Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Starym samochodem do Cro

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
radzio327
Croentuzjasta
Pytanko apropo Astry II

Nieprzeczytany postnapisał(a) radzio327 » 16.02.2016 19:43

Witajcie. Pytanko kieruje do osób które jechały do Chorwacji 3 drzwiowym samochodem. Posiadam takową astre II wersja sport obniżone zawieszenie i chciał bym zapakować 4 osoby do niego trochę rozmyślam czy to dobry pomysł? Fajnie było by jechać w 4 ale czy auto da rade ? Chcemy z dziewczyną jechać do makarskiej a na miejscu odwiedzić Split Omis Sv Jure Brela. Dodam że auto w gazie mam butla w kole zapasowy kolo w bagażniku do tego bagaże i dwie osoby na tyłach :D Jak to widzicie? POZDROWIENIA CROOMANIACY :mrgreen:
Ostatnio edytowano 16.02.2016 21:53 przez radzio327, łącznie edytowano 3 razy
damianisko5
Cromaniak
Re: Pytanko apropo Astry II

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 16.02.2016 20:10

Dasz, radę. Zawsze możesz na dach wstawić boxa, jak braknie miejsca w bagażniku.
I proszę popraw - " ... w Chorwacji, Split i pozostałe, bo w oczy kole.
radzio327
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radzio327 » 16.02.2016 20:12

Poprawione :D ta ekscytacja wakacjami hehe. Boje się tylko czy mi zawieszenie nie opadnie za bardzo :D
euromissile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) euromissile » 16.02.2016 20:39

mysle ze box to raczej obowiazkowo. tym bardziej ze dochodzi 'luźny' zapas. chyba ze zabieracie to w czym jedziecie i to wszystko ;)

ja pare lat wstecz jechalem nad nasze morze megane I coupe tez w 4 osoby i jeden bagaz brał kumpel ktory jechał wiekszym autem z reszta znajomych ;)

Ty bedziesz miał to oczywiscie w du**ie ale znajomych z tyłu moze dretwiec to i owo ;p
radzio327
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radzio327 » 16.02.2016 20:52

Problem tym ze boxu nie posiadam i nie po drodze mi kupować :/
rodzynpatryk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodzynpatryk » 16.02.2016 22:12

Box zawsze możesz wypożyczyć, nie wiem jaki koszt i czy się opłaci :P
A odpowiadając na Twoje obawy... w ubiegłym roku jechaliśmy w 4 osoby i daliśmy rade w Grande Punto więc będzie ciasno w bagażniku, ale dasz rade ;) grunt to jakieś miękkie torby, a nie sztywne walizki. Przed wyjazdem nawet nie przeszło mi przez myśl, że nie damy rady :hut:
radzio327
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radzio327 » 16.02.2016 22:15

Hehe no to lux torpeda :D to teraz tylko czekam do wakacji :D
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 16.02.2016 22:22

Od 12 lat jeżdżę Golfem IV (czyli nic większego od Astry II), w tym czasie 4x wczasy nad Bałtykiem i 7xChorwacja. Na początku z wózkiem, czasami w cztery osoby, czasami w trzy. Zawsze bez większych problemów się mieściliśmy. W tym roku znów pojadę Golfem, ewentualnie Focusem mk1, czyli nadal nic większego.
Ps. Z doświadczenia, im więcej mamy miejsca w aucie tym więcej bierzemy niepotrzebnych pierdół które niekiedy cały pobyt przeleżą w aucie :oczko_usmiech: :mrgreen:
rodzynpatryk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodzynpatryk » 16.02.2016 22:25

radzio327 napisał(a):Hehe no to lux torpeda :D to teraz tylko czekam do wakacji :D

Z ciekawości sprawdziłem, że GP ma 275l, a astra 2 hb 370l pojemności bagażnika więc tym bardziej dasz radę :D tylko powiedz pasażerom - miękkie torby bo wtedy można upchnąć, ja tak moim mówiłem, że walizki wyrzucę :P
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 16.02.2016 22:26

euromissile napisał(a):mysle ze box to raczej obowiazkowo. tym bardziej ze dochodzi 'luźny' zapas. chyba ze zabieracie to w czym jedziecie i to wszystko ;)

Też tak sadzę.
rodzynpatryk napisał(a):Box zawsze możesz wypożyczyć, nie wiem jaki koszt i czy się opłaci :P

Wypożyczenie box'u to ok. 20-30 zł/doba, do tego 10 zł /doba za bagażnik bazowy.

Mam 375l i niestety, nie mieścimy się.
rodzynpatryk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodzynpatryk » 16.02.2016 22:47

walp napisał(a):Mam 375l i niestety, nie mieścimy się.

Nie wykluczam takiej możliwości bo każdy oczywiście bierze co innego ;) mieliśmy dodatkowo troche jedzenia w koszyku i przypomniało mi się że karimaty robiły z tyłu za podłokietnik z braku miejsca w bagażniku :D
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 16.02.2016 22:54

rodzynpatryk napisał(a):

Nie wykluczam takiej możliwości bo każdy oczywiście bierze co innego ;)

Pewnie, że tak.
W naszym przypadku: karimaty, płetwy, maski, parasol, namiot plażowy i już jest sporo. :)
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 16.02.2016 23:02

walp napisał(a):
rodzynpatryk napisał(a):

Nie wykluczam takiej możliwości bo każdy oczywiście bierze co innego ;)

Pewnie, że tak.
W naszym przypadku: karimaty, płetwy, maski, parasol, namiot plażowy i już jest sporo. :)

Maski i płetwy po złożeniu nie zajmują jakoś strasznie dużo miejsca, parasol i namiot plażowy też, chyba że nie chcesz ich składać na czas dojazdu ;)
Parasol i namiot kładłem chyba w głębi bagażnika wzdłuż oparć a płetwy-tam, gdzie było podłużne miejsce :)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 16.02.2016 23:06

kojacek napisał(a):Maski i płetwy po złożeniu nie zajmują jakoś strasznie dużo miejsca, parasol i namiot plażowy też, chyba że nie chcesz ich składać na czas dojazdu ;)
Parasol i namiot kładłem chyba w głębi bagażnika wzdłuż oparć a płetwy-tam, gdzie było podłużne miejsce :)

Składam wszystko, co się da złożyć, ale sprasować się nie da. I brakuje mi tego, jak to nazwałeś - podłużnego miejsca. :mrgreen:

A, zapomniałem, jeszcze rurki. :oczko_usmiech:
rodzynpatryk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodzynpatryk » 16.02.2016 23:23

walp napisał(a):
kojacek napisał(a):Maski i płetwy po złożeniu nie zajmują jakoś strasznie dużo miejsca, parasol i namiot plażowy też, chyba że nie chcesz ich składać na czas dojazdu ;)

Składam wszystko, co się da złożyć, ale sprasować się nie da. I brakuje mi tego, jak to nazwałeś - podłużnego miejsca. :mrgreen:

A, zapomniałem, jeszcze rurki. :oczko_usmiech:

Ja największy problem miałem z parasolem, który niestety był "dłuższy" niż szerokość auta za tylną kanapę i musiał być na desce, za zagłówkami bo tam już się mieścił ^^
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Starym samochodem do Cro - strona 50
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone