Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Starym samochodem do Cro

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 22.06.2015 22:40

Gosia i Marek napisał(a):My byliśmy trzy razy VW Westfalią T3 rocznik 1986 i w tym roku też jedziemy, a w tamtym dojechaliśmy z Kołobrzegu , aż do Albanii.

Cudne autko :D

Tak mi się kojarzy z moją młodością i hipisowskimi czasami lat 70-tych (choć autko trochę młodsze). Zazdroszczę Wam :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.06.2015 23:08

Ładna Westfalia. Widać, że dobrze przygotowana. Solar co zasila?
Jak możesz to wrzuć jakieś zdjęcia ze środka. Miałem dawno temu T3, ale w wersji ubogiej. Bardzo dobrze mi się w nim siedziało. Wadą /dla mnie/ był max 110km/h /z góry :)/ i spalanie /benzyna chłodzona powietrzem/.
Wciąż mi kołacze myśl o kupnie takiego jak wasze...i z napędem 4x4...
majchrzy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) majchrzy » 23.06.2015 05:44

:D A z Albanii do Kołobrzegu ? :D
Żart oczywiście piękny samochodzik brawo brawo :D
Adek99
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adek99 » 23.06.2015 07:53

Gosia i Marek - fajne autko
Ja w tym roku drugi raz odwiedziłem Cro (tym razem Hvar), drugi raz Focusem 2.0 benzyna rocznik 1998, drugi raz bez żadnych problemów :D
Gosia i Marek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosia i Marek » 23.06.2015 11:52

ołowiany, westfalia z napędem na 4 koła to rarytas ośmielę się powiedzieć raczej niedostępny, przynajmniej nie poniżej 35 tysięcy złotych (w stanie raczej do remontu:))
Nasze auto posiada napęd na tył, jest podniesione o 3cm, ma założoną blokadę tylnego mostu 100%, opony AT i jest westfalią od urodzenia:) Dużo na naszym rynku jest aut przerobionych na westfalię, nie mówię, że to źle ale zdobyć oryginał jest bardzo ciężko, a będzie jeszcze ciężej:)
U nas pracuje silnik 1.9 TDI, choć praca "powietrzaka" o wiele milsza dla ucha:)
Panel słoneczny zasila 2 akumulatory pokładowy i rozruchowy razem 150Ah. Na wyjeździe nigdy jeszcze nie potrzebowaliśmy podłączać się do zasilania zewnętrznego:) (najdłuższy wyjazd 22 dni)
Z Albanii też o własnych siłach dojechaliśmy. Auto do tej pory nigdy nas nie zawiodło, a podczas wyjazdu robimy średnio 5000km.
Wracając jednak do sedna tego wątku, nie jest ważny wiek auta jakim się wybieramy w podróż, a raczej jego przygotowanie do niej.
Pozdrawiam
Gosia i Marek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosia i Marek » 23.06.2015 12:14

fotki ze srodka, nad nami jeszcze jedno wyrko:)
Załączniki:
aaa.jpg
uuuu.jpg
pierwsze piętro
ggg.jpg
artwro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) artwro » 23.06.2015 12:14

Cztery razy byliśmy w CRO scenikiem rocznik 1997 2.0 benzyna+lpg automat. Nigdy nas nie zawiódł. Zawsze jednak brałem do bagażnika zapasówkę pomimo tego, że jeżdżąc w kraju zapas leżał w piwnicy.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 27.06.2015 12:37

dids76 napisał(a):Ja tak starym nie jadę, Golf IV 1,6 benzyna z 1998roku :oczko_usmiech:

Mój staruszek drogę do przeżył bezproblemowo, mam nadzieję że powrót też taki będzie :oczko_usmiech: :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.06.2015 12:45

dids76 napisał(a):
dids76 napisał(a):Ja tak starym nie jadę, Golf IV 1,6 benzyna z 1998roku :oczko_usmiech:

Mój staruszek drogę do przeżył bezproblemowo, mam nadzieję że powrót też taki będzie :oczko_usmiech: :mrgreen:

Woda zimna czy leje? :wink:
Chyba , że nad Jadranem masz wifi.. :oczko_usmiech:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 27.06.2015 13:18

anakin napisał(a):Woda zimna czy leje? :wink:
Chyba , że nad Jadranem masz wifi.. :oczko_usmiech:

Słońce i ciepła woda :oczko_usmiech: Na apartamentach byłem już o 7 i zaraz po rozpakowaniu nad morze. Teraz wróciłem się troch kimnąć (bo na wieczór się gospodarz z rakiją zapowiedział :oczko_usmiech: ), i jakoś nawet Karlovacko nie pomaga :oczko_usmiech: :mrgreen:

Chyba zaraz się zbiorę na plażę :mrgreen:
noemi_s
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) noemi_s » 29.06.2015 07:24

noemi_s napisał(a):Za miesiąc po raz kolejny ruszamy do Chorwacji Volvo V70 2,5 TDI, rocznik 1997, aktualny przebieg prawie 340 tys. km :).

Melduję, że pełnoletnie Volvo po raz kolejny dotarło bez żadnych przygód na miejsce. Przy maksymalnym obciążeniu, z czterema osobami na pokładzie i prędkościami dozwolonymi przez przepisy + max. 5% :lol: średnie spalanie 6,5 l ON.
Pozdrav :papa: :hut: !
Obrazek
m@rek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m@rek » 29.06.2015 12:51

W porównaniu do Waszych roczników mój to nastolatek - 2005. Cztery razy bez problemów, niestety tym razem 200m od kwatery odpadł tlumik :(
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 29.06.2015 13:24

m@rek napisał(a):W porównaniu do Waszych roczników mój to nastolatek - 2005. Cztery razy bez problemów, niestety tym razem 200m od kwatery odpadł tlumik :(

To słyszeli, że już jesteście :mrgreen:
m@rek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m@rek » 29.06.2015 19:21

kojacek napisał(a):
m@rek napisał(a):W porównaniu do Waszych roczników mój to nastolatek - 2005. Cztery razy bez problemów, niestety tym razem 200m od kwatery odpadł tlumik :(

To słyszeli, że już jesteście :mrgreen:

właśnie dziwne jest to że wcale nie jest glosniejszy
to ostatni tlumik i wydawało mi się że powinien "ryczec" a tu nic
max21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) max21 » 29.06.2015 19:42

noemi_s napisał(a):Melduję, że pełnoletnie Volvo po raz kolejny dotarło bez żadnych przygód na miejsce. Przy maksymalnym obciążeniu, z czterema osobami na pokładzie i prędkościami dozwolonymi przez przepisy + max. 5% :lol: średnie spalanie 6,5 l ON.
Pozdrav :papa: :hut: !
Obrazek

To super że bez problemów dojechaliście do Chorwacji.
Tyle tu było osób, które miało wątpliwości do tego autka :D
Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Starym samochodem do Cro - strona 29
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone