Dzisiaj pływałeś na desce SUP firmy Uone model chyba Classic, taką mieli w wypożyczalni.
Sup jak dla mnie (120 kilo) jest zbyt wązki i miałem spory problem aby utrzymać równowagę. Raz wpadłem do wody przez falę, którą robili użytkownicy wyciągu.
Bombolero napisał(a):@blatko gdybyś tylko dodał jakieś zdjęcie, to twój wpis byłby świetny.
wideo5 napisał(a):Wracając do desek to uważam, że to jedna z najważniejszych cech jakimi powinny się charakteryzować dobre deski. Zgrzewanie + >15psi a najlepiej 20 psi.
Chyba korzystamy z innych źródeł. Wydaje mi się że "dobrze" sklejona nie musi być słabsza od zgrzewanej a nawet odwrotnie. Moje deski głownie klejone można bić do 25 psi. Sam pływam na 18-20 psi. Pokaż mi zgrzewane, dwuwarstwowe deski z 3 letnią gwarancją, na polską kieszeń, które można bić do 25 psi. Jedynie Shark 18-25 psi, Dobre decathlonowe 17 psi, polski bass 15 psi. shark i bass są zgrzewane, dlaczego mają dopuszczalne ciśnienie dużo mniejsze od moich klejonych? Wydaje mi się że można dobrze skleić albo słabo zgrzać.Ale, ale ... nie uwazacie ze wazna jest tez kontrola jakosci przy produkcji.
Bo podejrzewam, ze i zgrzewanie mozna sp...
Amen
wideo5 napisał(a):Wróciłem z Pag'u. Na Beritnicy silny podmuch wiatru wiatru poderwał dwie deski w powietrze i rzucił na skały. Nowy itivit touring z decathlonu nie przeżył starcia ze skałami, dwuwartstwowy i z lepszych materiałów uone poza kilkoma rysami cały. Nie lokuję produktu to jedynie porównanie i przestroga by dobrze polować deski, bo widzi się często jak leżą na brzegach niezabezpieczone. Nie chodzi tylko o same deski ale i o ludzi będących na drodze pędzącego w powietrzu supa. Moje deski o mały włos a by wpadły w w polską rodzinę, o skutkach wolę nie myśleć
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...