Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Studencka wyprawa na Brać (po drodze Šibenik)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
natala
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) natala » 03.02.2014 12:42

Co do pustinji Blaca to było ciekawie bo nie zamierzaliśmy jej zwiedzać tamtejszego dnia ale byliśmy do tego zmuszeni .
Wyruszyliśmy zatem niczym turyści na Giewont ja w sandałkach z podeszwą grubości 3 mm , mój luby w japonkach i z litrową butelką wody .Nikt niestety nie uprzedził nas że będzie aż tak źle dosyć strome zejście (później oczywiście podejście) .Do tego nikt nic nie wspomniał o płatnym wejściu albo przeoczyliśmy a miałam w ręku jakieś 30 kn (reszta na karcie) ,więc zabrakło nam jakiś 10 kn aby w dwójkę wejść ,Pan też nie był za łaskawy i odesłał nas z kwitkiem ;/
natala
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) natala » 03.02.2014 12:59

Co do fajnych plaż na Brači polecam taką fajną zatoczkę niestety brak zdjęć bo wszystkie są na owym pechowym telefonie (nie mieliśmy aparatu przy sobie ponieważ trafiliśmy tam przypadkiem)
Tam zaparło mi dech i aż nie mogłam się napatrzeć, mój luby stwierdził to samo ;)

Załączam mapkę i parę zdjęć z neta :)
Załączniki:
plaża.png
Bez tytułu.png
zatoczka.png
takiego błękitu jak tam to jeszcze w Cro nie widziałam :)
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 03.02.2014 16:03

Witam.
Zasiadam i czytam i oglądam :D
Pozdrawiam
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 03.02.2014 18:40

prioszki

Dzięki za przypomnienie,muszę zażyć swoje :wink:
i zostaje z Wami ma Braču,zwłaszcza ,że na Vidovej tempertatura spadła do 31 stopni :wink:

Pozdrawiam
Rafał
Ostatnio edytowano 03.02.2014 21:41 przez Rafał78, łącznie edytowano 1 raz
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 03.02.2014 21:28

Żaczku nie myśl o sesji.....myśl o relacji :wink: 8)

Wiedza nie piwo - nie musi być "pełna".... :mrgreen:
Wskazane jest co jakiś czas rozruszać paluszki na klawiaturze..... :idea:

Żartowałem.....sam teraz gnębię młodego :lol:
natala
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) natala » 04.02.2014 10:14

No to po małej przerwie kontynuujmy :)

No i nadszedł czas pożegnania się z wyspą Brač :<
i czuje dalej niedosyt zwiedzania tej wyspy no ale cóż będzie gdzie wracać na kolejne wakacje.

Jak zwykle ruszyliśmy z samego rana promem na stały ląd ,na miejsce naszego kolejnego postoju wybraliśmy Nin(w ogóle nie było go w planach ).Chodziło tutaj głównie o to żeby mieć dobre miejsce na wypad z powrotem do Polski (jechaliśmy jednym ciągiem 17 godzin).

Sam Nin to dość małe miasteczko ,urokliwe i mające swój klimacik .Jeśli chodzi o morze to jest już znacznie gorzej kolor taki bardziej bałtycki ,zasolenie bardzo duże(Nin słynie z produkcji soli morskiej) życia w morzu brak można co najwyżej powyławiać puste duże muszelki :)
Jest za to coś dla zwolenników kąpieli błotnych :)

DSC_0768.JPG

DSC_0767.JPG

DSC_0721.JPG
Najmniejsza Crkva na świecie :)

Przy okazji zahaczyliśmy również o Zadar ,w którym byliśmy już w zeszłym roku ale tylko przelotem w drodze powrotnej.
Parę fotek z Zadaru :)
DSC_0730.JPG

DSC_0726.JPG

Ooo a to co? święty mikołaj też ma wakacje :D
DSC_0736.JPG

Pożegnanie słońca :)
DSC_0745.JPG
Darkos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 04.02.2014 12:24

Byłem tam 1,5 roku temu.
Było świetnie.
Wieczorową porą.

Pozdrawiam i czekam na C.D.
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Studencka wyprawa na Brać (po drodze Šibenik) - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone