Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Starigrad -Ivan Dolac

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Andrzej G
Croentuzjasta
Starigrad -Ivan Dolac

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 06.09.2006 08:25

Witam,
Pytanie do tych co przejeżdżali tą trasą,jak lepiej jechac-przez Jelse ,czy takim skrócikiem przez Vrsnik
ps.jeszcze tylko 2 dni do wyjazdu :lol: :lol: :lol:
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 06.09.2006 08:49

z tego co zauważyłem wszyscy tam łącznie z tubylcami jeżdżą prze Jelsę, choć nie jest powiedziane że droga przez Vrsnik ni okaże się oki - choć osobiście nią nie jechałem, zresztą różnica w odległości jest bardzo niewielka. Generalnie droga Jelsa - Ivan Dolac zajmuje max do 1/2 h
Ostatnio edytowano 06.09.2006 09:05 przez rich72, łącznie edytowano 1 raz
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 06.09.2006 09:02

rich72 napisał(a):z tego co zauważyłem wszyscy tam łącznie z tubylcami jeżdżą prze Jelsę

dzięki ,tak też sądziłem,ale kto pyta mniej błądzi :D
pozdrawiam
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 06.09.2006 20:19

Lepiej przez Jelsę, jednak bardzo ostrożnie. Zwłaszcza przez Pitve, / ale tylko pierwszy raz/. Później do wszystkiego się człowiek przyzwyczai, i nasza zakopianka w grudniu, to bułka z masłem. :lol: Życczę wspaniałej pogody, choć ta na Hvarze jest niezawodna, podobnie jak ceny.... pozdr. :D
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 06.09.2006 21:49

majeczka napisał(a):Lepiej przez Jelsę, jednak bardzo ostrożnie. Zwłaszcza przez Pitve, / ale tylko pierwszy raz/. Później do wszystkiego się człowiek przyzwyczai, i nasza zakopianka w grudniu, to bułka z masłem. :lol: Życczę wspaniałej pogody, choć ta na Hvarze jest niezawodna, podobnie jak ceny.... pozdr. :D

Dzięki za życzenia ,ale prognozy pokazują chmurki ,ale czy im (prognozie) wierzyć ,Nie ważne zresztą w ubiegłym roku pogoda też była mieszana troche plażowo i trochę na zwiedzanie
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 10.09.2006 17:00

a ja dziś wróciłam z Ivan Dolac- było bosko... Muszę się zebrać i napisać coś więcej, ale to później.
Ale faaaajnie było...buuuu
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 10.09.2006 18:19

jaka pogoda było po 2 września w Ivan Dolać i gdzie (w jakiej części mieszkaliście). Ja relację już kończę przygotowywać mam nadzieję że też coś napiszesz.
Ps. Czy brzydka stara baba w dalszym ciągu opalała się bez góry stroju na plaży przy knajpce bo normalnie obiady i kolacje mi nie smakowały. Nawet jej zdjęcia nie chcę tu umieszczać żeby ludziom źle się nie robiło.
zbar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbar » 10.09.2006 19:38

Droga przez Vrsnik jest węższa i bardziej kręta ( jak "prawdziwa droga Hvaru"), a przed tunelem w Pitve obie sie łączą. Warto nią jednak przynajmniej raz pojechać, choćby po to by zobaczyć jak wygląda życie w wioskach interioru wyspy.
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 11.09.2006 09:12

rich72 napisał(a):jaka pogoda było po 2 września w Ivan Dolać i gdzie (w jakiej części mieszkaliście). Ja relację już kończę przygotowywać mam nadzieję że też coś napiszesz.
Ps. Czy brzydka stara baba w dalszym ciągu opalała się bez góry stroju na plaży przy knajpce bo normalnie obiady i kolacje mi nie smakowały. Nawet jej zdjęcia nie chcę tu umieszczać żeby ludziom źle się nie robiło.

Pogoda była idealna.
Pani w toplessie opalała się dalej, ale ja mam bardzo liberalne podejście do tego typu obrazków ;) Dlaczego bowiem topless miałby być tylko dla osób z piękną figurą?
Realcję napiszę, ale muszę się zmobilizować...
Pzdr
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 11.09.2006 11:24

Obrazek

ale ja mam bardzo liberalne podejście do tego typu obrazków icon_wink.gif Dlaczego bowiem topless miałby być tylko dla osób z piękną figurą?

chyba nie mówimy o tym samym bo liberalizm ma swoje granice chyba większość przyzna mi rację
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 11.09.2006 12:22

ta sama pani, jednak mój liberalizm, jak widać, granic nie ma.

ps. nie wiem czy tylko ja musiałam kopiować adres zdjęcia i wchodzić do Twojego albumu, czy reszta ludzi też nie widzi zdjęcia w Twoim poście.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 11.09.2006 16:05

nie wiem bo ja go też nie widzę i trza przez adres wchodzić ale może to i lepiej :lol: coś chyba to fotokonto szwankuje - drugi raz nie wklejam bo jak się potem 2 razy pojawi to brzydko temat będzie wyglądał :wink:
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 11.09.2006 16:37

rich72 napisał(a): :lol: coś chyba to fotokonto szwankuje :wink:

To może wykorzystaj do wklejania ImageShacka.(Wiem,wiem...powtarzam się :lol: :lol: )
Pozdrav.
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 11.09.2006 18:19

rich72 napisał(a): chyba to fotokonto szwankuje

nie szwankuje, musiałeś źle wkleić, adres należy wpisać tak:
[img]adres%20zdjęcia[/img]

tylko po co... :?
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 11.09.2006 19:00

tylko po co... icon_confused.gif
no właśnie - kto ciekawski niech ogląda a nieciekawscy nie doznają zniesmaczenia

To może wykorzystaj do wklejania ImageShacka.(Wiem,wiem...powtarzam się icon_lol.gif icon_lol.gif )
Pozdrav.

te Wojan :lol: to po angielskiemu jest a ja chłopak za wsi jestem :wink: poza tym jak wyżej napisałem - może lepiej że nie widać :evil: :wink:
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi