Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sumpetar-gdzie to jest???

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
renika
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) renika » 20.05.2005 11:04

Szukam tej miejscowości (wioski???) na mapie i nic!!Czy może ktoś z Was wie gdzie to jest,a co więcej:jak tam jest?Chodzi mi szczególnie o to, jaka jest plaża,czy są tam jakieś knajpki,czy w pobliżu nie biegnie żadna główna droga( bo kto by chciał zamykać okno,aby nie słyszeć szumu pojazdów??).Aha,z tego co wiem,to Sumpetar ma być gdzieś pomiędzy Splitem a miejscowością Omis. Bardzo proszę wszystkich bardziej obeznanych o pomoc.
Dzięki i pozdrawiam :D
jolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolek » 20.05.2005 11:30

Pewnie niewiele da Ci mój post, ale Sumpetar leży między miejscowościami Jesenice i Dugi Rat, jakieś 10km przed Omiszem...Nie byłam, więc szczegółów nie znam, ale tam, nad jadranką, jest ten sam problem- konieczność przejścia przez ruchliwą drogę, aby dotrzeć do plaży...
Pozdrav.
petris
Cromaniak
temat postu

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 20.05.2005 11:40

Zabiłaś mi klina :!: Sumpetar :?: Wielokrotnie jezdziłam ta trasą, nigdy nie spotkalam takiej miejscowości.Ciekawe ,może ktoś odpowie??
Ja natomiast moge powiedzieć, faktycznie ,miedzy Splitem a Omisiem,lecz na wyspie Brać jest miasteczko Supetar z plazami,knajpkami,ale to jest miasto w dodatku ładne,nie mówiąc o wyspie.jest dużo ciekawych miejśc .

Może ktoś nam odpowie odnośnie Sumpetaru.?Petris
:D :D
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 20.05.2005 11:44

jolek napisał(a):Pewnie niewiele da Ci mój post, ale Sumpetar leży między miejscowościami Jesenice i Dugi Rat, jakieś 10km przed Omiszem...Nie byłam, więc szczegółów nie znam, ale tam, nad jadranką, jest ten sam problem- konieczność przejścia przez ruchliwą drogę, aby dotrzeć do plaży...
Pozdrav.

Dzieki! wyprzedziłas mnie. Ale dobrze wiedzić.

Ciekawam czy nalewka już sie przegryza?
Pozdrowiania dla smakosza. :) :)
jolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolek » 20.05.2005 12:07

Żeby nie zaśmiecać wątku, piszę maila :)
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 20.05.2005 13:42

jolek napisał(a):Żeby nie zaśmiecać wątku, piszę maila :)

Prosze :) prosze,sami sie moderujemy. :)

petris
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.05.2005 23:35

renika napisał(a):Szukam tej miejscowości (wioski???) na mapie i nic!!Czy może ktoś z Was wie gdzie to jest,a co więcej:jak tam jest?Chodzi mi szczególnie o to, jaka jest plaża,czy są tam jakieś knajpki,czy w pobliżu nie biegnie żadna główna droga( bo kto by chciał zamykać okno,aby nie słyszeć szumu pojazdów??).Aha,z tego co wiem,to Sumpetar ma być gdzieś pomiędzy Splitem a miejscowością Omis. Bardzo proszę wszystkich bardziej obeznanych o pomoc.
Dzięki i pozdrawiam :D

Tu jest mapka z Sumpetarem:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
:papa:
maciek_l
Plażowicz
Supetar

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciek_l » 09.08.2005 11:44

Supetar leży na wyspie Brać. Najlepiej znajdź na mapie Split a zaraz na mapie widnieje wyspa. Supetar leży na najkrótszej drodze między Splitem na wyspą Brać.
Co do ruchu. Jako że znajduje się tu najważniejszy port wyspy i jest to największe miasteczko hałas będzie tu większy niż w innych mieścinach.
Kafejek na nabrzeżu jest pod dostatkiem w każdej z nich można smacznie zjeść. Ja bez problemu znalazłem na miejscu tanią, cichą i wygodną kwaterę. Większość ludzi kompie się na kamieniach niemając pojęcia że znajduje się tu piaszczysta plaża (podziemny potok wypływając do morza wymywa złocisty piasek). Znajduje sie to wpływając do portu ze Splitu po prawej stronie miasta. (zatoczka bodajże nazywa się ?vela luka?).
Polecam serdecznie tą wyspe. Proponuje wypoczynek w z jednej z małych miejscowości typu Splicka
petris
Cromaniak
Re: Supetar

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 09.08.2005 17:55

maciek_l napisał(a):Supetar leży na wyspie Brać. Najlepiej znajdź na mapie Split a zaraz na mapie widnieje wyspa. Supetar leży na najkrótszej drodze między Splitem na wyspą Brać.
Co do ruchu. Jako że znajduje się tu najważniejszy port wyspy i jest to największe miasteczko hałas będzie tu większy niż w innych mieścinach.
Kafejek na nabrzeżu jest pod dostatkiem w każdej z nich można smacznie zjeść. Ja bez problemu znalazłem na miejscu tanią, cichą i wygodną kwaterę. Większość ludzi kompie się na kamieniach niemając pojęcia że znajduje się tu piaszczysta plaża (podziemny potok wypływając do morza wymywa złocisty piasek). Znajduje sie to wpływając do portu ze Splitu po prawej stronie miasta. (zatoczka bodajże nazywa się ?vela luka?).
Polecam serdecznie tą wyspe. Proponuje wypoczynek w z jednej z małych miejscowości typu Splicka

:twisted: Widac że nie czytasz wszystkich postów,przeczytaj odpowiedz jolka :twisted: :twisted:

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone