napisał(a) FUX » 03.02.2006 11:23
Rafał Miś napisał(a):Nie jestem skałkowcem.Chce jechać tylko wypocząć z dzieciami małym i kusi mnie ta oferta bo jest tania i jest blisko odemnie 900-podobno km.
byłem na Hvarze autobusem i miałem 1 dziecko 3 lata a teraz mam więcej i jeszcz mniejsze.proszę o poradę co zrobić czy warto jadę z kolegą który ma też małe dziecko.
Jeżeli mnie pytasz o zdanie, to odpowiem Ci, że tam bym się nie wybrał. Co oznacza tanio? 10 euro/os/dzień to mniej więcej norma. Może być więcej, może być mniej.
Co za różnica 100 czy 150 km więcej. 15-20 euro za paliwo.
Wam potrzeba, patrząc na wiek dzieci, raczej kwatery blisko plaży i to najlepiej z drzewami, aby pociechy mogły się ewentualnie zdrzemnąć.
Apartament 500 i więcej metrów od plaży moim zdaniem mija się z celem. Wielokrotnie obserwowałem rodziców obładowanych zabawkami, parasolami, napojami jedzeniem, etc. wędrujących z odległych części miejscowości, bo było taniej. Pamiętajcie, że od rana do wieczora na plaży nie wysiedzicie!!!!
3-4 godziny i trzeba uciekać lub się chować pod drzewami lub parasolami.
Poczytajcie Forum, weźcie mapę Chorwacji do ręki, potem pogooglajcie na stronach chorwackich danej miejscowości i ewentualnie potem pytajcie, czy warto.
FUX