rufus295 napisał(a):A jaki przebieg masz?
242tyś; stricte przy silniku nic nie robione do tej pory, tylko osprzęt;
nie jest ona już dużo warta, ot 1 wypłata, i nie wiem czy nie pociągnąć do końca, tym bardziej, że buda się trzyma...
te kiero napisał(a):Jak pewnie niektórzy zauważyli, zapowiedziałem mojej 14letniej (niedługo 15letniej) Megance, że już nie zobaczy Jadrana... (choć jeszcze się waham),
w dużej mierze z uwagi na to, że nie ma sensownego ubezp. ASS. na sporą ilość km dla starszych samochodów;
jednak obecnie po przeglądzie tego co mnie interesuje i co jest na rynku (kilka szt na portalach + kilka w okolicy),
mam wątpliwości czy "zwycięski skład" - który wiem co ma i co go boli - wymieniać na coś młodszego o powiedzmy 5lat i jakieś ~60-70tyś km mniej na liczniku. Szału z wyborem nie ma, niektóre egz podejrzane, niektóre ponad budżet, w sumie na auto 10letnie również nie ma dużo ofert ASS. ze zwiększonym limitem km. Coraz bardziej skłaniam się do wersji, by jednak dać jeszcze szansę Megance (z ASS. na 150km), podskładać i dopiero kupić coś młodszego.
discoshaker90 napisał(a):...Także wszystkich, którzy mają obawy co do wyjazdu starszym autem zapewniam że nie ma się czego bać o ile dbacie o swoje auto...
discoshaker90 napisał(a):...Stare auta gdy są zadbane wytrzymają więcej niż nowy naszpikowany elektroniką i obliczony tak żeby wytrzymać gwarancję lub nawet mniej szrot z salonu ...
Sol-Wagon napisał(a):eee, czasami można jeszcze kupić coś "normalnego" w salonie i niekoniecznie ma to więcej elekktroniki iż Astra G...
danol148 napisał(a):Astry G mają 1 feler komputer silnika jest przykręcony do bloku co z drganiami i wysoką temp. powoduje odklejanie się ścieżek przerabiałem to z moją 2 razy za 3 razem wywaliłem komputer na pokrywę silnika od góry i doprowadziłem dodatkowy dolot powietrza bezpośrednio na kompa.
szaki17 napisał(a):W polskim wydziale komunikacji nie czepiali się że nie tłumaczone, że takie i owakie
A cena 250 kun to jak za darmo, dostali auto w którym wymienić silnik i jazda, może je spotkasz w następnych latach
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi