Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Starigrad-Paklenica - czyli niedrogi wyjazd 2010

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrf
Weteran

Postnapisał(a) piotrf » 15.02.2011 01:06

piekara114 napisał(a):. . . może jeszcze skrobnę wizytę z 2009 roku w Poreciu :?:

Nie zastanawiaj sie zbytnio - pisz :D

piekara114 napisał(a):. Spodobało mi się spisywanie wspomniej. W tym roku (chyba Vinisce w ciemno jednak i w małym składzie) będę dokładnie notować co i jak :D Przyda się przy pisaniu relacji :papa:

Tym lepiej dla nas :D

Dzieki za relację , fajnie było dlatego będę czekał na kolejną :D

Pozdrawiam
Piotr
anielicanatka
Odkrywca

Postnapisał(a) anielicanatka » 18.02.2011 20:45

Przeczytałam z przyjemnością (też jestem na wpół ślepa-8,5) :wink:
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 18.02.2011 21:06

anielicanatka napisał(a):(też jestem na wpół ślepa-8,5) :wink:

Witam współcierpiącą :? :)
ja nie aż tak, ale co roku -0,25 więcej - tak to jest jak spędza się pół dnia przed kompem, a od półroku kolejne pół z połowy (reszta to śpię) czytając to kochane forum :hearts:
leszel
Odkrywca

Postnapisał(a) leszel » 16.03.2011 12:13

Mam pytanie o uciążliwość drogi przelotowej Starigard-Seline. Czy mieszkając tuż przy niej da się wytrzymać?
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 16.03.2011 14:11

leszel napisał(a):Mam pytanie o uciążliwość drogi przelotowej Starigard-Seline. Czy mieszkając tuż przy niej da się wytrzymać?

Sama mieszkałam przy tej drodze - żadnego problemu nie było. Aut dosłownie kilka przejeżdżało, tłoczniej się robiło pod wieczór jak wjeżdżali autami do "centrum" :D Auta drogą, ludzie też drogą i się lekko korkowało, ale mieszkanie (dla mnie przynajmniej nocowanie, bo praktycznie tyle byłam w apartamencie) przy drodze to żadnej problem w przypadku Starigradu
leszel
Odkrywca

Postnapisał(a) leszel » 16.03.2011 14:53

Piekaro, a mógłbym Cię prosić o kontakt?
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
mnowak355
Odkrywca
Pięknie

Postnapisał(a) mnowak355 » 09.06.2011 17:56

Witam
Widzę że jesteście w temacie, więc pozwolę sobie zapytać Zarezerwowaliśmy pobyt między Starigradem a Seline. Marzy mi się jednak poplażować chociaż jeden lub kilka dni na jakiejś naprawdę fajnej, cichej tzw. rajskiej plaży. Mam prośbę do wszystkich którzy znają jakieś fajne miejsce o podpowiedź. Jestem tak zdeterminowany że mogę dojechać nawet paręnaście kilometrów. Proszę o jakiś namiar a tegoroczne wakacje uznam za idealne.
Pozdrawiam
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 10.06.2011 08:27

Seline, Starigrad - raczej rajskie plaże to nie są jak te pokazywane na tym forum :(

Najlepiej jakbyś podjechał na Pag - tam wzdłuż drogi pełno zatoczek i tam gdzie stoi choć jedno, dwa auta, pewno w dół jest jakaś samotna zatoczka.
Ja wracając z miasta Pag, już po całodziennej wycieczce, kąpieli na miejskiej plaży (nie znałam tego forum :oops: znalazłam właśnie taką jedną zatoczkę - dojście ciężkie, ale widok jak z folderów turystycznych.
Poczytaj relacje z Pagu - tam co chwila, ktoś podrzuca namiar na ciekawa zatoczkę.

Miłego wypoczynku i pozdrów :papa: ode mnie Vecką Kulę
Franz
Legenda

Postnapisał(a) Franz » 10.06.2011 08:40

Skorzystałem z okazji i zapoznałem się z Twoją relacją. Dopiero teraz - jakoś mi umknęła wcześniej.

Lubię te okolice, więc z przyjemnością przemierzyłem je i z Wami. :)

Pozdrawiam,
Wojtek
mnowak355
Odkrywca

Postnapisał(a) mnowak355 » 10.06.2011 17:53

Dziękuję za odpowiedź. Spróbuje się wybrać na jakąś wycieczkę w kierunku Pagu to zobaczymy. Poczytam jak radzisz relacje z wyspy, może coś znajdę.
Pozdrawiam, a pozdrowienia oczywiście przekażę.

piekara114 napisał(a):Seline, Starigrad - raczej rajskie plaże to nie są jak te pokazywane na tym forum :(

Najlepiej jakbyś podjechał na Pag - tam wzdłuż drogi pełno zatoczek i tam gdzie stoi choć jedno, dwa auta, pewno w dół jest jakaś samotna zatoczka.
Ja wracając z miasta Pag, już po całodziennej wycieczce, kąpieli na miejskiej plaży (nie znałam tego forum :oops: znalazłam właśnie taką jedną zatoczkę - dojście ciężkie, ale widok jak z folderów turystycznych.
Poczytaj relacje z Pagu - tam co chwila, ktoś podrzuca namiar na ciekawa zatoczkę.

Miłego wypoczynku i pozdrów :papa: ode mnie Vecką Kulę
czekor68
Cromaniak

Postnapisał(a) czekor68 » 26.06.2011 14:59

mnowak355- jadąc ze Staigradu w kierunku Karlobagu napewno znalazłbyś jakąś dziewiczą plażę jest to droga tuż obok Jadranu.
śliweczka
Odkrywca

Postnapisał(a) śliweczka » 01.07.2011 21:56

witam :)
wybieramy się do Starigradu 1 sierpnia więc z przyjemnością i uwagą przeczytałam całą relację! dzięki za wszystkie cenne podpowiedzi i wskazówki :)
pozdrawiam
babciaolkairysia
Globtroter

Postnapisał(a) babciaolkairysia » 02.07.2011 20:20

Witam

Jadę w sierpniu i będę w tym samym pensjonacie , mam pytanie bo chciałabym zaliczyć rejs statkiem , czy są tam takie możliwości i jak z cenami.
Chciałabym zapytać jeszcze jak wyposażenie kuchni czajnik bezprzewodowy był ? bo nie wiem czy zabierać .8)
dakard
Odkrywca

Postnapisał(a) dakard » 04.07.2011 15:30

Przy okazji pobytu w Starimgradzie opócz tego o było opisane koniecznie nalezy zobaczyć kanion rzeki Zrmanja ( za jesenice w prawo ) i pojechać autem w góry ( w Jasenice w lewo ), gorąco polecam.
dakard
Odkrywca

Postnapisał(a) dakard » 04.07.2011 15:32

piekara, byliśmy w tym samy czasie ( mieszkałem w pensjonacie Kika na przeciwko targu owocowo-warzywnego i piekarni ) :) Za tydzień ponownie ruszam do Starigradu a w drodze powrotnej Zakopane i park ruchomych dinozaurów koło Krakowa :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Starigrad-Paklenica - czyli niedrogi wyjazd 2010 - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies