My jedziemy takim dyliżansem, rocznik 96 i wcale nie płaczemy, że stary...
Nie jest stary tylko dojrzały życiowo
mfind napisał(a):dj-napster napisał(a):Trzeba pamiętać że Assistance przy full opcji pokrywa tylko koszt dowozu do warsztatu i zakwaterowanie na ileś tam dni, naprawę pokrywa się z własnej kieszeni. Czyli im nowsze auto tym gorzej bo drożej
Właśnie chodzi o to, że holowanie możesz wybrać do wskazanego przez siebie miejsca, a nie tylko najbliższego warsztatu, czyli nawet pod dom
Pozdrawiam,
Łukasz
dj-napster napisał(a):Do 1000km jest holowanie ale chyba tylko w PL, sensu też nie ma lawetować do domu gdy jest awaria możliwa do usunięcia.
No bo po co całkiem popsuć sobie urlop
majchrzy napisał(a):Assistance w opcji Super obejmuje jedno zdarzenie w roku i albo jedziemy do domku a samochód na lawetę albo na warsztat i mamy wtedy 7 dni na naprawę. Samochód zastępczy do klasy C oraz hotelik mamy gratis i jak się dogadasz z kimś kto wystawi fakturę z hotel i wstawi wyżywienie w cenę noclegu to i jedzonko. Poza tym jeżeli warsztat nie jest w stanie zakupić części które potrzeba wymienić zrobi to za nich ubezpieczyciel. W tej opcji płacisz tylko za części.
Jestem świeżo po lekturze ulotki (PZU)
AdamKce napisał(a):Mi mówiono, że 2x można skorzystać.
OWU rozdział IV paragraf 31 pkt 5 mówi o tym że można skorzystać 2 razy
Za jakiś tydzien bede zmieniał klauzule bo mam narazie wariant POLSKA ale zmieniam na EUROPA bo urlop w CRO.
Ciekaw jestem czy moge wysłać auto lawetą do POLSKI a wziać zastępcze i jechać na urlop.
Nie wiem co z przypadku awarri jest najlepszym rozwiązaniem ( chodzi mi by jednak do CRO dojechac )
AdamKce napisał(a):Mi mówiono, że 2x można skorzystać.
OWU rozdział IV paragraf 31 pkt 5 mówi o tym że można skorzystać 2 razy
Za jakiś tydzien bede zmieniał klauzule bo mam narazie wariant POLSKA ale zmieniam na EUROPA bo urlop w CRO.
Ciekaw jestem czy moge wysłać auto lawetą do POLSKI a wziać zastępcze i jechać na urlop.
Nie wiem co z przypadku awarri jest najlepszym rozwiązaniem ( chodzi mi by jednak do CRO dojechac )
OWU PZU Auto Pomoc str. 14 par. 29 napisał(a):5. W przypadku awarii pojazdu, awarii ogumienia, przepalenia żarówki lub rozładowania akumulatora, PZU SA zapewnia organizację i pokrycie kosztów usług assistance realizowanych z tytułu zajścia nie więcej niż 2 wypadków ubezpieczeniowych spośród powyżej wymienionych rodzajów wypadków ubezpieczeniowych.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi