Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Starym samochodem do Cro

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 01.07.2016 14:39

luk006 napisał(a):
majchrzy napisał(a):Mam ( moją Babcie) Octavie TOUR z 2006 roku z silnikiem 1.9 TDI - 90KM ale z turbiną ze zmienna geometrią więc 2006 jeszcze były produkowane.
Kiedyś słyszałem ile jest kilometrów z Monachium do Warszawy -100 000 km, taki kawał znajomego handlarza :)

Wygląda na to, że nie wiem co sprzedawałem jako pracownik Skoda Auto Polska :-).

Składaka miał i się cieszy :mrgreen:
majchrzy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) majchrzy » 04.07.2016 05:23

Samochód jako nowy kupiony w salonie z wyprzedaży rocznika w 2006 roku (silnik o kodzie ALH). Być może składak i spawany z dziesięciu :)
grzesiek-swidnica
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzesiek-swidnica » 04.07.2016 14:00

majchrzy napisał(a):Samochód jako nowy kupiony w salonie z wyprzedaży rocznika w 2006 roku (silnik o kodzie ALH). Być może składak i spawany z dziesięciu :)

Ponoć każda Octavia od 1 września nie będzie wpuszczana do Cro z uwagi na to iż Octaviami jeżdżą sami piwosze, a władze Tucepi uruchamiają sztab kryzysowy na wypadek braków złotego trunku w Konzum w terminie od 1 do 13 września :mrgreen:
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 04.07.2016 20:58

grzesiek-swidnica napisał(a):
majchrzy napisał(a):Samochód jako nowy kupiony w salonie z wyprzedaży rocznika w 2006 roku (silnik o kodzie ALH). Być może składak i spawany z dziesięciu :)

Ponoć każda Octavia od 1 września nie będzie wpuszczana do Cro z uwagi na to iż Octaviami jeżdżą sami piwosze, a władze Tucepi uruchamiają sztab kryzysowy na wypadek braków złotego trunku w Konzum w terminie od 1 do 13 września :mrgreen:

To by musieli wszystkie samochody z polskimi blachami zawracać ;-)
majchrzy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) majchrzy » 05.07.2016 05:20

grzesiek-swidnica napisał(a):

To samo się tyczy Peugeot-ów 307 w kombi :)
A dodatkową kontrolą będą traktowani kierowcy tych francuskich arcydzieł motoryzacji, którzy na czas pobytu będą mieli podawany brom z troski o tutejsze kobiety. Ponoć w połączeniu z Oktaviuszami stanowią większe zagrożenie nić plaga uchodźców :)
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 05.07.2016 07:01

Przynajmniej nie będą mieli nadwyrężonych nadgarstków...:p
MMucha
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) MMucha » 11.07.2016 11:23

a mi się tak przypomniało ogłoszenie - już z rok wisi na różnych portalach

http://www.gumtree.pl/a-samochody-osobowe/wroclaw/02001-daewoo-lanos-sedan-oddam-za-drobne-%2B-lpg/1001702443020910661079409

Auto przynajmniej sprawdzone :)
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 14.07.2016 19:02

Cytryna dostała nowe tuleje wahaczy z przodu, nową osłonę pod silnik i przeszła gruntowny przegląd.
Gotowa do wyjazdu :D
JoannaMaxel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaMaxel » 14.07.2016 21:22

słoma79 napisał(a):Cytryna dostała nowe tuleje wahaczy z przodu, nową osłonę pod silnik i przeszła gruntowny przegląd.

Vento wraca :-( spisuje się na medal :-)
PS. App na Was czeka :-)
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 14.07.2016 21:34

JoannaMaxel napisał(a):
słoma79 napisał(a):Cytryna dostała nowe tuleje wahaczy z przodu, nową osłonę pod silnik i przeszła gruntowny przegląd.

Czekam jak dzieciak na Gwiazdora na Twoją relację :oczko_usmiech:
JoannaMaxel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaMaxel » 14.07.2016 23:07

słoma79 napisał(a):
JoannaMaxel napisał(a):

Czekam jak dzieciak na Gwiazdora na Twoją relację :oczko_usmiech:

A ja na twoją ;-) ciekawa jestem jak ci się spodoba mój raj :-)
Moja relacja zacznie się pewnie jak trochę ochłonę ... I jak zatęsknię...hyyy czyli już powinnam zacząć pisać, choć właściwie to ja jestem jeszcze w trasie :-) za 46 km będziemy w hotelu w Czechach :-(
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 06.08.2016 11:55

Obrazek
Teraz 2x Bałkany (2001 rok, 2.5 benzyna)
Obrazek
Wcześniej 11x Bałkany (2000 rok, 1.9 benzyna)

Za nic w świecie nie kupiłbym nowej maszyny- nie z racji ceny, a z powodu żywotności nowych maszyn.

Nie uważam by auta, którymi jeżdżę/jeździłem zwać "dziadkami", bo technicznie są sprawniejsze i mocniejsze od wyżyłowanych, "nowoczesnych" puszek aluminium. Potrafiłem przyjść o 14 z pracy, załatwiając sobie tego samego dnia 9 krzyżyków (9 dni wolnego) i powiedzieć do żony : "pakujemy się i o 18 wyjeżdżamy do Budvy", przed samym wyjazdem sprawdzając tylko stany płynów eksploatacyjnych. A w nowych?

Sam szukam teraz E24.
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 06.08.2016 14:34

Masz rację, bo bemewe w benzynie, do tego zadbane są niezniszczalne...
Ale za 15 lat będziemy musieli kupić auto "plastikowe"...bo innych nie będzie...
Jak dobrze się poszuka, to jeszcze coś nowego z normalnym silnikiem się znajdzie...od nowości te 250-300 tys. ludzie w 10 lat przejeżdżają...
rafal1435
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafal1435 » 07.08.2016 14:52

Skonczcie pisać wypociny, nie kupujesz nowego auta ze względu na żywotność a nie cenę? Przestań... Kupił byś nową bmke 5 i pojeździl 100tys bez żadnej awarii (dla niektórych to 10lat jezdzenia) ale ani ciebie ani mnie nie stać na nową bmke 5 czy audi a6 dlatego jeździmy starymi furami (sam mam a6 z 03r 2.5tdi z multitroniciem czyli niby najgorsze zestawienie a na szafie 460tys i jezdzi), za rok planuje A6 C6 bo nie można stać w miejscu a gadanie żywotności i plastikowowsci samochodów będą z pokolenia na pokolenie
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.08.2016 09:48

krbaton napisał(a):
MastaBean napisał(a):
fabio007 napisał(a):Jeżdżę obecnie 18-letnim passatem z przebiegiem blisko 300 tys. km. W Niemczech przegląd podbity do 2017 r. W Polsce bez żadnych kombinacji przechodzi przeglądy i nikt nie wierzy, że to auto ma tyle lat i tyle przejechane.

Wszystkie rzeczy robioną na bieżąco, auto od prawie 2 lat eksploatowane codziennie.

Bez obaw wsiadłbym dzisiaj czy jutro i pojechał nim do Chorwacji :) Zresztą mam nadzieję, że w tym roku będzie taka okazja :)

Pozdrawiam posiadaczy 'starych' i sprawdzonych samochodów i do zobaczenia w trasie do Cro :)

Ja w tym roku wybieram się ponad 16-letnią Vectrą B. W ubiegłym roku autko dało radę. Mam nadzieję, że i w tym się spisze :)

Moja była już 8 x :) i całkiem możliwe, że i będzie 9 ;)
Rocznik 2001 2.2 DTI 2790000 - wszystko co się miało zepsuć już to zrobiło ale nigdy na trasie do HR :)

No i była :) 2900 km przejechane 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Starym samochodem do Cro - strona 77
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone