Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Starym samochodem do Cro

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Akc3nt
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Akc3nt » 31.05.2016 11:03

matufa napisał(a):niby racja choć nie zawsze kolega niedawno kupił renault Laguna III 3.5 V6 240KM to miał być taki lans na wypasie jeżdzi sporo po mieście i po pierwszych tygodniach użytkowania laguny do pracy dojeżdza matizem(żony) a laguna jeżdzi w wekendy i to nie wszystkie

Hehe znam ten przeskok, jak przesiadłem się z Puga 206 z silniczkiem 1,4 hdi co paliło 4-5 po mieście, na Avensis 2.2l gdzie spalanie w mieście wychodzi 7-8l to aż rowerem zacząłem do pracy dojeżdzać :)
Komfort kosztuje, ale na trasie do CRO pełna po brzegi i 4 osoby na pokładzie Avka spaliła 5,1 litra na całej trasie >3000km. Byłem przemiło zaskoczony :D
majchrzy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) majchrzy » 31.05.2016 11:13

cyp3k napisał(a):W tym roku jedziemy moim spełnieniem marzeń Audi S6 C5 z 2003r 4.2V8 Benz + gaz (jeśli zdążę założyć)

Zakładaj LPG i do przodu. Z własnego doświadczenia wiem, że im więcej samochód pali tym bardziej opłaca się LPG. Bardzo szybko się zwraca koszt instalacji (myślę, że jeżeli pojedziesz na wakacje to zwróci Ci się po 0,5 roku).
matufa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matufa » 31.05.2016 11:19

potwierdzam kolega o którym wcześniej pisałem kupując Lagune III 3.5 V6 240KM miał zamiar wstawić gaz i rozczarowanie odwiedził kilka punktów i nigdzie mu nie chcą założyć gazu do tego silnika ale dalej próbuje jak narazie z marnym skutkiem nie wiem dlaczego ale jakieś przepisy czy coś
majchrzy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) majchrzy » 31.05.2016 11:55

Na pewno zagazują mu w Renault bez problemu. Jest forum LPG i tam niech szuka pomocy ja tam znalazłem "gazując" swoją mazdzię.
Rozmawiałem z fachowcem co mi zakładał gaz i powiedział, że nie ma samochodów co nie można ich zagazować każdy się da. Proponował mi zagazowanie 1.9tdi hehehehe
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 31.05.2016 12:50

kojacek napisał(a):
matufa napisał(a):
cyp3k napisał(a):W tym roku jedziemy moim spełnieniem marzeń Audi S6 C5 z 2003r 4.2V8 Benz + gaz (jeśli zdążę założyć)

oj nawet na gazie sporo to pali co 200-300 km potrzebny będzie postój na zatankowanie

Ale jak ktoś kupuje taki samochód to raczej nie po to, by szukać oszczędności w podróży ;)

Ludzie zawsze pozostaną dla mnie zagadką :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 31.05.2016 13:33

matufa napisał(a): kolega niedawno kupił renault Laguna III 3.5 V6 240KM to miał być taki lans na wypasie jeżdzi sporo po mieście ..

:lool: :lool: :lool:
A złoty łańcuch też ma?
Sorry...nie mogłem się powstrzymać. :oops:
:mrgreen:
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 31.05.2016 17:54

matufa napisał(a):
kojacek napisał(a):
matufa napisał(a):

oj nawet na gazie sporo to pali co 200-300 km potrzebny będzie postój na zatankowanie

Ale jak ktoś kupuje taki samochód to raczej nie po to, by szukać oszczędności w podróży ;)

niby racja choć nie zawsze kolega niedawno kupił renault Laguna III 3.5 V6 240KM to miał być taki lans na wypasie jeżdzi sporo po mieście i po pierwszych tygodniach użytkowania laguny do pracy dojeżdza matizem(żony) a laguna jeżdzi w wekendy i to nie wszystkie

