rufus295 napisał(a):radzio327 napisał(a):Tzn?
Przed upływem miesiąca, możesz wypowiedzieć umowę asistance w PZU
m@rek napisał(a):rufus295 napisał(a):radzio327 napisał(a):Tzn?
taaa ... też słyszałem o takich co to jechali do Cro z asistance w PZU, potem "psuli" samochód i wracali na koszt PZU do domu
to jest dopiero świetny pomysł, oszczędność paliwa, winiet, męczącej trasy
radzio327 napisał(a):No tak ale 340 zł to jednak ból :/ ale potem może być płacz
majchrzy napisał(a):Co to jest 300pln za spokojną głowę w trakcie wyjazdu.
Assistance 300pln za moją Mazde cx7 2.3 disi to naprawdę niewiele a jadę spokojnie nie myśląc o tym czy coś się stanie po drodze a trzeba dodać tutaj, że koszty naprawy tego samochodu to naprawdę spory wydatek który może obciążyć budżet wakacyjny. Zamiast się martwić trzeba się cieszyć wakacjami w końcu zdarzają się raz w roku
taaa ... też słyszałem o takich co to jechali do Cro z asistance w PZU, potem "psuli" samochód i wracali na koszt PZU do domu
yooshky napisał(a):m@rek napisał(a):rufus295 napisał(a):radzio327 napisał(a):Tzn?
I dlatego w następnym roku nie będziemy płacić 300 zł tylko 600, albo znikną niektóre produkty z rynku.
To nie jest wyciąganie kasy z instytucji finansowej/ubezpieczeniowej tylko z kieszeni ubezpieczonych. Rośnie ryzyko - rosną koszty, które ktoś pokrywa bo ubezpieczyciel to nie instytucja charytatywna.
dj-napster napisał(a):Trzeba pamiętać że Assistance przy full opcji pokrywa tylko koszt dowozu do warsztatu i zakwaterowanie na ileś tam dni, naprawę pokrywa się z własnej kieszeni. Czyli im nowsze auto tym gorzej bo drożej
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi