napisał(a) Kobal66 » 08.08.2017 07:07
karoka65 napisał(a):luk006 napisał(a):karoka65 napisał(a):Aha żeby dodać Ci odwagi i żebyś uwierzył w "moc" starych aut dopowiem Ci że to e60 to dopiero mam zaliczkowane, nie widziałem go na oczy
Jutro jedziemy rano z synem odebrać go z Płocka.
Olej zdąży się wymienić do czwartku
Tym bardziej gratuluję odwagi...
Hmmm? to nie odwaga, wystarczyło mi te 400km żeby podjąć ostateczna decyzję.
Jedzie e38 z 1999 i e60 kupione 2 dni temu
Co do tych wspomnianych przez Ciebie obaw i prawd jadąc nowym autem odebranym dopiero z salonu też nie wiesz czy nie zdefektuje Ci za pierwszym zakrętem za salonem
To tylko kupa złomstwa która ma Ci wozić poopę a jest tam tyle "niewiadomych" że nigdy pewności nie ma czy stare czy nowe, zesrać się może
Tak oczywiście nie wiesz czy nowe z salonu nie zdefektuje ale, masz assistance i gwarancję więc nic Cię nie obchodzi.
Samochód jedzie lawetą do ASO Ty zastępczym jedziesz dalej, nie przerywasz wakacji, nie martwisz się kosztami bo jest gwarancja.
Defekt takiego E60 gdzie 70% populacji stanowią stare diesle co to niemiec płakał jak sprzedawał... zakładam że świadomy kierowca kupuje do tego assistance holują go do warsztatu i naprawa kosztuje często więcej niż wakacje bo znajomy mechanik został w kraju.
Sam kupuję głównie używane samochody i zmieniam je bardzo często bo to ekonomicznie bardziej opłacalne. Do tej pory każdy mój wyjazd do Cro to samochody używane co prawda dość młode, ale używane. Każdy był bardzo dokładnie sprawdzony i po przeglądzie na ok miesiąc przed wyjazdem aby wyeliminować ew. błędy mechanika w trakcie przeglądu. Tegoroczny wyjazd będzie prawdopodobnie nowym samochodem i ja tam czuję się z tym baaardzo komfortowo.
Nie wmawiaj proszę nikomu że wyjazd na wakacje kupionym tydzień temu 14 letnim samochodem to genialny pomysł.
Ba nawet lepszy niż wyjazd nowym samochodem.
Oczywiście trzymam kciuki za szczęśliwe i udane wakacje.
Sam z przyjemnością pojechałbym na wakacje po europie sprawdzonym zadbanym E38 które miałbym od dłuższego czasu bo to dla mnie najpiękniejsze BMW ever i sam myślę o zakupie jakiegoś klasyka ale to już inna bajka,