Hej, siemka, jestem nowy na forum ale już zamierzam truć Wam d.. pytaniami
Otóż planuję wybrac się z dziewczyną i koleżanką do Chorwacji, albo niedłuuugo (pierwsza połowa sierpnia) albo opiero we wrześniu. bardzo bym chciał żeby ten wypad wypalił bo po raz pierwszy mamy czas na wakacje (licencjat skończony, więc zero poprawek na horyzoncie ) a po drugie, co jest dla mnie bardzo istotne, chciałbym pokazać dziewczynie kawałek świata (nigdy nie była zagranicą!). z moich wspomnień z dzieciństwa najlepszym pomysłem na wyjazd jest właśnie chorwacja. zapamiętałem ja jako bardzo magiczny i piękny kraj. ale tutaj pojawiaja się schody:
1>mamy BARDZO ograniczone fundusze: jedziemy w 3 osoby, na chwilę obecną mamy po 500 PLN na łebka (w sumie 1500 PLN - za mało prawdopodobnie) ale jeszcze coś odłożymy i wykombinujemy (zakładam że po 700 na głowę nie jest niemożliwe). nie mam tylko pojęcia jak z noclegiem, bo drogo. czy zna ktoś jakieś tanie miejsce, gdzie nam nie ukradną laptopów na przykład? planujemy być około tygodnia, może trochę więcej, ale bez specjalnego zwiedzania i jeżdzenia daleko (m. in. z powodów wym. wyżej, jak i niżej)
2>nie mamy samochodu. tak więc dojazd pozostaje jedynie autokarem, samolotem lub dobrą duszą która nas podwiezie
3>nie zalezy nam na kurortach/znanych miejscowościach/dużych ośrodkach miejskich. raczej małe malownicze wioski, chociaż jestem świadom że łączy się to z utrudnieniami w dojeździe ze względu na wymieniony wyżej brak samochodu.
4>nie wliczam w koszty alkoholu bo nie po to jedziemy za granicę żeby nic z tamtąd nie pamiętać. alkohol i niepotrzebne atrakcje ograniczymy do minimum.
czy ktoś mógłby podrzucić kilka porad? jakoś pomóc? bo powiem szczerze że po tym jak to napisałem, wydaje mi się niemożliwe żebysmy jednak wyjechali...
Pozdrawiam, Olek