Zalecana waga użytkownika to 85 kilo, więc ja odpadam.
https://aztron.pl/product-pol-463-Deska ... -2020.html
shrek napisał(a):Chciałem dopytać się jakie deski są sztywniejsze
Deski z 2 komorami, takie jak robią firmy Aztron i Mistral
Czy deski 2 albo 3 warstwowe pompowane do ciśnienia 20 psi
wideo5 napisał(a):shrek napisał(a):Chciałem dopytać się jakie deski są sztywniejsze
Deski z 2 komorami, takie jak robią firmy Aztron i Mistral
Czy deski 2 albo 3 warstwowe pompowane do ciśnienia 20 psi
dużo czytałem i rozmawiałem ze sprzedawcami oraz użytkownikami aztronów. dwie komory to wyższa waga, kształt nie jest regularny z powodu łączenia dwóch komór. praktycznie w każdym egzemplarzu po napompowaniu pokazują się wybrzuszenia, ponoć to taka przypadłość tego producenta. dwa zawory dość daleko od tyłu utrudniają spuszczanie powietrza i składanie. czekam właśnie na dostawe nowego modelu polskiego producenta deski uone versatile, rozważałem także shark 10,6 lub 11. dwie warstwy zgrzewane + klej. ciśnienie zalecane 15-18 psi a maksymalne 25psi ! przekonała mnie gwarancja 36 miesięcy. jakby ktoś chciał się podłączyć do zakupu to dostałem tam rabaty.
wideo5 napisał(a): ... Jeśli nagannym jest wspieranie rodzimych firm to ok. jestem winny reklamy ...
wideo5 napisał(a):Mam nadzieję że się mylisz z tym 2021 rokiem wczoraj chorwacja ogłosiła że 1 czerwca otwierają granice i że czekają na turystów.
Janusz Bajcer napisał(a):wideo5 napisał(a):Mam nadzieję że się mylisz z tym 2021 rokiem wczoraj chorwacja ogłosiła że 1 czerwca otwierają granice i że czekają na turystów.
Nic takiego nie ogłosiła - dezinformacja.
W tm celi zapraszam do innego wątku >>> koronawirus-covid19-a-wakacje-2020-t55752-3420.html#p2133532
Ten wątek jest o polecanych SUP-ach, a nie o wirusach.
wideo5 napisał(a): ciśnienie w bass 15psi, w uone 15-25psi. ten zapas psi może uratować dechę pozostawioną na chorwackim słońcu. Shark ma sugerowane 18 a max 25 psi. po niej jak po uone jeździły w testach 2-tonowe terenówki.
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...