Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Stare tablice, rocznik samochodu

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dOo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dOo » 26.07.2006 22:08

Witam,

Mam takie pytanko. W sobote jedziemy do Cro. Niestety musimy jechac VW Passatem rocznik 90 jeszcze na starych (czarnych) tablicach z instalacją LPG.
Czy mogą być jakieś problemy z puszczeniem takiego samochodu przez którąkolwiek z granic? Są jakieś ograniczenia wiekowe dla samochodów?

Z góry dzięki za info.
Pzdr
dOo
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 26.07.2006 22:15

...hehehheh...od początku moich podróży po Europie (czyli od 5 lat) jeżdzę na starych lekko powyginanych blachach i nigdzie nie mialem problemów...a z tym wiekiem samochodu to ubawiłem się naprawdę :)...za granicą też jeżdzą starymi autami i rocnzik 90' wcale zabytkiem nie jest...POZDRAWIAM :)
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 26.07.2006 22:15

Nie ma to żadnego znaczenia. Ważny jest stan techniczny auta, w Austri lubią zerknąć na opony. :wink:
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 26.07.2006 22:50

Nie zapomnij tylko o nalepce PL, przy czarnych tablicach - obowiązkowa. Miłej podróży :D
dOo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dOo » 26.07.2006 23:25

Dzieki.
Po prostu pytalem zeby miec pewnosc i uspokoic ekipę.
W sumie lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć.
RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 10.08.2006 18:35

Witam
Podczepie sie pod watek :)
Otoz ja zamierzam pojechac paskiem z 87 roku :D Jakos tak mi sie porobilo ze pozbylem sie auta I nie moge teraz kupic nic sensownego a ze mam jeszcze tego staruszka chyba mi nic innego nie pozostaje. No bo Cro musi byc ;)
Mam tylko pytanko. Moj strucelek to dieselek i jak to stare auto wymaga ciut napraw a nie chce w niego za duzo inwestowac. Przede wszystkim mocno kopci. Turbina lyka olej no i w zwiazku z tym wali na czarno az milo. Czy spotkal sie ktos z tym zeby sprawdzali spaliny i co gorsza jakies kary dawali za to? Od razu powiem ze Czechy i Austrie omine wielkim lukiem.
Pozdrav
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 10.08.2006 19:53

Pomyśl o tych co jada za Tobą, albo stoją w korku za Tobą. Takie usterki powinny być naprawiane, a nie wspomnę o badaniu technicznym.
Zawsze się wściekam jak jadę za takim autem, sory, ale z ekologią w CRO zresztą wszędzie powiniśmy być ok !!!!
RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 12.08.2006 10:40

Jurek napisał(a):Pomyśl o tych co jada za Tobą, albo stoją w korku za Tobą. Takie usterki powinny być naprawiane, a nie wspomnę o badaniu technicznym.
Zawsze się wściekam jak jadę za takim autem, sory, ale z ekologią w CRO zresztą wszędzie powiniśmy być ok !!!!

Nie no wiem że ekologia itd. Z tym kopceniem to przesadziłem może. W każdym razie przegląd (normalnie) przeszedł w zeszłym roku. Na wolnych obrotach nie ma problemu tylko jak się załącza turbina to widać czarny dym. W nowych TDI DCI TDCI itd też widuje kopcenie z rury jak koleś wciska w pedał ;) to mają do siebie auta turbodiesel. U mnie po prostu kopci jakby troche więcej.
Też jeżdżę nowszymi autami i też się złoszczę jak jadę za jakimś "Autosanem" i nie widzę czy mogę go wyprzedzić bo czarno...

Powinienem trochę inaczej zadać pytanko. A właświe to już po problemie. Lecimy samolotem pojeździć na wielbłądach ;) do Tunezji. Współtowarzyszom się nie bardzo spodobał pomysł jazdy "takim" autem :D Mi szczerze mówiąc też średnio to wyglądało.

Także możecie oddychać pełną piersią po drodze ;) Ja wam pomacham przez chmurki jak będziecie stali w korkach :)

Pozdrav
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 13.08.2006 09:12

Puszcza41 napisał(a):Nie zapomnij tylko o nalepce PL, przy czarnych tablicach - obowiązkowa. Miłej podróży :D

Nie tylko przy czarnych.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone