Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Starym samochodem do Cro

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
czyzo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) czyzo » 11.01.2016 11:03

Niestety nie pomyślałem o zrobieniu "sesji" swojemu samochodowi.
Basko Polije Sierpień 2015, ~3000km zrobione rok 93, 330tys na blacie.

Pozdrawiam!
Załączniki:
GOPR1392-kopia.jpg
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 11.01.2016 19:44

dids76 napisał(a):
greenrs napisał(a):
pasażer napisał(a):
JoannaMaxel napisał(a): Nie może być inaczej Vento !!! Już zaczęły się prace renowacyjne ;-)

Który to rocznik?

Tak na oko to myślę, że 96-97. To były jeszcze te czasy, gdy auta miały duszę :wink:

Bardziej bym szczelił że 94-95, chyba że błotniki z przodu miał zmieniane :oczko_usmiech:

Sądząc po kierunkach na błotniku, to jest wersja sprzed liftu czyli 92-95. :roll:
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 11.01.2016 21:58

majchrzy napisał(a):
gusia-s napisał(a):Bunia :) za 2 m-ce skończy 28 lat, 4x w Cro, w PL też się nie leni :wink: .
P8290030.JPG

P8290063.JPG

8O Podziwiam i pełen szacun :D
A jaki przebieg ?????

Lata nie małe przebieg pewnie też, a jeszcze z tego co widać po nakładkach na lusterkach Bunia ciągnie za sobą do Cro przyczepkę. :o
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 11.01.2016 23:31

...apropo przebiegów. Dwukrotnie i bezproblemowo objechaliśmy CRO naszym "majonezem: VW Touranem TDI, przebieg?! Dwa lata temu miał ok. 510tys.km, teraz? Nie wiem - po powrocie z CRO sprzedałem, szwagier wozi tyłek po "całym" świecie. Stary nie stary, ważne by sprawny i zadbany.

DSCF9635.jpg
majchrzy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) majchrzy » 12.01.2016 06:43

lukasz22i napisał(a):...apropo przebiegów. Dwukrotnie i bezproblemowo objechaliśmy CRO naszym "majonezem: VW Touranem TDI, przebieg?! Dwa lata temu miał ok. 510tys.km, teraz? Nie wiem - po powrocie z CRO sprzedałem, szwagier wozi tyłek po "całym" świecie. Stary nie stary, ważne by sprawny i zadbany.

DSCF9635.jpg

Sądząc po kolorku była to taksóweczka w Rzeszy, co może tłumaczyć ten przebieg :)
Stare, poczciwe TDI :D nie to co teraz :(
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 12.01.2016 10:13

elka21 napisał(a):
majchrzy napisał(a):
gusia-s napisał(a):Bunia :) za 2 m-ce skończy 28 lat, 4x w Cro, w PL też się nie leni :wink: .
P8290030.JPG

P8290063.JPG

8O Podziwiam i pełen szacun :D
A jaki przebieg ?????

Lata nie małe przebieg pewnie też, a jeszcze z tego co widać po nakładkach na lusterkach Bunia ciągnie za sobą do Cro przyczepkę. :o

Zgadza się - Bunia ciąga budkę :)
Przebieg 330 tys.
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 12.01.2016 15:00

czyzo napisał(a):rok 93, 330tys na blacie

a ja się zastanawiam czy jechać dziesięcioletnim z 200kkm na blacie 8-O
euromissile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) euromissile » 12.01.2016 16:37

tylko że te 330 tys to pewnie juz od 'nowa' idzie ;pppp
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 12.01.2016 17:26

lukasz22i napisał(a):...apropo przebiegów. Dwukrotnie i bezproblemowo objechaliśmy CRO naszym "majonezem:...

Majonez... pasuje jak ulał :)
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 12.01.2016 19:08

majchrzy napisał(a):
lukasz22i napisał(a):...apropo przebiegów. Dwukrotnie i bezproblemowo objechaliśmy CRO naszym "majonezem: VW Touranem TDI, przebieg?! Dwa lata temu miał ok. 510tys.km, teraz? Nie wiem - po powrocie z CRO sprzedałem, szwagier wozi tyłek po "całym" świecie. Stary nie stary, ważne by sprawny i zadbany.

DSCF9635.jpg

Sądząc po kolorku była to taksóweczka w Rzeszy, co może tłumaczyć ten przebieg :)

Tak jest, widziałem co kupowałem bo na blacie miał już 400tys.km ale serwisowany w VW do dnia zakupu - skrzynia DSG była wymieniona przy 270tys.km a druga do czasu sprzedania spisywała się super, sam silnik nie wykazywał żadnych znaków zużycia, bardzo dobrze wspominam to auto - no i ten bagażnik 8) Idealne rozwiązanie na wypady z rodziną do CRO.
euromissile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) euromissile » 12.01.2016 20:01

lukasz22i napisał(a):
majchrzy napisał(a):

DSCF9635.jpg

Tak jest, widziałem co kupowałem bo na blacie miał już 400tys.km ale serwisowany w VW do dnia zakupu - skrzynia DSG była wymieniona przy 270tys.km a druga do czasu sprzedania spisywała się super, sam silnik nie wykazywał żadnych znaków zużycia, bardzo dobrze wspominam to auto - no i ten bagażnik 8) Idealne rozwiązanie na wypady z rodziną do CRO.

No nie da sie ukryc ze dalszy wypad z rodzinką to busik daje ogromna frajde, raz bagaznik, dwa komfort/wygoda w podrózy, a trzy wieksze auto to i wieksze bezpieczeństwo ;)
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 13.01.2016 20:12

słoma79 napisał(a):
czyzo napisał(a):rok 93, 330tys na blacie

a ja się zastanawiam czy jechać dziesięcioletnim z 200kkm na blacie 8-O

e tam, normalny przebieg:)
pabbllo_ldz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pabbllo_ldz » 15.01.2016 15:06

Range Rower P38 1997 rok 2.5 tds w 2009 roku Łódź - Lanterna (Istria) załadowany na full, jechaliśmy pierwszy raz do Cro w 4 osoby dorosłe, bez najmniejszych problemów dojechał i wrócił do kraju. To było full wygodne auto, niestety nie mam fotki :)
Czasami auta starsze są mniej niezawodne od tych nowych cacuszek naszpikowanych elektronikom po zęby, i przy małej awarii elektroniki zostaje tylko serwis.
Jak znajdę fotki na drugim kompie to z edytuje posta.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 18.01.2016 09:15

pabbllo_ldz napisał(a):Czasami auta starsze są mniej niezawodne od tych nowych cacuszek naszpikowanych elektronikom po zęby, i przy małej awarii elektroniki zostaje tylko serwis ...

Prawda. Mniej się stresowałem jeżdżąc już pewnie z 15-letnią astrą niż np. nowym Hultajem i30. Tym drugim swego czasu ledwo wróciliśmy do Torunia a od Gorzyczek podczas jazdy musiałem go wyłączać co kilka km aby jakiś błąd zresetować
bajprzeznet
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bajprzeznet » 28.01.2016 21:46

Wszystko zależy od tego jak kto dba lub jak dbał poprzednik jeśli auto mamy od niedawna.

U nas niestety dominują dwa typy ludzi - tacy co ładują dużą kasę bez powodu, często w stare graty oraz tacy co nie chcą włożyć jednorazowo więcej niż 20zł. Smutne ale prawdziwe - dlatego ważne żeby auto było sprawne, są awarie których nie przewidzisz i które mogą się zawsze zdarzyć. Ale stare auto nie oznacza że nie jest zadbane.

Zawsze jadąc za granice warto się zabezpieczyć finansowo na wypadek awarii i tyle.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Starym samochodem do Cro - strona 49
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone