na miejscu. Jest tu naprawdę fantastycznie. Żona rzuciła po drodze, przed podjazdem, cyt. nie mów, że będziemy tam na górze. Okazało się, że tam na górze to dopiero początek podjazdu. Turistična kmetija Lovrec w Jiršovci, a w zasadzie apartamenty, znajdują się na samej górze Jedynie recepcja jest nieco niżej. Widoki są dla nas zachwycające
W środku bardzo przyjemnie. Jest kilka niedoróbek, ale kto by na nie zwracał uwagę
Niebo coraz bardziej zaciągnęło się Szkoda, bo chcieliśmy zejść do knajpki. Niedługo zacznie padać, wiatr się wzmaga. Dopijamy na tarasie czeskie piwo i powoli ewakuujemy się do środka. Jutro kierunek Split
Ostatnio edytowano 19.10.2017 08:38 przez Habanero, łącznie edytowano 1 raz
Wtepędy dołączam do zacnego grona Czytaczy. Przegapiłem co prawda inaugurację ale mam nadzieję na ciekawe widoki Braciowe uwiecznione przez Autora. Po wstępie już widzę że się nie zawiodę Cieszy że mój bezkrytyczny zachwyt wyspą choć po części również mu się udzielił