Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Stilo na KRK- dawny post

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
woka
Koneser
Stilo na KRK- dawny post

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 23.03.2006 09:20

Wiem, ze był, wiem że czytałem. Teraz jest mi potrzeby i nie mogę go znależć. W tamtym poście, ktoś opisywał to miejsce oraz zamieszczał dużo zdjęć, te zdjęcia są mi najbardziej potrzebne. Szukam w wyszukiwarce lecz jak na razie bez skutku, szału można juz dostać. Może ktoś zna, może autor tego postu przeczyta. Proszę o podanie namierów. Temat chyba był inny niż np. Stilo, to było jakby przy okazji czegoś innego. Sam juz nie wiem .....
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 23.03.2006 10:39

Woka napisał:
...np. Stilo....

Stilo to marka Fiata.
Silo (Szilo - nie wiem jak do postu wstawić "S" z "ptaszkiem" :D u góry) to miasto na Krku - Woka jako stały bywalec tej wyspy powinieneś wykazac się większą poprawnością językową :D :D :D .
Przypominam sobie, że w moim poście o Vrbniku była wzmianka na temat Silo, ale sądząc po Twoim opisie musiał być na forum jeszcze inny post.
Podobny opis jest na mojej stronie internetowej, jest tam również jedno zdjęcie "panoramiczne" Silo.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 23.03.2006 13:00

Toudee , masz całkowitą rację, faktycznie to jest Silo. Ja jakoś tak, chyba z .... nawet teraz sam nie jestem pewny dlaczego to "Stilo" mi utkwiło w mózgownicy. Do rzeczy, Twój post pamiętam, jednak szukam innego. Tam był chyba link do zdjęć, być może te zdjęcia były w tym samym poście. Silo znam "jako tako", byłem, piwo wypiłem i wyjechałem. Jednak zdjęć z niego nie mam a chcę pokazć znajomej która o to prosi. Mówiąc szczerze sam byłem zaskoczony tymi zdjęciami, tym że tam są takie miejsca. Jak widzisz, niby stały bywalec a jednak nie wszystko da się zwiedzić.
Pozdrawiam.
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 23.03.2006 15:28

toudee napisał(a):Silo (Szilo - nie wiem jak do postu wstawić "S" z "ptaszkiem" :D u góry)

O tak
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 23.03.2006 17:12

Jakby co ..... to nadal szukam, juz kilka godzin i nic. !!!!!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.03.2006 19:00

woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 23.03.2006 21:33

Janusz .. bardzo dziekuję. Te linki to juz dużo, zawsze można pokazać aby mieć "jako takie" zorentowanie się w miejscowości.
Pozdrawiam.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.03.2006 23:37

:D myśle, że ten pierwszy w "polskiej wersji językowej" jest ok.
Są i opisy i zdjęcia-wszystko jak na dłoni, Byłem na Krku, ale
wtedy tafiłem na zimny okres i uciekałem w cieplejsze strony Cro.
Znam tylko Nijivice i pobieżnie Baskę, a miałem w planie zwiedzić w
okresie pobytu całą wyspę, Szkoda, że nie trafiłem na lepszą pogodę,
bo jak widzę z opisów wyspy, wiele tam ciekawostek np. Jaskinia.
Pozdrawiam.
sp9hzx
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sp9hzx » 24.03.2006 00:05

Cześć,

Jesli szukasz naprawdę spokojnego miejsca na Krku to polecam apartamenty u Zdravka i Zeljki w malutkiej wiosce Suzan,ok 12 km od Silo.
Cisza ,wszędzie blisko,niezłe ceny i apartamenty no i super gospodarze Zdravko i Zeljka

Zobacz http://www.krk-croatia.com/grzetic/cro/

W Silo drogo jak cholera i miliony ludzi.A z Suzan tylko ze 3km do Jaskini Biserujka i bajeranckej zatoczki w Rudine.Trzeba zejsc ściezką trochę w dół do wody ale za to prawie zero ludzi.A tuz obok w Cizici takie darmowe błotka na lumbago i niezły ubaw

Pozdrawiam
Andrzej
www.qsl.net/sp9hzx
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 24.03.2006 09:03

KRK, według mnie, jest wspaniałą wyspą. Ma w sobie wszystko, zieleń, skały, plaże, góry, pystynię. Gdzie takie coś innego znajdę ? Ponadto jest stosunkowo najbliżej, ja mam tylko 1050 km. Czy jest co zwiedzać ? i tak i nie za bardzo. Zależy komu, za pierwszym razem to oczywiscie że tak. Później juz sie za bardzo nie ma ochoty. Jeździsz tam gdzie uważasz. To chyba jest normalne. Ten Suzan, chyba znany ( zjeździłem całą wyspę), ja jednak zawsze w tym samym miejscu sie zatrzymuję, mam trochu drogo choć korzystam z przywilejów. ( nie korzystam z apartamentów, nie są mi potrzebne, wystarcza pokój o dobrym standardzie- tak mam w pensjonacie) Jakoś nie mam odwagi zmienić miejsca. Obawiam się np. spotkania z właścicielką a nie mieszkam u niej. Byłoby jej przykro. Z kolei uważać za każdym razem czy aby Ona nie idzie .... głupie i nie naturalne. Mam do morza "rzut beretem", widok na morze, miasto, zatoczkę. Mam po prostu super. Wspaniałe wieczory w mieście, czasem występy przeróżnej maści zespołów artystycznych.
barkley1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) barkley1 » 29.03.2006 10:39

( zjeździłem całą wyspę), ja jednak zawsze w tym samym miejscu sie zatrzymuję,

możesz podać, jeśli znasz jakieś namiary gdzie można na krk-u się zatrzymać w miare niedroko (pokój + łazienka) dla 2 osób?
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl mój adres
Galanda
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Galanda » 29.03.2006 11:28

krzychu_72 napisał(a):
toudee napisał(a):Silo (Szilo - nie wiem jak do postu wstawić "S" z "ptaszkiem" :D u góry)

O tak

i tak š :)

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone