Drazica - sympatyczny, kaskadowy, zalesiony, jest wifi, ładna zatoczka tylko trochę mała plaża - niestety był zapchany (II poł. sierpnia) i nie udało nam się wcisnąć.
Planik jest w Razanac a ten nie leży na Pagu (jest jeszcze przed mostem na wyspę) sam kemping jest w znacznej odległości od plaży jakieś 750 m, bliżej plaży w tej miejscowości, jakieś 50 m jest kemping
Puntica ale też nie graniczy bezpośrednio z plażą - trzeba przejść uliczką między apartamentami.
Kemping
Porat jest w Povljanie na Pagu - dość duży, ładnie zalesiony ale kiepska lokalizacja, również nie graniczy z plażą, po przejściu przez ulicę wychodzi się na wprost przystani. Najbliższa plaża ok. 350 m przy kempingu
Mali Dubrovnik ten bezpośrednio przy plaży, mogę go polecić
tu go opisywałam.
Dalej jest kemping w
Kosljun - bardzo kiepskie plaże i widoki
Kolejny to
Sv. Duh - od strony zalewu, nie jest drogi ale warunki na nim lekko hardcorowe
Dość rozległy, zero cienia tylko wysokie trzciny i kilka małych tamaryszków, wc - ok ale kiepskie łazienki - są kabiny i glazura ale w 2012 nie było zasłonek pod prysznicami
może już się dorobili
. Budynki sanitarne są 2, pierwszy na początku koedukacyjny - kabin 8 lub 10, nie pamiętam - to w nim nie było zasłonek. Kolejny sanitariat przy recepcji - z tamtego radzę wogle nie korzystać
- był tragiczny,
21 fota w galerii właśnie przedstawia jego stan.
Na kemp. można spotkać golasów nie tylko na plaży ale i na samym kempingu choć oficjalnie jest tekstylny. Położony bezpośrednio przy dłuuuugiej plaży z widokiem na Velebit lecz pierwsza linia zabita przez przyczepy stacjonarne. Nie ma parceli, rozbijasz się gdzie jest wolne i ci pasuje.
Był to najgorszy jakościowo kemping na jakim się zatrzymaliśmy, mimo to mieszkaliśmy na nim 9 dni zanim przenieśliśmy się na Mali Dubrovnik i te właśnie wakacje zaliczamy do najbardziej udanych
Duh ma dobrą lokalizację jeśli chodzi o wypady po wyspie.
Za Drazica jest jeszcze jakiś ale bez prądu maleńki - nic nie wiem na jego temat bo nie byłam tam.
Przed Pagiem w Dinijska - po lewej stronie jadąc w kierunku Pagu są jeszcze 2 malutkie sąsiadujące ze sobą kempingi przydomowe ale to też taka zatoczka jeszcze węższa niż zalew no i daleko do najatrakcyjniejszych miejsc na wyspie.
I to by było chyba na tyle poza Simuni i Strasko.