napisał(a) artwro » 24.02.2016 20:15
Pisałem parę dni temu o starym samochodzie na F..., którym byłem 4 razy w Cro i w zeszłym roku sprzedałem. Mój scenic miał zaletę, że miał skrzynie automatyczną i jeszcze przed jego sprzedażą szukałem auta z takim udogodnieniem... Oczywiście nie chciałem diesla i musiało auto mało palić... Wziąłem krechę, poczytałem, dłuuugo szukałem i kupiłem priusa III. Rok 2009, nowy model, nachuśtane 156000 km. Dzisiaj mam 176000 ( około), w sierpniu byliśmy w Cro. Jechałem tyle co można... po autostradach zgodnie z przepisami 130-140 itp. W dwie strony wyszło mi średnio 4,7 litra na 100 km wg komputera... Nie chcę innego auta... Żaden właściciel diesla mnie nie zmusi do zmiany zdania....Jeżdżę tym wynalazkiem rok i dla mnie rewelacja... Jak ktoś potrzebuje jakichś informacji ode mnie w zakresie tego auta, zapraszam na priv. Aby nie odchodzić daleko od tematu, starym autem do Cro jak najbardziej, byłem, dojechałem, wróciłem,rodziną w kilku konfiguracjach. Tam nie takie starocie jeżdżą... Przede wszystkim: stare i nowe, zawsze trzeba dbać, niekoniecznie serwis, ja osobiście wolę sprawdzony, zaufany warsztat. Ze starszymi nawet jest łatwiej: olej, płyny, hamulce i styka...