Nie wiem dlaczego, ale zestawienie słów "Renault Laguna" i "lans" jakoś mi nie pasuje :mrgreen:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 31.05.2016 19:19

kojacek napisał(a):
matufa napisał(a):
kojacek napisał(a):
matufa napisał(a):

niby racja choć nie zawsze kolega niedawno kupił renault Laguna III 3.5 V6 240KM to miał być taki lans na wypasie jeżdzi sporo po mieście i po pierwszych tygodniach użytkowania laguny do pracy dojeżdza matizem(żony) a laguna jeżdzi w wekendy i to nie wszystkie

Nie wiem dlaczego, ale zestawienie słów "Renault Laguna" i "lans" jakoś mi nie pasuje :mrgreen:

Jedż na wiochę to się zdziwisz :D
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 31.05.2016 19:27

Z napisał(a):
kojacek napisał(a):Nie wiem dlaczego, ale zestawienie słów "Renault Laguna" i "lans" jakoś mi nie pasuje :mrgreen:

Jedż na wiochę to się zdziwisz :D

Znaczy co? To będzie uznane za lepsze niż "Passat w dyzlu" albo "Golf w dyzlu", że o Audi nie wspomnę?
I do tego obowiązkowo "ksenonki z Biedronki".
jaachu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaachu » 31.05.2016 19:31

anakin napisał(a):
matufa napisał(a): kolega niedawno kupił renault Laguna III 3.5 V6 240KM to miał być taki lans na wypasie jeżdzi sporo po mieście ..

:lool: :lool: :lool:
A złoty łańcuch też ma?
Sorry...nie mogłem się powstrzymać. :oops:
:mrgreen:

A co ty do tych łańcuchów żeś się przyczepił :oczko_usmiech: zawsze ktoś może sobie kupić z tombaku :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 31.05.2016 19:39

jaachu napisał(a):A co ty do tych łańcuchów żeś się przyczepił :oczko_usmiech: zawsze ktoś może sobie kupić z tombaku :mrgreen:

Oj tam zaraz przyczepił.......do zestawu mi pasuje. :oczko_usmiech:
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 31.05.2016 19:54

anakin napisał(a):
jaachu napisał(a):A co ty do tych łańcuchów żeś się przyczepił :oczko_usmiech: zawsze ktoś może sobie kupić z tombaku :mrgreen:

Oj tam zaraz przyczepił.......do zestawu mi pasuje. :oczko_usmiech:

Łańcuch do Laguny? Nie do BMW? ;) Do tego koniecznie ze smołą na wszystkich szybach, no dobra, przednia może być nieco jaśniejsza ;)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 31.05.2016 19:56

kojacek napisał(a):Łańcuch do Laguny? Nie do BMW? ;) Do tego koniecznie ze smołą na wszystkich szybach, no dobra, przednia może być nieco jaśniejsza ;)

Powiedzmy, że bardziej miałem na myśli lans na wypasie i jazdę po mieście. :wink:
Marka ma tutaj mniejsze znaczenie. :oczko_usmiech:
Tym bardziej, że już Matizem jeździ. :mrgreen:
jaachu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaachu » 31.05.2016 20:00

anakin napisał(a):
kojacek napisał(a):Łańcuch do Laguny? Nie do BMW? ;) Do tego koniecznie ze smołą na wszystkich szybach, no dobra, przednia może być nieco jaśniejsza ;)

Powiedzmy, że bardziej miałem na myśli lans na wypasie i jazdę po mieście. :wink:

No to ja pomimo łańcucha :mrgreen: szkoda że srebrnego :( bujam się starą megana, ale za to w dti :D
matufa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matufa » 31.05.2016 22:07

anakin napisał(a):

jak mu spalanie w mieście wyszło 18 litrów bo ze świateł lubi sobie czasem przykozaczyć to dziura budżetowa się zrobiła bo dziennie po mieście ok 40km robi i jest częstym klientem orlenu zresztą znam na pęczki takich jak on (pracuje w firmie która tylko w jednym zakładzie w mieście) a są 2 zatrudnia 500 osób zastaw się a postaw się w domu dzieciaki płaczą bo kobieta nie ma co do gara włożyć ale szpan na beemy miśki itp jest aby tylko zaimponować kolegom
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Starym samochodem do Cro - strona 69
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone