Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Stronka zaktualizowana - Vrbnik i Kampor

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 15.07.2005 07:27

Śpieszę poinformować, że udało mi się zaktualizować moją stronkę

www.mojachorwacja.boo.pl

o wrażenia i zdjęcia z tegorocznego pobytu w Kamporze i Vrbniku.
Zapraszam do zajrzenia

ps. wszystkich "testerów" proszę o informację gdyby były jakieś kłopoty z obsługą strony.

Darek
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 15.07.2005 08:14

Przejrzalam, pieknie opisane, podiwiam "zaskok" zeby szybko to zrobic bo moja relacja lezy i kwiczy i czeka nie-wiadomo-na co ;)
A tak powaznie .... wszystko fajnie ale ja bym dala fotki w nowych oknach bo wtedy ( wg mnie ) latwiej to czytac i nie trzeba wracac tylko wystarczy zamknac sobie okienko ...no ale to takie moje preferencje tylko ;)))
Pozdrawiam i zycze "oby tak dalej"
Aneta
Tomek O.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek O. » 15.07.2005 08:15

Stronka fajowa - ale, jeśli oczywiscie można coś podpowiedzieć, troszke drażniace jest że i dla jednego i dla durgiego miejsca jest ten sam długasny wstęp. No i mało zdjeć :(((((((( Wiecej zdjeć, więcej zdjeć, więcej zdjęć :D :D :D
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 15.07.2005 11:54

Dzięki serdeczne za uwagi:
aneta_jacek napisali
A tak powaznie .... wszystko fajnie ale ja bym dala fotki w nowych oknach bo wtedy ( wg mnie ) latwiej to czytac i nie trzeba wracac tylko wystarczy zamknac sobie okienko ...no ale to takie moje preferencje tylko ))

Podpowiedź warta przemyślenia, ale obawiam się, że jestem na to za "cieńki" jeśli chodzi o tworzenie stron. Dziś po południu przejrzę swój podręcznik do HTML-u może uda mi się coś znaleźć. Problem w tym, że do tworzenia strony wykorzystałem "gotowca" który w duzej mierze opiera się o tzw. skrypty i nie wiem czy to zadziała. Zobaczymy.

Tomek.O napisał:
troszke drażniace jest że i dla jednego i dla durgiego miejsca jest ten sam długasny wstęp. No i mało zdjeć ((((((( Wiecej zdjeć, więcej zdjeć, więcej zdjęć

Liczyłem się z takimi uwagami, ale wybrałem mniejsze zło - może kogoś interesuje wyłącznie określona miejscowość i nie będzie zaglądał do innego opisu, więc ominie go wtedy początek.
Co do zdjęć - jest to do zrobienia na serwerze zostało mi ok. 85 MB, w tym roku zrobiłem ok. 260 zdjęć z poprzednich lat trochę mniej. Rzeczywiście może wezmę się za dodatkową obróbkę i wrzucę cos ekstra na serwer.

Jeszcze raz dzięki.
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 15.07.2005 12:13

toudee napisał(a):Podpowiedź warta przemyślenia, ale obawiam się, że jestem na to za "cieńki" jeśli chodzi o tworzenie stron. Dziś po południu przejrzę swój podręcznik do HTML-u może uda mi się coś znaleźć. Problem w tym, że do tworzenia strony wykorzystałem "gotowca" który w duzej mierze opiera się o tzw. skrypty i nie wiem czy to zadziała. Zobaczymy.

Darku, sprawa bylaby dosc prasta sprobuj zwyklutkie polecenie, podejrzalam Ci kod i jesli bedziesz chcial to mozesz poprawic to tak:
".......
Wyjeżdżając z Krku 02.07. przejechaliśmy mostem <a HREF="krycki most.jpg" target="_blank"><b>(zdjęcie)</B> ... " itd

Co do zdjęć - jest to do zrobienia na serwerze zostało mi ok. 85 MB, w tym roku zrobiłem ok. 260 zdjęć z poprzednich lat trochę mniej. Rzeczywiście może wezmę się za dodatkową obróbkę i wrzucę cos ekstra na serwer.

A ja mam ogromny serwer za 30 zl na rok, z domena i jakimis bajerami na ktorych sie nawet nie znam ale fotek wchodzi z 1000 i to bez specjalnego szczypania sie na ich wielkosci :))
Moze warto pomyslec nad zmiana ? :)))
Pozdrawiam Aneta

AAAA masz dobre teksty , ja bym zabezpieczyla to troche przed kopowaniem, net teraz schamial i ja bym tam Ci wrzucila skrypcik ktory przynajmniej lopatologicznie zablokuje co niktorym zabieranie Twoich tekstow . Jak bedziesz chcial to podpowiem co i jak na priva.[/quote]
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 15.07.2005 13:44

Aneta - serdeczne dzięki.
W tym tygodniu chyba nie dam rady wrzucić poprawek na serwer, ale portrenuję w domu.
Jeśli możesz to podeślij na e-mail
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
info na temat serwera oraz skrypcik, chociaż w tym ostatnim przypadku kopiowanie specjalnie mi nie przeszkadza - dzięki temu może przybędzie nam następnych cromaniaków :lol:

Pozdrav Darek

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone