Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Starigrad Paklenica

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rafał Miś
Autostopowicz
Starigrad Paklenica

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał Miś » 03.02.2006 06:11

Interesuje mnie Starigrad Paklenica -Kuća Tomić,Kuća Tomić czy byłktoś tamto są domy podobno nad samym morzem.Zrobiłem wstępną rezerwację
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.02.2006 08:15

Rafał Miś napisał(a):Interesuje mnie Starigrad Paklenica -Kuća Tomić,Kuća Tomić czy byłktoś tamto są domy podobno nad samym morzem.Zrobiłem wstępną rezerwację

Mam rozumieć, że jesteś skałkowcem. Masz dużo szczęścia. Od momentu, jak uruchomili autostradę, ruch na jadrance zdecydowanie się zmniejszył. Domy są po obu stronach drogi. Dojście do wejścia do Parku Paklenica wymaga spaceru. Można podjechać samochodem. Parking jest za darmo. Jeżeli w środku nie ma miejsca, zostawiasz auto na zewnątrz. W środku dowożą bodajże z 2 km busem. Gratis.
Jeżeli miejsce na wypoczynek niekoniecznie z preferencją Paklenicy, to wybrałbym gdzieś indziej. Miejscowości przy drodze nie są klimatyczne :lol: :lol: :lol:
Brak ryneczków, knajp, etc.
Pozdrawiam
FUX
Rafał Miś
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał Miś » 03.02.2006 11:05

Nie jestem skałkowcem.Chce jechać tylko wypocząć z dzieciami małym i kusi mnie ta oferta bo jest tania i jest blisko odemnie 900-podobno km.
byłem na Hvarze autobusem i miałem 1 dziecko 3 lata a teraz mam więcej i jeszcz mniejsze.proszę o poradę co zrobić czy warto jadę z kolegą który ma też małe dziecko.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.02.2006 11:23

Rafał Miś napisał(a):Nie jestem skałkowcem.Chce jechać tylko wypocząć z dzieciami małym i kusi mnie ta oferta bo jest tania i jest blisko odemnie 900-podobno km.
byłem na Hvarze autobusem i miałem 1 dziecko 3 lata a teraz mam więcej i jeszcz mniejsze.proszę o poradę co zrobić czy warto jadę z kolegą który ma też małe dziecko.

Jeżeli mnie pytasz o zdanie, to odpowiem Ci, że tam bym się nie wybrał. Co oznacza tanio? 10 euro/os/dzień to mniej więcej norma. Może być więcej, może być mniej.
Co za różnica 100 czy 150 km więcej. 15-20 euro za paliwo.
Wam potrzeba, patrząc na wiek dzieci, raczej kwatery blisko plaży i to najlepiej z drzewami, aby pociechy mogły się ewentualnie zdrzemnąć.
Apartament 500 i więcej metrów od plaży moim zdaniem mija się z celem. Wielokrotnie obserwowałem rodziców obładowanych zabawkami, parasolami, napojami jedzeniem, etc. wędrujących z odległych części miejscowości, bo było taniej. Pamiętajcie, że od rana do wieczora na plaży nie wysiedzicie!!!!
3-4 godziny i trzeba uciekać lub się chować pod drzewami lub parasolami.
Poczytajcie Forum, weźcie mapę Chorwacji do ręki, potem pogooglajcie na stronach chorwackich danej miejscowości i ewentualnie potem pytajcie, czy warto.
FUX
beata0610
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata0610 » 07.02.2006 18:49

Rafał Miś napisał(a):Interesuje mnie Starigrad Paklenica -Kuća Tomić,Kuća Tomić czy byłktoś tamto są domy podobno nad samym morzem.Zrobiłem wstępną rezerwację

Witam! też się tam wybieramy!Jedziemy w trzy rodziny z 6 dzieci,wprawdzie nie takie małe jak Twoje,ale dzieci.Ja tez puściłam pytanko na forum i dostałam 2 pozytywne informacje,że jest piękniue,że środek parku naRODOWEGO ITP.mY ZDECYDOWALIśMY SIę POJECHAć,wysłaliśmy juz zaliczkę.Czy to jest oferta od pana Krzysztofa z Gołkowic?Wiem,że niedaleko od naszego domu(Kuca Busljeta) jest hotel na teren,którego można wejść za darmo i korzystać też za darmo z kompleksu basenó,5 razy w tygodniu odbywaja się tam dyskoteki i są animacje dla dzieci.My jedziemy z Krakowa,a zdecydowaliśmy sie na termin od 30 lipca do 13 sierpnia.A Twoja "wycieczka "kiedy wyrusza?Podaję mojego maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl Pozdrowionka :lol:

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone