Spox, rozumiem...
i dodam że jeszcze będą się turlać po drogach jakiś czas.
pozdro
fly
kojacek napisał(a):Nie popadajmy w skrajność, wystarczyłoby doładowane 2-3 litry będzie trochę palić, ale i jechać: coś za coś
Rysio napisał(a):... Powiadasz że nie wiesz ile masz kucy pod maską? Rubryka P.2 dowodu rejestracyjnego :
piotrulex napisał(a):Rysio napisał(a):... Powiadasz że nie wiesz ile masz kucy pod maską? Rubryka P.2 dowodu rejestracyjnego :
Nie to żebym bronił kolegi gdyż nie taki mój zamiar
Ja też nie mam pojęcia ile kucy czy KW mają auta jakimi latami się poruszam. Wiem oczywiście gdzie jest to napisane. Nie wiem z prostej przyczyny a mianowicie absolutnie mnie to nie interesuje
Jak mnie najdzie i kupię pewnie 20to kilku letnie auto, które od lat mi się podoba to może będzie to dla mnie istotne czy mam deklarowane 299 czy 328 KM. Teraz w aucie do jeżdżenia absolutnie nie jest to dla mnie istotne
Rysio napisał(a):W Waszych stwierdzeniach zastanawia mnie natomiast jedno Jak kupujecie samochód. To dlatego że czerwony
fly napisał(a):...e chyba żartujesz?
Gdy dzwonie do mechanika zamówić serwis (m.in. będę robić rozrząd) tak jak na przykład teraz przed świętami,
to jedno z pierwszych o co pyta mechanik:
-A jakie tam serduszko w tej alhambrze bije?
a ja na to:
-a takie i takie
A on na to:
-a ile koników tam bryka pod maską?
a ja na to:
-a tyle i tyle
A on na to:
to poprosze o sms-a z Vin-em żeby się upewnić.....albo pełnia szczęścia bo sobie kupił przyczepkę (DMC +/-1000kg) do ciągania np. łódki,rib-a, pociągną parę razy aż uszczelkę
z pod głowicy wywiało i zdziwony. Podobnie zresztą z skibox-em, zapakuje rodzinkę dowali bambetli, box-a na dach i....pojechane.
... a i jeszcze zdziwiony że tak załadowany jak się w końcu rozbujał i wyprzedzał tira to latał na drodze jak przysłowiowy "Żyd po pustym sklepie".
Do nikogo nie pije, ale uważam iż jest to niemal elementarna wiedza jeśli ktoś o sobie mówi że jest kierowcą.
pozdro
fly
fly napisał(a):A... i nie byłbym sobą, gdybym nie pomógł kol. bluesman ,
...otóż 17 letnia Toyota Avensis to auto z rocznika 2000 czyli Awensis I,
ale że to rocznik '00 to tu pojawia się problem, ponieważ w roku 2000 Avensis I przechodził facelifting oraz modernizację układów. W modelu z roku 2000 stosowano dwie jednostki benzynowe o pojemności 1, 6 litra, jedna generowała moc 74 kW czyli 101 KM, a druga 81kW czyli 110 KM.
pozdro
fly
bluesman napisał(a):Kupuję auto, na ktore mnie stać, a nie to, które mi się podoba
Janusz Bajcer napisał(a):bluesman napisał(a):Kupuję auto, na ktore mnie stać, a nie to, które mi się podoba
Kupowałem auta na które mnie było stać ... i które mi się podobało
Ostatnio kupiłem takie, na które było mnie stać ... i które uwodzi bez końca
bluesman napisał(a):Szczęściarz
Janusz Bajcer napisał(a):bluesman napisał(a):Szczęściarz
To ostatnie widziałeś
Nawet chyba zdjęcie pstrykałeś
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi