Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sucuraj

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wicia
Globtroter
Sucuraj

Nieprzeczytany postnapisał(a) wicia » 09.10.2005 20:04

Czy ktoś coś wie na temat tej miejscowości, a może jeszcze coś o apartamentach Mladen :?: , chcę pojechać tam w czerwcu 2006 ,wydaje mi się że cena którą mi zaproponowano tj.38euro jest atrakcyjna (4 osoby prawie dorosłe,3 pokoje). Ale może ta mieścinka jest beznadziejna :cry: , dodam że na Chorwacji będe po raz pierwszy. Z góry dziękuję za waszą pomoc ( myślę że taką otrzymam) :D
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 09.10.2005 20:23

http://www.sucuraj.com/photo.htm
mysle, ze lepiej pojechac blizej Hvaru: na poludniowy brzeg wyspy
wicia
Globtroter
sucuraj

Nieprzeczytany postnapisał(a) wicia » 09.10.2005 20:35

ale czy ceny będą równie ciekawe , bo co nie znajdę to jest drożej ,a zależy mi aby były 2 sypialnie (dzieci 12 i 15 lat),a może masz coś konkretnego na myśli :?:
dawid__77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dawid__77 » 10.10.2005 20:31

Witam, Byłem w Sucuraju w tym roku przez tydzień w sierpniu. Jest to mała mieścinka z dwoma sklepami i trzema restauracjami, kantorem i hotelem. miasteczko to jest bardzo ciche i spokojne, szczególnie po odpłynięciu ostatniego promu :)
Miasto ma na "wyposażeniu" plaże, ale niezbyt czystą , chociaż jej zaletą jest piasek i prysznic. W każdym razie korzystniej jest pójść troszkę dalej na skały, a tam jest już bardzo czysta woda i łagodne zejście - bez jeżowców:)
Ogólnie cisza i spokój ja jestem bardzo zadowolony, jeśli szukasz spokojnego miejsca to polecam. Jest to też całkiem niezłe miejsce wypadowe na resztę Hvaru lub np.: Korcule - można popłynąć stateczkiem wycieczkowym. Mnie też się marzyła Zavala albo Ivan Dolac ale nie było już miejsca i ceny trochę wyższe ;). Zaznaczę jeszcze że pierwszy tydzień spędziłem w Rogoźnicy koło Primosten i w Sucuraju mi się bardziej podobało. Aha jeszce jedno jak odpowiednio wcześnie wstaniesz to możesz kupić rybki lub inne owoce morza prosto od rybaków na takim malutkim targu ( chyba 4 stragany). Zapomniałem o najważnieszym WIDOK !!! z sypialni widziałem góry Biokovo natomiast z tarasu półwysep Pelejsać a dookoła morze super:). Mnie się podobało. W razie pytań chętnie odpowiem
Pozdrawiam.
wicia
Globtroter
sucuraj

Nieprzeczytany postnapisał(a) wicia » 11.10.2005 07:07

Bardzo ale to bardzo dziękuję za twoją odpowiedż.Utwierdziłeś mnie w moim postanowieniu aby miejscem mojego pobytu był Sucuraj. Wcześniej trochę zwątpiłam bo opinie które znalazłam na forum w większości nie zachęciły mnie ,ale te apartamęty które tam znalazłam NO I CENA bardzo mi leżą.A może pogadali byśmy na gg( 9569250 mój nr) bo wiesz jadę do chorwacji po raz pierwszy nie wiem co zabrać z żarcia i wogóle troszkę pytań o drogę( jedziemy autkiem) bo mój mąż nie jest zwolennikiem niemieckich autostrad mówi że go nudzą i ogłupiają. Więc gdybyś mógł pogadać na gg była bym wdzięczna(postaram się być zawsze koło 21 wcześniej moje dzieci okupują komputer ale tylko ja znam hasełko więc muszą mi ustąpić).Jeszcze raz bardzo dziękuję :lol: :papa: :lol: :papa:
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 11.10.2005 08:49

Wicia. Jak na pierwszy raz w Chorwacji Hvar to świetny wybór. Wyspa nie bez powodu znjaduje się w pierwszej dziesiątce najpiękniejszych wysp świata. Co prawda przekonać można się o tym dopiero wówczas gdy zobaczy się pozostałą część HR .... ale i tak jestem pewna, że zarówno Ty jak i Twoja rodzina zostaniecie oczarowani tą wyspą.

Sam Sucuraj to małe, spokojne miasteczko. Niestety minusem są promy ( często kursujące).

Ja polecam Jagodną i apartamenty u właścicieli kempingu Lilli. Moim rodzice spędzili tam trzy tygodnie w czasie wakacji 2004. Płacili za trzy osoby 30E. Jest to bardzo spokojne miejsce, pięnie położone a w czerwcu nie będzie tłoku.

Właciviele mają zarówno nowo wyremontowane pokoje ( w tych z kolei spali moi znajomi - taki mini apartamencik na dwie osoby ) jak i taki nie za nowy gdzie byli moi rodzice.
Blisko Hvar, Jelsa, Stari Grad, Vrbovska i inne miejsca. Dodatkowo pełne morze od strony południowej.

-> namiary na właścicieli:
http://www.inet.hr/~dradovni/Lili/index.html

P.s.
O samym miejscu, kempingu, położeniu wiele przeczytasz wpisując w wyszukiwarce hasło Lilli i zaznacz "kempingi".
Miłej lektury.
dawid__77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dawid__77 » 11.10.2005 18:29

Witam, oczywiście chętnie pogadam i odpowiem na wszystkie pytania. Ja sam wiele dowiedziałem się z forum, więc tym bardziej chętnie pomogę i udzielę wszelkich potzebnych Tobie i innym wiadomych mi informacji :). Ja też najczęściej jestem w takich porach dostępny na gg( nr: 5913558 ), więc jak masz ochotę to pytaj :).
roseau
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) roseau » 30.06.2006 21:21

Witam !! Ile zajmuje dojazd z sucuraju d hvaru i ewentualnie jakby ktos podał orientacyjną cenę :) Pozdrawiam
berta
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) berta » 01.07.2006 09:08

Wicia tam nie jeżdzą autobusy,a jak byś chciała jechac droga przez wyspe to pamiętaj że jazda niezapomniana ,ale musisz miec mocne nerwy ,no i brak klaustrofobi.Jedziesz praktycznie na półce skalnej.Widoki niezapomniane a adrenalina sięga zenitu.Piękna wyspa nie ma takiej drugiej ,jak jest możliwość popłynąć np.wynajętą łódką to koniecznie skoczcie do Jelsy jest najbliżej a warto,oj warto .udanego urlopu :D :D :D

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone