te kiero napisał(a):- sprawdzony hotel w Side, my jesteśmy zadowoleni, korzystaliśmy wg swojej wersji wycieczki UltraAI z R.pl
Hoteli na Rivierze do wyboru jest od groma, w większości są to olbrzymie obiekty jak
Mardan Titanic Palace, Haydarpascha Palace, Kremlin Palace czy rozbudowany
Dream Water World. W Side z uwagi na gęstą zabudowę zdarzają się mniejsze hotele, ale i tak duże jak na nasze warunki.
Początkowo wybraliśmy
Aska Lara Resort & Spa w miejscowości Lara/Kundu z uwagi na bliskość lotniska - transfer do 15min. Jednak z uwagi na oddalenie od miasta Alanya zdecydowaliśmy się na ten w Side. I to była dobra zmiana, bo potem zauważyliśmy, że zdjęcia Aska Lary z BP przekłamują; hotel umiejscowiony jest pośród blokowiska wśród centrów handlowych. Z wypoczynkiem nam się to nie kojarzy...
Villa Side Residence tutaj to wybrany przez nas hotel.
Hotel nie bezpośrednio przy plaży, ale to nie stanowi dla nas problemu, zresztą do plaży prowadzi tunel, ale o tym poniżej przy zdjęciu.
Pobyt z BP R.pl 8dni (de facto 6 pełnych na miejscu) kosztował nas 1481zł od osoby w opcji Ultra All Inclusive i muszę przyznać, że rzeczywiście było Ultra. Choć my nie przywiązywaliśmy w ogóle do tego wagi, bo siedzenie w hotelu nie jest naszą formą spędzania wolnego czasu. Cena została pomniejszona o akcję Last Minute oraz Happy Hour, czym zaoszczędziliśmy ponad 1000zł w tamtej chwili, a 1600zł w zakresie ceny standard na ten okres.
Wybór wyjazdu z BP to kwestia wygodnej dla nas organizacji, a moja Pani jak już nie raz pisałem jeszcze nie chce się zdecydować na indywidualną organizację wyjazdów samolotowych.
W hotelu pomyślano o wielu dogodnościach, by klient czuł się dobrze i wygodnie. Na GM dodałem swoją opinię...
Chętnie jeszcze coś dopowiem, gdyby były pytania...
Oczywiście każdy ma swoje odczucia do takich obiektów, ale my byliśmy równie zadowoleni jak podczas pobytu na portugalskim Algarve.
My polecamy ten hotel.
Tunel prowadzący na plażę
I melexy podwożące te dodatkowe kilkadziesiąt metrów.
Basen wewn.
Wystrój z kilku przypadkowych pomieszczeń:
Miejsce wydzielone dla hotelu na plaży
Nawet zwykłe windy czy ogólne toalety nie są zwykłe
mają rozmach...
A to moje dwa stołówkowe dodatki, z których często się raczyłem