Przywołujesz wspomnienia z moich pobytów w Londynie.
Egipskie eksponaty też zrobiły na mnie spore wrażenie a fontannę na Trafalgar Square mam obfoconą ze wszystkich stron.
megidh napisał(a):Przywołujesz wspomnienia z moich pobytów w Londynie.
Egipskie eksponaty też zrobiły na mnie spore wrażenie a fontannę na Trafalgar Square mam obfoconą ze wszystkich stron.
piekara114 napisał(a):Jak już pisałam, nie wybieram się, ale cały czas jestem na bieżąco... Pogoda, którą widzę u Ciebie mnie też coś nie zachęca, jednak wolę jak jest sucho niż mokro.... A kiedy dokładnie byłeś, bo nie mogę znaleźć....
tony montana napisał(a):megidh napisał(a):Przywołujesz wspomnienia z moich pobytów w Londynie.
Ja myślę, że na każde z tych TOP CLASS muzeów to trzeba poświęcić minimum 5-6h. Moi mnie gonili, a ja w tym Egipcie chciałem wszystko przeczytać CO TO JEST
tony montana napisał(a):piekara114 napisał(a):Jak już pisałam, nie wybieram się, ale cały czas jestem na bieżąco... Pogoda, którą widzę u Ciebie mnie też coś nie zachęca, jednak wolę jak jest sucho niż mokro....
Ja nie wiem dlaczego Ty sie nie wybierasz Posłuchaj ludzi, którzy tam byli:)
Pogoda oczywiście - jest niepewna, cała sobotę (następny dzień w relacji) PADAŁ DESZCZ
Tez byłem wkurzony, no ile k... może padać?
Ale wtedy można iśc do Madame Toussads albo innego Natural History Musem, albo posiedzieć w pubie
megidh napisał(a):
Pośród tych egipskich ekspozycji spędziliśmy kilka godzin, na inne też poświęciliśmy trochę czasu, dopóki nas ochrona nie przegoniła alarmem, bo ktoś reklamówkę zostawił przy chińskich figurach.
.
piekara114 napisał(a):Pewnie kiedyś odwiedzę, ale na razie zdecydowanie wolę południowe klimaty....
tony montana napisał(a):A to, gdzie mieszkacie i Oystery czy Travelcardy macie wykukane? Wiesz o tych atrakcjach 2 for 1? Tylko trzeba wcześniej drukować vouchery!
piekara114 napisał(a):Ja zdecydowanie jestem ciepłolubna, zawsze i o każdej porze
A ostatnio to nawet nie chce mi się jechać na pół dnia na narty, choć dotychczas lubiłam takie wypady, nawet prosto po pracy... Mam nadzieję, że jak najdłużej będzie taka pogoda tak teraz, dość ciepło, nawet dość sucho, i choć okresowo ze słońcem...
Mikromir napisał(a):Mieszkać mamy zamiar w okolicy Kensington, w zasięgu spaceru mamy stacje metra z 1 i 2 strefy, więc położenie raczej ok, travelcard wystarczy nam pewnie na zones 1-2 i ku niej się skłaniam, zwłaszcza że planujemy być 7 dni (6 noclegów).
Jak Ci się przypomni coś jeszcze i będziesz miał dla mnie wskazówki, chętnie przyjmę.
aga_stella napisał(a):Też jakoś nie mogę dojrzeć do tego Londynu.
Jak co niektórzy powyżej wolę południowe klimaty (choć upały odpadają).
Na dodatek jakoś to wszystko takie wielkie jest
tony montana napisał(a):Hohoho, Kensington. Dobra miejscówka. Bardzo dobra. Pewnie nietania ;0
tony montana napisał(a):Lot do Gatwick czy Luton or Stansted?
tony montana napisał(a):Ps Młodemu jeszcze oczywiście bardzo double-deckery się podobały. Szczególnie jak w naszej dzielni wchodził na górę i był jedynym białym (bez podtekstów absolutnie)
Powrót do Wielka Brytania - United Kingdom