Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Starym samochodem do Cro

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marwyk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marwyk » 13.07.2015 20:46

są tańsze opcje np. mbank mozna na miesaic, tylko czytaj dobrze regulaminy nie wszedzie ubezpieczaja stare auta
Adam55
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam55 » 13.07.2015 21:15

Są zwolennicy jak i przeciwnicy ubezpieczeń ass. Jeśli cię to pocieszy to kilka razy podróżowałem z rodziną po Europie bez żadnego ass. Teraz wykupuję ass w opcji do warsztatu (Tuw 95zł), generalnie dokonałem solidnego przeglądu i przygotowania auta.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.07.2015 21:36

A moje stare auto postanowiło się zepsuć 8O :? na szczęście to postanowienie zrealizowało w Polsce 8)
2 tygodnie u mechesa i oczywiście portfel cieńszy o paręnaście stówek :twisted:
Teraz już może spokojnie jechać do HR :D
rufus295
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rufus295 » 13.07.2015 22:09

radzio327 napisał(a):Tzn? :D

Przed upływem miesiąca, możesz wypowiedzieć umowę asistance w PZU :wink:
m@rek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m@rek » 13.07.2015 22:39

rufus295 napisał(a):

taaa ... też słyszałem o takich co to jechali do Cro z asistance w PZU, potem "psuli" samochód i wracali na koszt PZU do domu 8O
to jest dopiero świetny pomysł, oszczędność paliwa, winiet, męczącej trasy :twisted:
Adam55
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam55 » 13.07.2015 23:13

m@rek napisał(a):
rufus295 napisał(a):

taaa ... też słyszałem o takich co to jechali do Cro z asistance w PZU, potem "psuli" samochód i wracali na koszt PZU do domu 8O
to jest dopiero świetny pomysł, oszczędność paliwa, winiet, męczącej trasy :twisted:[/quote]
Polak jak se tak siądzie z żubrem na plaży w cro -a jak wiadomo najlepiej smakuje puszkowy z biedramarketu- to nie ma bata aby nie wymyślił czegoś co się mu opłaci :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ostatnio edytowano 14.07.2015 20:50 przez Adam55, łącznie edytowano 1 raz
rufus295
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rufus295 » 14.07.2015 04:23

m@rek napisał(a):
rufus295 napisał(a):

to jest dopiero świetny pomysł, oszczędność paliwa, winiet, męczącej trasy :twisted:

Ja niestety nie mam litości dla instytucji finansowych. Jeżeli ja zawale jeden dzień ze spłatą nie ma zlituj, jeżeli oni zawalą- to nic się przecież nie stało, awaria systemu bądź 100 innych powodów by cie olać. Także jeżeli sami tak w regulaminie napisali( bądź prawo tak stanowi), to dlaczego mam nie skorzystać?
dj-napster
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dj-napster » 14.07.2015 08:45

radzio327 napisał(a):No tak ale 340 zł to jednak ból :/ :( ale potem może być płacz

to śmiesznie mały koszt w porównaniu do tego ile zapłacisz za lawete :D
Ja płaciłem w PZU 270 zł za assistance
majchrzy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) majchrzy » 14.07.2015 09:01

Co to jest 300pln za spokojną głowę w trakcie wyjazdu.
Assistance 300pln za moją Mazde cx7 2.3 disi to naprawdę niewiele a jadę spokojnie nie myśląc o tym czy coś się stanie po drodze a trzeba dodać tutaj, że koszty naprawy tego samochodu to naprawdę spory wydatek który może obciążyć budżet wakacyjny. Zamiast się martwić trzeba się cieszyć wakacjami w końcu zdarzają się raz w roku :hut:
mfind
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mfind » 14.07.2015 12:52

majchrzy napisał(a):Co to jest 300pln za spokojną głowę w trakcie wyjazdu.
Assistance 300pln za moją Mazde cx7 2.3 disi to naprawdę niewiele a jadę spokojnie nie myśląc o tym czy coś się stanie po drodze a trzeba dodać tutaj, że koszty naprawy tego samochodu to naprawdę spory wydatek który może obciążyć budżet wakacyjny. Zamiast się martwić trzeba się cieszyć wakacjami w końcu zdarzają się raz w roku :hut:

No i prawidłowo :)

Dla zainteresowanych to tematy assistance są maglowane (od kilku lat :D ) w tych wątkach:
ubezpieczenie-moto-assistance-t18870.html
uszkodzone-auto-laweta-brak-assistance-koszmar-t46346.html

Pozdrawiam,
Łukasz
yooshky
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yooshky » 14.07.2015 13:45

m@rek napisał(a):
rufus295 napisał(a):

I dlatego w następnym roku nie będziemy płacić 300 zł tylko 600, albo znikną niektóre produkty z rynku.
To nie jest wyciąganie kasy z instytucji finansowej/ubezpieczeniowej tylko z kieszeni ubezpieczonych. Rośnie ryzyko - rosną koszty, które ktoś pokrywa bo ubezpieczyciel to nie instytucja charytatywna.
mfind
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mfind » 14.07.2015 14:08

yooshky napisał(a):
m@rek napisał(a):
rufus295 napisał(a):

I dlatego w następnym roku nie będziemy płacić 300 zł tylko 600, albo znikną niektóre produkty z rynku.
To nie jest wyciąganie kasy z instytucji finansowej/ubezpieczeniowej tylko z kieszeni ubezpieczonych. Rośnie ryzyko - rosną koszty, które ktoś pokrywa bo ubezpieczyciel to nie instytucja charytatywna.

Tak to wygląda w praktyce. Dodatkowo biorąc pod uwagę, że ubezpieczyciele dokładają do interesu jeśli chodzi o ubezpieczenia OC to chcą zarobić na dodatkach takich jak assistance i innych ubezpieczeniach. Im więcej szkód z assistance i im większe koszty tym te ubezpieczenia będą droższe, albo będą posiadały więcej wyłączeń (kto wie, czy za rok np. PZU nie zniesie opcji bez limitu, albo ograniczy mocno odległość holowania?)

Pozdrawiam,
Łukasz
dj-napster
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dj-napster » 14.07.2015 21:23

Trzeba pamiętać że Assistance przy full opcji pokrywa tylko koszt dowozu do warsztatu i zakwaterowanie na ileś tam dni, naprawę pokrywa się z własnej kieszeni. Czyli im nowsze auto tym gorzej bo drożej :)
mfind
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mfind » 14.07.2015 22:30

dj-napster napisał(a):Trzeba pamiętać że Assistance przy full opcji pokrywa tylko koszt dowozu do warsztatu i zakwaterowanie na ileś tam dni, naprawę pokrywa się z własnej kieszeni. Czyli im nowsze auto tym gorzej bo drożej :)

Właśnie chodzi o to, że holowanie możesz wybrać do wskazanego przez siebie miejsca, a nie tylko najbliższego warsztatu, czyli nawet pod dom :)

Pozdrawiam,
Łukasz
dr.kokos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dr.kokos » 14.07.2015 22:51

"Oblecielismy" wlasnie Igrane i z powrotem Scenikiem 1.9 dti rocznik 2000. Nawet nie jęknął :)
Jedyny problem to górki chorwackie i bośniackie, lekko słabł ale dał radę skurczybyk ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Starym samochodem do Cro - strona 35
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone