matufa napisał(a):szaki17 napisał(a):matufa - To się pochwal tym ubezpieczeniem. Bo chyba masz na myśli ubezpieczenie asistanc nowego, na gwarancji, samochodu.
jestem tu od niedawna i jeszcze nie wiem czy takie rzeczy można przedstawiać na forum
tak pakiet dealerski samochodu kupionego w 2014 roku co zresztą napisałem i wynika z mojego postu wyżej skoro autko ma 23 tysie na liczniku
szaki17 napisał(a):matufa napisał(a):szaki17 napisał(a):matufa - To się pochwal tym ubezpieczeniem. Bo chyba masz na myśli ubezpieczenie asistanc nowego, na gwarancji, samochodu.
jestem tu od niedawna i jeszcze nie wiem czy takie rzeczy można przedstawiać na forum
tak pakiet dealerski samochodu kupionego w 2014 roku co zresztą napisałem i wynika z mojego postu wyżej skoro autko ma 23 tysie na liczniku
Aaaaa, to inna bajka, tutaj jest temat o "starych" samochodach (po gwarancyjnych) i max. asistance daje PZU (do 1000km)
Betinka73 napisał(a):Kilka dni temu "moja" pani agentka ubezpieczeniowa poinformowała mnie, że od niedawna Compensa oferuje assistance do 1100 km, bez limitów holowań. Nie znam jeszcze szczegółów ponieważ czekam na maila od niej z konkretami ale wstępnie sprawdziłam na stronie Compensy i rzeczywiście coś takiego mają.
KrisM napisał(a):Betinka73 napisał(a):Kilka dni temu "moja" pani agentka ubezpieczeniowa poinformowała mnie, że od niedawna Compensa oferuje assistance do 1100 km, bez limitów holowań. Nie znam jeszcze szczegółów ponieważ czekam na maila od niej z konkretami ale wstępnie sprawdziłam na stronie Compensy i rzeczywiście coś takiego mają.
interesująca wiadomość. ale z drugiej strony miałaś już jakieś doświadczenie z compensą? bo oferta to jedno, a realizacja zapisanych świadczeń to drugie;-)
KrisM napisał(a):w Compensie jak w PZU: "We wszystkich wariantach ubezpieczenia, w związku z tym samym zdarzeniem przysługuje wyłącznie jedno świadczenie holowania." czyli i tak na miejscu trzeba decydować czy do warsztatu czy do domu. No więc pozostaje wyłącznie różnica 100 km
Lednice napisał(a):A jakby ktoś wykupił dwa razy assistance,
w dwóch firmach
szaki17 napisał(a):... masz wybór, albo warsztat albo dom .
KrisM napisał(a):Lednice napisał(a):A jakby ktoś wykupił dwa razy assistance,
w dwóch firmach
nie jest to zły pomysł ale musiałby się wypowiedzieć ktoś biegły w ubezpieczeniach, czy to aby zgodne z przepisami bo to ciągle jedno zdarzenie
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi